Karola te wysokie bardzo trzeba podsadzać czymś bo rzeczywiście mają gołe nóżki z mącznikiem czy bez
ja mam takie średnie i nóg im nie widać bo jest bryła kwiatów cały dzień bzycząca
mnie nie wkurzają bo rosną jak głupie ale nie leję po nich cały sezon - tylko leję do gruntu i to oszczędnie
Basiu urokliwa ta jesień jest
jak porównuję ze zdjęciami z ub roku to jesień przyszła 2 tygodnie wcześniej ale za to mamy jesienne upały
i zawsze musi być jakieś ale bo wszystkiego mieć nie można
bo susza jest i musowo podlewać - dziś ogród dostał wprawdzie maseczkę nawilżającą ale to wszystko
wychodzą mi hiacynty z ub roku i nie wiem co robić przykryć je czymś?
Bogdziu tak mam niebieskie malutkie - kupiłam do doniczek ale już wsadziłam do gruntu bo doniczki czekają na swoją kolejkę do mycia i pod dach
Aniu, cicho podglądałam poczynania w przedogródku, efekt niesamowity i taki uporządkowany, zupełnie inny niż na "tyłach". Ale ja właśnie tak lubię, na wejściu elegancja, a na "tyłach" można poszaleć, w końcu jeden ogród tylko się ma, a wszystko się podoba.
Swój ogród też tak próbuję komponować, ale niezbyt konsekwentnie, i to z założenia, bo potem każde niedociągnięcie raźi.
Aniu są.
Jeszcze jedno zdjęcie z mglistego wrześniowego poranka.
A to fotki z wczorajszego spaceru. Dzisiaj był cd. pięknej jesieni. Wyjątkowo kolorowa jest tegoroczna jesień.
W popołudniowym słońcu, kolory były wyjątkowo intensywne.
Mnie podoba się ta fotka. Trzy kolory; złoty, zieleń i niebieski.
A tu tyle złota, tylko brać
I jesienny liść, piosnki nawet o nim były
Ależ Aniu ja mam płot betonowy a nie siatkę więc może po tym betonowcu da radę? Zresztą w tym roku i tak będzie ta jedna strona pusta.
To dobrze bo myślałam, że tylko ja poszłam z tą włókniną na łatwiznę
Dziś tylko wpadłam na chwilkę by wrzucić zdjęcia. I wracam do Męża bo stwierdzi, że mam romans netowy Bo siedzę i siedzę przed monitorem
Jeszcze trochę jesiennych obrazków
Magnolie już sypią liście Małe korekty na Wierzbie babilońskiej, żyby można było pod nią jakoś wykosić
w pięknym burgundzie jest klonik