Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja bajka 22:18, 14 paź 2013

Do góry
A to te podrasowane już doniczki
Gdzieś wśród łąk 22:15, 14 paź 2013

Do góry
jambosana napisał(a)
Kilka fotek z dzisiejszego dnia. Spektakl barw.

Irgi jesienią są cudne Osobiście nie przepadam za nimi, bo bardzo się rozsiewają, a irga płożąca Dammera jest ekspansywna, choć doskonała na skarpy
Sama mam irgę poziomą, a płożącą zlikwidowałam.
Ogródek Anity 22:09, 14 paź 2013

Do góry

Róże jeszcze kwitną
Wystarczyło kilka dni ze słoneczkiem i ciepełkiem i rozwijają się pąki
Mój 4 arowy azyl... 22:05, 14 paź 2013

Do góry
jambosana napisał(a)

Basiu, czy to jest złocień czerwonawy Clara Curtis? Przeczytałam wątek jaki założyłaś o tej roślinie. Dziękuję, lubię wiedzieć, co mam w ogródku. Na wiosnę chcę go przesadzić, bo widzę go koło traw, zwłaszcza trzcinnika, miejsce będzie miał słoneczne, nawozu mu dam, bo wyczytałam, że trochę żarłoczny jest. To cenna roślina, bo kwitnie kiedy już w zasadzie nie ma kwiatów.

Piękna u Ciebie jesień.

Tak, Beato, to ten złocień. Ta roślina wymaga dość częstego odnawiania, przynajmniej co trzy lata. Kompost mu wystarczy, bo na nawozie za bardzo wybuja, a on od dołu lubi się ogołacać.
U mnie w tym roku był wyjatkowo ładny. Obie kępy! W czerwcu pokazywałam Ci wetknięte sadzonki zielne? Wyrosły i kwitły obłędnie!
Ogród cioci 21:58, 14 paź 2013

Do góry
Siedzę i gapię się w monitor....stronka mi się zablokowała....od tego widoku.Pozdrawiam.
ogrodoweimpresjejolki 21:55, 14 paź 2013

Do góry
Zapomniałam Wam jeszcze pokazać moje hosty...

ta ostatnia się zagapiła

Ogród cioci 21:50, 14 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Nie wytrzymałam do wiosny i zakupiłam berberyski. 5 admiration i 2 tiny gold.

Nie wiem czy nie dokupić i nie zrobić pełnej obwódki? Poradźcie.

Jestem za Od razu bedzie gęściej One dobrze znoszą cięcie, oczywiście w razie potrzeby.
Ogródek Anity 21:46, 14 paź 2013

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:43, 14 paź 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
kichawiec hi hi hi hi nie mam tego niestety

To tak jak ja teraz Wiedziałam, że będziesz wiedział

Nie ognisty, ale pięknie przebarwiajacy sie krzew.... chociaż nie wiem czy to nie drzewo... ale u mnie jako krzew na razie.. to parocja.. od brązów, pomarańczy, żółtych ... czerwony... wszystkie kolory prezentuje.. i tak jak grab.. liście trzyma do wiosny..

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:40, 14 paź 2013

Do góry
Jak się powtarzam to sorki, bo to wczorajsze czy przedwczorajsze fotki..
Najpiękniej/majjaskrawiej przebarwiające sie krzewy
Etkiant

Itea (dodatkowy atut bardzo długo ma przebarwione liście i najwcześniej się przebarwia)

Trzmielina oskrzydlona

Inne też ładnie sie przebarwiają, ale ta trójka jest najbardziej ognista
Ogród cioci 21:35, 14 paź 2013

Do góry
Poleciałam mierzyć co 40 są.To nie dosadzać?

One się rozrosną

Pomysł na ogród 21:35, 14 paź 2013

Do góry
skoro już mowa o roślinach domowych - to mam w łazience takie kompozycje

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:33, 14 paź 2013

Do góry
Gabrysiu - nie usuwaj..... pokażę swojemu, niech sie wstydzi.... zacznę go też ciąć.. niech się też boi... mój inna odmiana.. pomarańczowiutki... miałam kilka różnych, ale tamte padły

Kondzio - dziś nawet nosa nie wyściubiłam na zewnątrz.. i cały dzień paraduję w moim ulubionym stroju, czyli piżamka i ciepły dresik polarowy na wierch.. no i cieplutkie skarpetki A od spacerów wirtualnych się nie choruje... chociaż licho go wie, Bogdzię zaraziłam telefonicznie.... muszę skoczyć i zobaczyć jak sie chora czuje...

Ania z kamiennego kręgu... kurcze... to prawie jak Izaura...... wróć.. to był jakiś taki serial w kamiennym kręgu, który chyba leciał razem z Izaurą?? No nie z Izaurą to chyba leciał Szogun... a potem były jakieś dwa seriale.. wszyscy oglądali.. tylko nie ja... wiec gafy strzelałam równo myląc aktorów i filmy Ale to taka luźna dygresja.. to od siedzenia w domu klepki mi już miesza..
Dzięki, że widzisz potencjał

Marzena - ognik dostał ostatnią szansę... rośnie puki go znów mróz nie uwali.. i zastanawiam sie co wyciepałaś, że warzywnik sie powiększy??? Wielkogabarytowe.... taczka????

Basiu - koncepcja gotowa... trzymamy się "Przepisu danusiowego na sukces".... M pilnuje..... gorszy od gestapo... bukszpaniki mu za małym łukiem wyszły a za wielkim kantem.. i była przeróbka... lampę przytargał ... Jeszcze trochę to mi nic nie da zrobić w ogrodzie..

Łosiu - to trzeci głos za płytkami kamiennymi.... zapisuję, konotuję... we w rozumie.... Naokoło domu kostka brukowa...a tu płyty kamienne,,, taki miszung.. ale mi sie one podobają... Coś innego I jak nie u każdego..

Kupiłam sobie coś takiego.. i zapomniałam jak sie nazywa.... a odnależć u mnie na wątku to ....niewykonalne.... Basia, Pszczółka, Mariusz wiedzą na pewno co to jest.. i Kondzio chyba też.. bo też sobie chyba w tym roku kupował.. muszę poczytać co z tym robić na zimę..

Ogródek Anity 21:30, 14 paź 2013

Do góry
A jesień w tym roku piękna! Nawet w moim ogrodzie tej jesieni coś się dzieje
Ogród w Puszczykowie 21:27, 14 paź 2013

Do góry
Pokażę jeszcze fragment, który jest moją kompozycją - porażką

Chodzi mi o te trzy żywotniczki po lewej stronie lampy. Mają ładny złoty kolor, a gatunek jest wolnorosnący. Więc wymyśliłam sobie, że przesunę je do przodu, a w tle, za nimi posadzę smaragdy.
Wyszło tak:

Moim zdaniem beznadziejnie, sztucznie, za iglakowato
Jeśli możecie doradźcie mi proszę, czy ratować to jeszcze trawami, jakimiś liściastymi dodatkami, czy od razu przesadzić? Nie krępujcie się, wszelkie uwagi przyjmę "na klatę"

A resztę moich super pomysłów pokażę jutro, tylko za jasnego fotki porobię
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:25, 14 paź 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
To jeszcze wrócę do klimatów spacerowych

Zdjęcie, które już było

i jeszcze dwa w podobnym klimacie

po prostu pięknie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:22, 14 paź 2013

Do góry
To jeszcze wrócę do klimatów spacerowych

Zdjęcie, które już było

i jeszcze dwa w podobnym klimacie

Mój 4 arowy azyl... 21:15, 14 paź 2013

Do góry

Ogród cioci 21:14, 14 paź 2013

Do góry
Nie wytrzymałam do wiosny i zakupiłam berberyski. 5 admiration i 2 tiny gold.

Nie wiem czy nie dokupić i nie zrobić pełnej obwódki? Poradźcie. Z tyłu są hortki wielka i dwie małe. Przed nimi dałabym trawki red baron np.

Gosiu, może zamiast Red Baron....bo czerwony kolor już masz....dasz jakąś rozplenicę, albo turzycę, bo hortensje się w przyszłym roku rozrosną
Ogród w Puszczykowie 21:14, 14 paź 2013

Do góry
U mnie w ostatnich dniach jesienne sprzątanie, grabienie, resztę włókniny wyciepałam. Ziemię musiałam potem spulchniać, bo straszny ugór był pod spodem. Przy okazji próbuję uporządkować jakoś chaos na rabatach.

Resztki ze szklarni już na kompoście i zielony nawóz wysiany

W skrzyni rośnie jeszcze rzodkiewka, sałata lodowa i koperek. Mam nadzieję, że zdążą przed przymrozkami

A róże za nic mają jesień i kwitną w najlepsze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies