Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród ogrodniczki 12:49, 24 paź 2013

Do góry
Mam taką rabatkę i pomysł z kulkami.
Rośnie tam klon szirasawy - japoński.

Bez klona wygląda tak (tzn.jest patyk bez liści bo już spadły)

I nie jestem pewna czy dawać trawki...

I poszukuję pomysłów i inspiracji...
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:46, 24 paź 2013

Do góry
To się cieszę, ja jeszcze walczę

pokazuję, jak wyglądają moje, pamiętaj Monisiu, że po posadzeniu trzeba sporo im wody, bo potem korzenie zapuszczą głęboko i poradzą sobie
pamiętam, jakbym mogła zapomnieć
tak aktualnie moje wyglądają

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 12:42, 24 paź 2013

Do góry
I jeszcze widoczki porównawcze

Było:

i jest:

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 12:39, 24 paź 2013

Do góry
Wczoraj karczowałam słoneczniczki

Trochę mi było żal, ale to już ostatnia pozostałość z tego co zastałam na działce. Zajmowały za dużo miejsca, w ich otoczeniu nic nie chce rosnąć, bo mają straszliwie ekspansywne korzenie, no i zamarzył mi się iglasty żywopłot, a one rosły wzdłuż ogrodzenia. W sumie, w dwóch miejscach jakieś 3,5 metra długości rabat.

Tej kępy na wprost pod ogrodzeniem już nie ma

I tej też nie

Wykarczowanie jednej karpy zajęło mi przeciętnie do 20 minut, a miałam ich 11!
Potem przekopywałam ziemię i usuwałam korzenie. Ile tego było!

Teraz muszę nawieźć ziemi do iglaków, no i pojechać po krzaczki
Rododendronowy ogród II. 12:33, 24 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Miałam już nie kupowac nastepnych cebulek ale wracajac z cmentarza wstąpiłam do Castoramy a tam jeszcze bardziej obnizyli ceny. Wszystkie paczki cebulek były po 3zł. W niektórych było po 20 cebulek np iryski , w innych po 25 -krokusy, w niektórych po 10 lub 5- tulipany a jeszcze w innych po jednej - zimowity.Ostatnio już po przecenie były po 5 zł.No musiałam po takiej cenie jeszcze kupic żeby nie wiem co . Mój M powiedział ze w tym roku postanowiłam karmic nie tylko ptaki ale równie obficie nornice, niech sobie gada , troszke jednak kupiłam.

Był tez torf, który całkiem dobrze wygląda i jest polskiej produkcji. Dotąd sadziłam wszystkie rh w torfie który płaciłam po 16,50-18,50 a ten jest po 9,90 więc dużo tańszy . Wygląda nie gorzej od tamtego i pisze na worku że ma odpowiednie ph wiec tez kupiłam na próbę. Nie wiem jak sie sprawdzi ale ponieważ zawsze ostrzegam przed torfem z marketów to teraz uczciwie przyznaję że ten daje nadzieje na dobre efekty a przy tym jest bardzo tani.

To torf który dotąd kupowałam a na drugim zdjeciu ten z Castoramy.

No to teraz idę na spacer po Waszych ogrodach.

Bogdziu świetne zakupy szczególnie zimowity, bo są drogie te pełne pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:29, 24 paź 2013

Do góry
Idę teraz do ogródka bo już wszystko obeschło, potem wpadnę zostawiam wczorajsze zdjęcie petunii też sobie jeszcze świetnie radzą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:11, 24 paź 2013

Do góry

Przepiękne zdjęcie. Klimacik. Bardzo mi się podoba. ps. wsadziłam 30 rozplenic LB 2 tyg temu i troche zżółkły. Mam nadzieję,że to nie ich koniec. Taki słomkowy kolor dostały. A jak z nimi u Ciebie?

Buziaki
Ogród ogrodniczki 12:11, 24 paź 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Dziś ładny ale wietrzny dzień.
Kilka fotek na osłodę.

Ten klonik jest cudniasty, też mam takiego

Podsadziłam kulki bukszpanowe trawkami i żurawkami.

A to niespodzianka, ładnie wyszło
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:53, 24 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
rozchodnik prawie bordowy, ciut nieostre zdjęcie, ale na okrzyk MAMO! ręka drgnęła..

Mocny kolor takie lubie . Pozdrówka.
O....! 11:47, 24 paź 2013

Do góry

z lewej strony widać przebarwiającą się metasekwoję...

Marzenko, rewelacja a przy okazji pocieszyłam oko metasekwoją, moja też od dołu już się przebarwia
Wilcza Góra 11:46, 24 paź 2013

Do góry
...podglądam,nie zawsze się wpisuję...

piękna fotka....taka energetyzująca...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:30, 24 paź 2013

Do góry
rozchodnik prawie bordowy, ciut nieostre zdjęcie, ale na okrzyk MAMO! ręka drgnęła..

a krwawnik spisuje się na medal, jednak sie ostał, biały wyciepał M., no bo się nie zna

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:29, 24 paź 2013

Do góry
Dziękuję Aniu Czytałam sporo o włókninie na forum i na szczęście tylko rondo mam nią przykryte. Ale już wiem, że będę ściągała to paskudztwo. Przyznam jednak, że jej wielkim plusem jest brak chwastów. Gdy roślinki były małe na rondzie to normalnie była tych chwaściorstw armia dlatego kupiłam włókninę. Teraz, gdy urosły i się prawie stykają, to i tak chwastów nie byłoby widać.
Z katalp raczej szpaler bo chciałabym żeby z ronda nie rzucała się w oczy od razu ta część ogrodu. Tylko taka zasłonka żeby się utworzyła.
Aniu jak ja nie znoszę tych prześwitów i pustki spowodowanej brakiem roślin. Muszę kupować, kupować i chyba bank obrabować

Marzenko bardzo się cieszę, że znalazłaś czas aby do mnie wpaść. Mam nadzieję, że się stanie tak, jak mówisz i że za rok ogród będzie wyglądał znacznie lepiej dzięki Waszym podpowiedziom i inspiracją jakie zaczerpnę z Waszych pięknych ogrodów. Bo naprawdę są wspaniałe
Marzenko na pewno zajrzę do Twojej pierwszej części bo właśnie najbardziej mnie motywują zdjęcia „przed i po”. Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedź i sugestię w ulepszaniu ogrodu.

Grembosiu z grubsza wiem co chcę ale oglądając to co Wy macie chcę jeszcze więcej a te placyki i żwirowiska jakie tu widziałam – bajka.
Grembosiu dziękuję, że zwróciłaś uwagę na wjazd. Bo się cały czas wstrzymywałam z obsadzeniem go. Jak pomyślę, że przez odśnieżanie mam utrudnić pracę Mężowi a przede wszystkim zdewastować rośliny to właśnie dlatego je sobie tam daruję. Super podpowiedź – winobluszcz. Tylko ładniejszy pewnie ten trójklapowy. Czy coś oprócz niego byś tam widziała?

Gdzie niegdzie kwitnąco

Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 11:28, 24 paź 2013

Do góry
kraania napisał(a)

To Queen of Night z Biedronki kupione w ubiegłym roku. Polecam

Można się skusić.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:27, 24 paź 2013

Do góry
Znowu nie zaliczyłam ogrodu, syn porwał mnie z rana i kicha, ale chociaż te cwietki mam, nie posadzone, do soboty chyba wytrzymają?
sort ten sam, co u wszystkich

no i kordyliny w ziemi, ale jak tak ciepło, niech siedzą, prognozy tylko pilnuję, aby niespodziewany mróz ich nie zniszczył!

rozplenica Little Bunny

rozplenica Black i już przekwitłe łodygi lilii, mus je wyciągnąć, ostatnio dostałam instrukcję, jak to zrobić..

Moja bajka 11:05, 24 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Uwielbiam taką grę światła

cudo! ty nadal masz liście to niesprawiedliwe

Moja bajka 10:50, 24 paź 2013

Do góry
Uwielbiam taką grę światła
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:07, 24 paź 2013

Do góry
Syla napisał(a)
tak to wygląda teraz ..... znowu kombinuję, powysadzałam trawki z donic ..... koniecznie muszę dokupić jeszcze trawek bo mi brakło ....

śliczne te twoje frosted curls moje wyglądają jak wywłoki
Ogród wśród pól 10:04, 24 paź 2013

Do góry
Próba wstawienia rysunku poglądowego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies