Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Dorota321 20:59, 17 mar 2023

Dorota321 21:00, 17 mar 2023

Dorota321 21:10, 17 mar 2023

Alija napisał(a)
Dorotko, efekty pracy wspaniałe, krzewy pięknie przycięte.
Twoje dekoracje, misy, kule bardzo mi się podobają, u Ciebie nawet ciasta i ciasteczka są pięknie ozdobione.
Dziękuję, strasznie powoli idzie mi to cięcie, brakuje mi sił. Chęci do pracy są, czas jest, tylko sił za mało.
Jak będzie cieplej na pewno dorobię coś jeszcze z tego kleju, mam nadzieję że nie popsuł się przez zimę bo mam następne pomysły.
Na razie w ogrodzie nadal prace porządkowe.

Ewa777 21:33, 17 mar 2023

Dorotko, praca w ogrodzie to nie wyścigi A Ty się lepiej nie przemeczaj. I tak masz ładnie. Bukszpany przycięłaś idealnie
Kordina 21:51, 17 mar 2023

Dorotko fryzjerka ogrodowa to Ty pierwsza klasa jesteś
Piękny amarylis, mój dopiero wypuszcza listki
Dorota321 17:45, 18 mar 2023

Ewa777 napisał(a)
Dorotko, praca w ogrodzie to nie wyścigi A Ty się lepiej nie przemeczaj. I tak masz ładnie. Bukszpany przycięłaś idealnie
Dziękuję, mocno je ciachnęłam. W niektórych miejscach do gołych łodyg, ale w ubiegłym roku za mało były cięte.
Często odpoczywam, po trochu coś tam robię. Praktycznie całą zimę coś robiła, w ogrodzie.

anpi 21:29, 18 mar 2023

Dorotko, zazdroszczę tapiarów, ale już ich cięcia to nie! Za to podziwiam już przycięte! Sama nie lubię cięcia (dla mnie to najcięższa robota), gdybym lubiła pewnie miałabym sporo tapiarów bo robią fajną(ciekawą, elegancką)strukturę w zimowych miesiącach, których dla mnie jest stanowczo za dużo i potrzebowałabym wtedy więcej tej zieleni i ciekawych jej form.
basia3012 20:45, 19 mar 2023

Dorotko, ta Twoja wiosna na pewno nie jest nieśmiała. Kolorów Ci jej nie brak.
Pokazuj nam wszystko co przystrzyżesz bo zdolna fryzjerka z Ciebie.Będziemy podziwiać.
Dorota321 11:28, 20 mar 2023

Kordina napisał(a)
Dorotko fryzjerka ogrodowa to Ty pierwsza klasa jesteś
Piękny amarylis, mój dopiero wypuszcza listki
Dziękuję, lata wprawy. Bukszpany mam od około 30 lat.
Czas najwyższy na dekoracje wiosenne, zaczęło się już przesiadywanie w ogrodzie.

Dorota321 11:33, 20 mar 2023

anpi napisał(a)
Dorotko, zazdroszczę tapiarów, ale już ich cięcia to nie! Za to podziwiam już przycięte! Sama nie lubię cięcia (dla mnie to najcięższa robota), gdybym lubiła pewnie miałabym sporo tapiarów bo robią fajną(ciekawą, elegancką)strukturę w zimowych miesiącach, których dla mnie jest stanowczo za dużo i potrzebowałabym wtedy więcej tej zieleni i ciekawych jej form.
Właśnie dla zimowego wyglądu ogrodu dbam o bukszpany około 30 lat, a zamiłowanie do nich zaszczepiła we mnie Danusia. Dawno temu kupiłam jakąś gazetę ogrodniczą i ona tam pokazywała ogromne ilości z bukszpanami w doniczkach. Nie powiem, żeby cięcie bukszpanów należało do moich ulubionych zajęć.