Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 11:24, 03 lip 2016

jolanka napisał(a)
U mnie pada, ale tak jak powinno, powoli. Rośliny się cieszą, chwasty skaczą z radości ja siedzę na d... i czekam

Oglądam za to co u Was, u Ciebie Kasiu jest P R Z E Ś L I C Z N I E
Lilii nie mam, oj, kłamię mam jedną ale gdzie tak do Twoich
Byłam u koleżanki, która kocha róże ale za nic nie wie jaką odmianę kupuje. Ma tylko się jej podobać. Zrobiłam kilka zdjęć, oczywiście nie mam pojęcia, co to za królewny

U nas przestało Róże obeschną do wieczora i może ciachnę

U mnie też zielsko paskudne się ściele, wiadomo! A teraz to dopiero będzie bal, po tym deszczu...
Jak możesz mieć tylko jedną lilie???!!! Do poprawy

Ja już jestem wymagająca w stosunku do róż, już, bo kiedyś też kupowałam co mi się podobało
Kindzia 11:28, 03 lip 2016

Luki napisał(a)
Siedzieliśmy na tarasie i rozprawialiśmy jak długo wytrzymasz z brakiem symetrii w donicach i stanęło na tym, że jedna rzeczy będzie musiała ją zaburzać, a tu jednak symetria musi być
Nad wrzosami, których jeszcze nie ma też była gorąca dyskusja z Gierczusią i Beatką
Moje lilie liche w tym roku po przesadzaniu i mam wrażenie, że mam ich coraz mniej mimo dosadzania... trza dokupić

Wczoraj, jak leżałam sobie w basenie, mnie natchło...a Kasia mówiła, że przez net można je też kupić...to siadłam wieczorkiem i sobie znalazłam
Co ja zrobię, że muszę symetrycznie mieć...i tak cały tydzień wytrzymałam!!!
Po przesadzeniu moje na salonowej też w mniejszej ilości, ale za rok dojdą do odpowiedniej ilości!!! Nic nie kupuję już...noooo oprócz wrzosów w ilości 60 sztuk, trochę cebulowych jesienią między hakone i coś wiosną w miejsce cynnii...i chyba coś w miejsce wielgachnych dalii...czyli kupuję...na odwyk muszę
kasja83 14:05, 03 lip 2016

Kindzia napisał(a)

Wczoraj, jak leżałam sobie w basenie, mnie natchło...a Kasia mówiła, że przez net można je też kupić...to siadłam wieczorkiem i sobie znalazłam
Co ja zrobię, że muszę symetrycznie mieć...i tak cały tydzień wytrzymałam!!!
Po przesadzeniu moje na salonowej też w mniejszej ilości, ale za rok dojdą do odpowiedniej ilości!!! Nic nie kupuję już...noooo oprócz wrzosów w ilości 60 sztuk, trochę cebulowych jesienią między hakone i coś wiosną w miejsce cynnii...i chyba coś w miejsce wielgachnych dalii...czyli kupuję...na odwyk muszę

Buhahaha to i tak długo wytrzymałaś
boguslawa_ma... 14:13, 03 lip 2016

Kasiu o spotkaniu czytałam na bieżąco ,super że tak dobrze wypadło i pogoda dopisała.
Prezent piękny,szkoda tylko że ta trawka jednoroczna
Jestes zadowolona z tych cyni ,bo jakies takie dziwne,u mnie dużo białych.
Pozdrawiam
Ewa777 14:39, 03 lip 2016

Kasiu, piękne te Twoje lilie Posadziłam swoje według Twoich wskazówek i urosły na 40 cm! Nie wiem czy zakwitną, chociaż mają pąki, ale śmieszy mnie ich wysokość Jeżówki też masz śliczne Wybrałaś się na to święto róż?
Udało mi się wczoraj kupić dorodne okazy hortensji Diamantino w szkółce Już rosną na rabacie
Kindzia 19:21, 03 lip 2016

kasja83 napisał(a)

Buhahaha to i tak długo wytrzymałaś

Czyli mogę być dumna???
Kindzia 19:26, 03 lip 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu o spotkaniu czytałam na bieżąco ,super że tak dobrze wypadło i pogoda dopisała.
Prezent piękny,szkoda tylko że ta trawka jednoroczna
Jestes zadowolona z tych cyni ,bo jakies takie dziwne,u mnie dużo białych.
Pozdrawiam

Wygląda na to, że spotkanie udane było Szybko przeleciało...
Donice mi wybitnie pasują, a trawki co rok będę sadzić, byle tylko dawały radę beze mnie.

Jestem zadowolona, dopiero się rozwinęły, to Ci nie powiem czy to te, które mają duże kwiaty, ale są ładne, pełne. Muszę Ci pokazać nasiona, które zebrałam w zeszłym roku z tamtych cynii, podobno dwa lata przetrwają, zobaczysz czy to do nasion podobne U mnie białych ze dwie, trzy...z tych co się już rozwinęły.
Kindzia 19:28, 03 lip 2016

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, piękne te Twoje lilie Posadziłam swoje według Twoich wskazówek i urosły na 40 cm! Nie wiem czy zakwitną, chociaż mają pąki, ale śmieszy mnie ich wysokość Jeżówki też masz śliczne Wybrałaś się na to święto róż?
Udało mi się wczoraj kupić dorodne okazy hortensji Diamantino w szkółce Już rosną na rabacie

Zakwitną Ewcia. W pierwszym roku takie są, moje białe mają 4 lata!!! Moje najmłodsze lilie są trzyletnie, musisz cierpliwie na swoje wielkie lilie poczekać

Nie dotarłam...rano padało, prasowałam, potem róże oporządziłam, kościółek...i tak zleciało.
boguslawa_ma... 19:30, 03 lip 2016

Kindzia napisał(a)
i jeszcze takie mam

Małgoś, od Ciebie z tych jasnych maczków nie ma ani jednego...

Kasiu ale piękny ten flos po prawej to ten nowy?
Kindzia 19:50, 03 lip 2016

Specjalnie dla Kasi zdjęcia stadium moich hortek. Najbardziej do przodu jest Mega Pearl, potem Polar Bear, Vanilla Fraise, Limelight i Phantom.

Phantom, młodziak, malutki...nie zasłużył na zdjęcie jeszcze