Witam. Dzisiaj zauważylam, że w glebie mojego zamioculcasa znajdują się robaki ;( Roślinkę mam od miesiąca i od początku byly problemy. Pierw brązowe plamy, przezroczyste z ktorych po nacisnięciu wydobywala się brunatna ciecz, popryskałam środkiem grzybobójczym a teraz te robaki.... czytałam, że zamioculcasa mogą atakować nicienie, więc moze to one. Proszę pomóżcie mi zwalczyc to cholerstwo!! ;(
Renatko, to wrzosowisko imponujące, u mnie zaledwie parę wrzosów.
Ale będzie piknie jak się rozrośnie!
Trawka wygląda na jakąś turzycę włościstą ‘Frosted Curls’ ale nie jestem pewna na 100%.
Od dzisiaj jesteś dla mnie mistrzem dzielenia traw
miłego dnia
Martuś nie znam nazwy ,kupowałam w tamtym roku jesienią na giełdzie ,kupiłam dziś 20 wrzosów dosadziłam na wrzosowisko i zrobiłam kompozycję jesienną na taras.
Kupiłam sobie też kule wiklinową ,2 sobie zamówiłam u pana bo już nie miał w tym kolorze,zamówiłam też 2 chochoły wiklinowe na powojniki ,będą stały z dwóch stron koło ławeczki.
a drugie z tyłu domu - w większości pod okapem dachu - no może w 50 %
druga trudność to fakt że jest to miejsce powiedzmy "techniczne" - znajdują się tutaj zawory i sterowniki systemu nawadniania oraz właz do studni i pompy
tak więc teren dosyć mało przyjazny dla roślin
ten kawałek ma 2 x 5 metrów
oczywiście buda jest do rozebrania lub oddania
Może jedna -ale ładniutka jest więc słusznie cieszy Ta róża jest faktycznie śliczna - i ma bardzo intensywny kolor. Co prawda postanowilam unikać czerwieni - jednak róże w tym kolorze mają w sobie "to coś" Pozdrawiam Gosiu cieplutko całą rodzinkę