Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

malkul 18:11, 14 gru 2013

O nie ten grzech to ja musze zobaczyć!!!! skąd miałaś"przepis" na bąbki?
Madzenka 18:25, 14 gru 2013

stychaz napisał(a)

Dzięki, widziałam. Szukałam totalnie gładkiej i znalazłam na alle.

Kurcze wszędzie szukałam paierowych gwiazd... O allegro nie pomyślalam... Zapodasz linka?
stychaz 19:11, 14 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)

Kurcze wszędzie szukałam paierowych gwiazd... O allegro nie pomyślalam... Zapodasz linka?

Napisałam na priv
stychaz 19:26, 14 gru 2013

malkul napisał(a)
O nie ten grzech to ja musze zobaczyć!!!! skąd miałaś"przepis" na bąbki?

http://www.minieco.co.uk/folded-origami-decoration-accordion-folding/

Są tam dostępne "gotowce" do wydrukowania. Ja robiłam to z "taniego" bloku technicznego. Takiego aby nie był za cienki jak zwykły ani nie był za sztywny jak taki "prawdziwy".

Na jedną bombkę zchodziło mi 0,5 h. Zaczęłam od wersji "light" i dopiero jak zorientowałam się w jaki cudowny sposób robi się tą harmonijkę, wzięłam się za wersję trochę trudniejszą.

Oczywiście robiłam tylko białe

Z M. stwierdziliśmy, że nawet możnaby było zrobić z nich (dodając lampki ledowe) łańcuch światełek (taki jak girlanda moon House Doctor, tylko w trochę duuużo niższej cenie )
stychaz 19:36, 14 gru 2013

A czy widziałyście/-liście może gdzieś bombki z postarzanego szkła w rozsądnej cenie?
W tamty roku w kolekcji AD były takie postarzane serca, w tym roku d... blada
Madzenka 20:09, 14 gru 2013

Superaśne te bombki origami. Ja postuluję o częstszą obecność na forum z inspiracjami!!!
Nawet nie wiesz jaką mi radość gwiazdami sprawiłaś, od kilku tygodni przez schoner wohnen chora byłam na takie gwiazdy na tle szarości. Ja w tym roku robię białe świeta. Tylko przec domem czerwono i minimalne akcenty czerwone. Zawsze bylo odwrotnie. Jak się twoich inspiracji na pinterest naoglądałam to w tym roku oszczędniej z kolorami
noemi 20:17, 14 gru 2013

stychaz napisał(a)
A czy widziałyście/-liście może gdzieś bombki z postarzanego szkła w rozsądnej cenie?
W tamty roku w kolekcji AD były takie postarzane serca, w tym roku d... blada

Gabi kupowała w Tikeju nazywają się mercury glass ... ja coś nie mam weny do dekoracji w domu ... gwiazdy w ikei mi wykupili ...

ściskam mocno
stychaz 10:09, 15 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)
Superaśne te bombki origami. Ja postuluję o częstszą obecność na forum z inspiracjami!!!
Nawet nie wiesz jaką mi radość gwiazdami sprawiłaś, od kilku tygodni przez schoner wohnen chora byłam na takie gwiazdy na tle szarości. Ja w tym roku robię białe świeta. Tylko przec domem czerwono i minimalne akcenty czerwone. Zawsze bylo odwrotnie. Jak się twoich inspiracji na pinterest naoglądałam to w tym roku oszczędniej z kolorami

Cięszę się Jakbyś jeszcze chorowała na ocynkowane domki-lampiony, to daj znać. Też zamówiłam
stychaz 10:11, 15 gru 2013

Moje bombki

Muszę jeszcze dodać do nich srebrne lub złote kulki jako obciążniki.
stychaz 10:14, 15 gru 2013

noemi napisał(a)

Gabi kupowała w Tikeju nazywają się mercury glass ... ja coś nie mam weny do dekoracji w domu ... gwiazdy w ikei mi wykupili ...

ściskam mocno

Dzięki
Buźka :*