Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wyspy na środku oceanu, czyli rajskie Hawaje. 19:12, 30 wrz 2022

Do góry
Wyspy na środku oceanu, czyli rajskie Hawaje. 19:09, 30 wrz 2022

Do góry
Kilka dni temu wróciłam, mogę śmiało napisać, że niestety, ponieważ chętnie bym tam jeszcze została, chociaż tydzień .
Byłam na Hawajach, na czterech wyspach: Big Island (zwaną również Hawaii), Maui, Kauai oraz Oahu (najbardziej zaludniona i najbardziej komercyjna, ale też warto zobaczyć). Każda z wysp jest inna, na każdej byłam po kilka dni.
W skrócie mozna napisać, że Hawaje to rajskie rośliny, wulkany, wodospady, cudowne widoki i piękne plaże ❤️

Proszę o cierpliwość, będzie dużo zdjęć .

Pierwsza wyspa - Big Island, najbardziej wulkaniczna, z czynnymi wulkanami (ostatni wybuch w 2018 roku), z bliska można zobaczyć dymiące kratery, czy też pochodzić po tych już wygasłych (o średnicy 1,5 km).
Oczywiście nie cała wyspa jest pokryta zastygniętą ławą (ale świetnie wygląda taki kontrast czarno-zielono-roślinnej powierzchni). To także wodospady (później żartowaliśmy, że dzień bez wodospadu, to dzień stracony, tak ich było wiele) oraz przepiękna roślinność.

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 18:43, 30 wrz 2022

Do góry
Wrzucę jeszcze aktualne zdjęcia tego boku, gdzie planuję żywopłot z choin.

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 18:00, 30 wrz 2022

Do góry
Okra

Niebo wczoraj

Weekend! Uffff dotarliśmy
Ogród Nebel 17:32, 30 wrz 2022

Do góry
Dzisiaj powstały, nowe jesienne kompozycje.
Tajemniczy Ogród 16:34, 30 wrz 2022

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Poniżej z lipca, widać te piękne koronkowe przyrosty:

Przyrosty piękne, choiny piękne. W sumie już zdecydowałam, że je posadzę
Ogród hortensjowo różanecznikowy 16:05, 30 wrz 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
Poranek mglisty i z kretami standard.

Piękny, tajemniczy, bajkowy poranek w ogrodzie.
A krety są wszędzie.
Ranczo Edy 15:41, 30 wrz 2022

Do góry
eda napisał(a)
Pigwowca co roku robię na cytrynkę

Eda co to jest za krzew tak ślicznie kwitnący na ciemny róż-czerwono?
Ogród hortensjowo różanecznikowy 15:16, 30 wrz 2022

Do góry
Ogród hortensjowo różanecznikowy 15:05, 30 wrz 2022

Do góry
Poranek mglisty i z kretami standard.
Zieleń, drewno i antracyt 13:55, 30 wrz 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Szczególiki też są piękne, na przykład zimowe pióropusze paproci. Za chwilę zrobią się całkiem brązowe. Dla mnie to prawdziwe dzieła sztuki, Natura to mistrzyni koloru i kształtu

O tak, kolory, faktury, struktury tworzy piękny obraz Liście paproci zwłaszcza te rdzawe wyglądają jak z cortenu
Jeżyki są małymi cudakami
Zieleń, drewno i antracyt 13:30, 30 wrz 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Jaki fajny, energetyczny bukiecik. I jeszcze słoneczko w gratisie. U mnie od dwóch dni ciągle pada. Liczę, że jutro ta słoneczna pogoda dotrze i na południe. Trochę podziałałam, ale chciałabym jeszcze.
A jak rodzinka jeżowa? Widać ją czasem?
Cienista dobrze wygląda o każdej porze roku. Zestawienie różnych faktur i pokrojów liści robi swoje.

Gosia, słońce mam od dwóch dni, pogoda idealna do prac ogrodowych, a ja zawalona pracą. Deszcz mam mieć od jutra
Rodzinka jeżowa rozbiegana po trawniku i rabatach. Trudna do ogarnięcia liczbowo Maluchy dosłownie biegają z miejsca na miejsce, nie chcę ich denerwować i nie czaję się zbyt natarczywie, żeby zdjęcie zrobić.
Ten akurat sam przez chwilę chciał zapozować to wyszedł ostro

Zieleń, drewno i antracyt 13:22, 30 wrz 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Daria już zacytowała, więc nie będę powtarzać, ale jest pięknie, naprawdę pięknie.

Cieszę się, że Tobie też się podoba
Czy u Ciebie widziałam hortensję dębolistną? Miała zupełnie inne liście, takie mięsiste. Moja ma bardzo powcinane, delikatniejsze, mniej skórzaste.

Zieleń, drewno i antracyt 13:18, 30 wrz 2022

Do góry
DariaB napisał(a)

Nie dziwię się, że zachwycił bo jest piękny

Szczególiki też są piękne, na przykład zimowe pióropusze paproci. Za chwilę zrobią się całkiem brązowe. Dla mnie to prawdziwe dzieła sztuki, Natura to mistrzyni koloru i kształtu

W ogródku Martki 13:06, 30 wrz 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Wrześniowego oblicza ogrodu nie da się przypudrować, wyciąć jak pierwszego siwego włosa, wykadrować. Ono jest wyczuwalne w zapachu ziemi, wilgotnym powietrzu, w pęczniejących owocach krzewów, zniekształceniach liści. Wszystko spowalnia...

Nie wiem, nad czym teraz deliberujesz, ale tak pięknie to napisałaś, że musiałam zacytować. I idę nadrabiać dalej, może dziś się uda
Ogród Basi 12:08, 30 wrz 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)
"A ja coraz piękniejsza".

Trzmielina przepięknie się wybarwia, a mnie dodatkowo spodobał się też sposób jej prowadzenia, śliczne drzewko.
Zieleń, drewno i antracyt 12:02, 30 wrz 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Pomarańczowe pompony suszyłaś? No właśnie się zastanawiałam w jaką formę pompony zasychają i ostatecznie towarzystwo do wazonu trafiło.

Jaki fajny, energetyczny bukiecik. I jeszcze słoneczko w gratisie. U mnie od dwóch dni ciągle pada. Liczę, że jutro ta słoneczna pogoda dotrze i na południe. Trochę podziałałam, ale chciałabym jeszcze.
A jak rodzinka jeżowa? Widać ją czasem?
Cienista dobrze wygląda o każdej porze roku. Zestawienie różnych faktur i pokrojów liści robi swoje.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:59, 30 wrz 2022

Do góry
Judith napisał(a)

Ogród zaczyna nabierać jesiennych kolorów, pięknie,
a Rosanne nie do zdarcia, cieszę się, że dzięki Ogrodowisku też go zaprosiłam do swojego ogrodu.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:56, 30 wrz 2022

Do góry
Judith napisał(a)

Co to za piękne kolory? Wiśnia?
Miło jest zobaczyć własny ogród w świetle dziennym Jesienne kolory zapanowały i ogród zyskał na tajemniczości
Wczoraj oglądałam ciurkadełka z kortenu i aluminium, metr na dwa i 50 cm wysokości - napaliłam się, ale muszę jeszcze trochę albo dłużej pooszczędzać. Już mam miejscówkę, zainspirowana Twoimi przymiarkami Nie wykluczam, że skończy się tylko na misie. Ale większy zbiornik przemawia do mnie bardziej i prostokątny kształt także.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:55, 30 wrz 2022

Do góry

Plewiąc zauważyłam koło szałwii jakąś dziwną roślinkę, wyrwałam, a to się okazało, że naparstnica! Posadziłam ją obok hortensji i początkowo była blado żółta, a zrobiła się fioletowa Darmowa roślinka, musiała się wysiać w doniczce z szałwią.
Oczar zachwyca przebarwieniem

I moje trawiska na froncie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies