Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 08:54, 15 paź 2013

Do góry
Obiecane zdjęcia ..... Miłego dzionka

w tym kwadraciku przewiduję warzywniczek mini tak jakoś ......
Borówcowy raj 08:54, 15 paź 2013

Do góry
Kolory są piękne mimo mrozu, który był całkiem niedawno. Klon robi bajzel nie z tej ziemi, ale ładnie się przebarwia:

A tutaj poczyniłam zmianę w kierunku definitywnego schowania studzienki, która ni w pe ni w de stoi na środku trawnika. Nie ma jej na zdjęciu, bo wstrętna.
Jest tak, a było tak (mała dygresja, że wiosenne zdjęcia o niebo lepsze niż teraźniejsze):

Lawendę muszę przyciąć, bo nie widzę kulek i mnie to denerwuje. Wokół studni będzie placyk, a przed lawendą żurawki, jeszcze nie wiem jakie. Pomysł z trzmielinkami w lawendzie ukradłam ... spodobał mi się i już .
Uppss, taczka się załapała.
Borówcowy raj 08:46, 15 paź 2013

Do góry
Dziękując odwiedzającym trochę zdjęć wrzucam:

Borówcowy raj 08:42, 15 paź 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
Moniko w wolnej chwili zrób proszę zdjęcie Twojego berberysu Maria.

Nie mam ładnego zdjęcia, bo mróz miałam. Tak wygląda Maria, dopiero się przebarwia, tnę go w kulę, ale nie zdążyłam latem przyciąć i ma ogigle stojące:

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 08:39, 15 paź 2013

Do góry
Khy... khy... khy...! Ale gruba warstwa kurzu osiadła na moim wątku
Biję się w pierś i przepraszam wszystkich zaglądających za tak długie milczenie. Muszę przyznać, że w tym sezonie niewiele niestety podziałałam w ogrodzie Ale nie dlatego, że mi sie nie chciało, czy też że mój ogrodowy zapał uleciał gdzieś bezpowrotnie. Tak to już jest, że nie zawsze można mieć wszystko od razu i w tym roku wszystkie środki i siły przeznaczyliśmy na budowę garażu z budynkiem gospodarczym i kostkę przed domem. Na ogród zabrakło
Ale najgorsze prace już prawie za nami, więc na wiosnę znowu zamierzam z zapałem przystąpić do prac ogrodowych.Jupiii!
A dla lubiących pismo obrazkowe, kilka zdjęć z tego sezonu:

Rabata różana zamiast warzywnika:) pomocy:) 08:39, 15 paź 2013

Do góry
Niedzielne trawkowe zakupy posadzone. Brakuje mi jeszcze morning lightów. Dzisiaj sadzę cebule i sypię korę i czekam na wiosnę

Nowe limki jeszcze próbują kwitnąć:
Grembosiowo 08:37, 15 paź 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
A na tę rabatkę przy wejściu (będzie jeszcze balustrada) cały czas nie mam pomysłu, w najwęższym miejscu ma szeokość 30- 40cm.

Bukszpany wsadzone przypadkowo. Może macie jakieś sugestie, będę wdzięczna .

Po lewej stronie posadź np. dwie lub jeśli się zmieszczą to trzy trzmieliny Em. Gold na pniu, tylko ładne, proste pnie, bo to ważne. Pod nimi trawki od podestu a na brzegu żurawki.
A z tej wąskiej strony może więcej kulek? Jeszcze co najmniej dwie.

Możesz też dać same kulki tylko, ale różnej wielkości pod trzmielinami.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:37, 15 paź 2013

Do góry

Buksiki i lawendy się chyba przyjęły, muszę je jakoś przezimować.. w piwnicy u Teściowej chyba

Wczorajsze zakupy posadzone:

miłego dnia!
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:37, 15 paź 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Przepiękna jesień u Ciebie
Miłego dnia
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:35, 15 paź 2013

Do góry
NN od Kordesa - co to??

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:30, 15 paź 2013

Do góry
Jesień...

Moja bajka 08:25, 15 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
A to te podrasowane już doniczki

cudo! teraz ich wartość wzrosła 3-krotnie
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:12, 15 paź 2013

Do góry
Natalia

Kasia młodość to były Sudety i Bieszczady, Tatry z dzieciakami (wczasy) - Giewont , Czerwone Wierchy i doliny a później już samotny skok na głęboką wodę czyli Orla i tak to się zaczęło
Czerwone Wierchy przy dobrej pogodzie nic trudnego wystarczy mieć kondycję - wersja dla leniuszków wjechać pospacerować i zjechać

Ania widziałem

ta ścieżka przy drugim słupku została zdemontowana i dorobiony zakręt w schodkami w lewo

w miejscu gdzie były płytki pojawiło sie to
w słońcu fotergilla większa ................................a w cieniu nowej pergoli hortensje np Magical Candle

ładny ? -jest taki cały rok jałowiec chiński Plumosa Aurea

jego starszy brat , zdjęcia w necie są bardzo nieciekawe a taka jest naga (złota)prawda
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:10, 15 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

i winobluszcze i moc kolorów, cięzko dobre foty zrobic, takie ostre słońce

Cudnie! Za to lubię jesień!
Ogród przy lesie początek 2012/2013 07:54, 15 paź 2013

Do góry
O poranku.
Rododendronowy ogród II. 07:52, 15 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aniu dzięki za miłe słowa. Liście nie sa żadnym problemem , np dziś jak się dowiedzieliśmy ze jutro powinno byc nieco czyściej od liści kosiarka migiem załatwiła problem.Najwiecej liści mam w lesie pod bukami ale tam nie sprzatamy bo tam ma byc prawdziwy las i jest, grzybki rosną , szkoda ze taki malutki. Tak więc zupełnie mnie liście nie martwią, nic a nic.O tu nie sprzatamy.

Pozdrawiam Aniu.

Chętnie bym tam posiedziała!
A co do programu w tv to daj namiary kiedy puszczą!
A co do 14 paź- teraz dzieci mają ten dzień wolny....więc nie ma noszenia kwiatów....ale i tak myślę , że dla was- nauczycieli najlepszym upominkiem są ....dobre stopnie waszych uczniów
Zdaje się, że Ty matmy uczyłaś? Ulubiony przedmiot mojego starszego
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:27, 15 paź 2013

Do góry
Witaj , Iwonko. Wschód słońca dziś może nie być widoczny. Jakaś szarość za oknem, ale idę z piecholem na spacer, zobaczę co w pogodzie się święci.

Miłego dnia. Zostawiam jesienny widoczek

Mój jesienny ogród 07:19, 15 paź 2013

Do góry
Stworzyliśmy taki, żeby można było żyć w miarę sensownie, ale niestety nawyki i uwarunkowania z przeszłości procentują nie w te stronę. Rządowi na ludziach nie zależy, chyba tylko na takich z których można kasę łupić.
Z Kanady przykładu nie bierzemy, tylko z chyba z Chin. A szkoda.

Robert, zaganiany jesteś po robocie. Ale to dobrze, czas szybko mija, Pozdrawiam jesiennie z mego ogródka.

Mój jesienny ogród 04:28, 15 paź 2013

Do góry
Halino, to masz u siebie w miarę ciepło, co? U nas tak było chyba 4 lata temu, pokazywałem fotki ale nie pamiętam na której stronie, pewnie 80-100. Połamało mi wtedy dużego dęba i wszystkie wierzby a prądu nie miałem 3 dni. Więc wiem co to znaczy taki kataklizm. Reszta drzew leżała na ziemi ale nic się nie połamało, aż dziw, widok był tragiczny. Moja wielka kalina była rozpłaszczona i została tylko metrowa góra, już myślałem że to koniec mojego ogrodu. Śnieg spadł po kolana, a był to 14 październik. To cud że wszystko się podniosło za kilka dni. Cały czas staram się nawiązywać nowe kontakty. Może coś zaprocentuje Poczytajcie ten link co wczoraj wysłałem tam pani fajnie opisuje, ja przeczytałem dwie strony nie wiem czy było więcej, bo musiałem już jechać do pracy ale zaraz pójdę na pizzę to poczytam jeszcze. Pozdrawiam i do jutra, zapraszam na fotki z Rouge Park.

Mój jesienny ogród 04:22, 15 paź 2013

Do góry

Zawitko, dziękuję za pozdrowienia jesienne, ja pozdrawiam Cię Indiańskim Latem. U mnie cały czas upalnie. Dziś niedziela i znów deszcz padał. Dla czego znów w niedziele?
Haniu, ja też jak przychodzę ,to najpierw jedzenie. Szkoda że u nas ta piękna jesień trwa tak krótko a ta mokra i zimna tak długo.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies