Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

EPODLAS 22:02, 06 gru 2013

Agato, u nas tak samo jak u ciebie, ale cóż zrobić grudzień mamy. Rozgrzałam się u ciebie patrząc na ta piękną lilie wodną. Cudna.
malgorzata_s... 22:04, 06 gru 2013

Aguś wieje ale u nas to normalne no i burza też była. Ja dziwna jestem, wiatr mnie usypia i nawet go lubię Ale dzień też do fajnych nie należał No i Mikołaj o mnie zapomniał.
Agania 23:16, 06 gru 2013

Maria667 napisał(a)
Agatko!
Czy wrzosy potzrebują dożo słońca, czy poradzą sobie w takim przejściowym zacienieniu (np pod podciętymi świerkami)?
Cudne masz to wrzosowe poletko

Marysiu, dziękuję, ja wrzosy kocham u mnie ich nie zabraknie

wrzosy lubią południową wystawę i lubią rosnąć pomiędzy młodymi sosnami

na otwartej przestrzeni, pod brzozami również, ale nie wiem czy będą rosły pod świerkami, nie mam aż takiego doświadczenia, ale wiem jedno, lubią sucho, piasek, torf i słońce przez większość dnia
Agania 23:22, 06 gru 2013

dominika_rew napisał(a)
Przyłączam się , jako wielbicielka wrzosów i od roku szczęśliwa ich posiadaczka możesz takie zdjęcia zawsze zapodawać!:

Marysiu odpowiem, skoro akurat jestem...moje wrzosy są częściowo zasłonięte przez wielkiego orzecha, ale generalnie mają słońce przez większość dnia - radzą sobie idealnie

Twoim wrzosom, to rozproszone światło jakie daje im orzech jest super i jest chyba super nawet dla rodków masz rododendronki

moje wspomnienia

przynajmniej zrobiłam focie
Agania 23:48, 06 gru 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Gdybyż tylko była jakaś linia kroplująca tam ... . Ale i tak będą rh. - bo zawsze tam były.
Tylko przerabiam emocjonalnie połączenie rh z trawą (miskantami) - jest mi nieoswojone, obce.

Pszczólko jak zrealizujesz to i ja będę siem oswajać, też chciałabym to zestawianie zobaczyć na swoje oczy ale w ogrodach przyzwyczajeni jesteśmy do wyzwań linie kropelkowe sobie zapodamy również, wkrótce

jak rodki kochamy, to na wspomnienie i dla umilenia miłego mikołajkowego wieczoru rh

prawdziwe wspomnienie, ale co tam, jak u mnie będzie taka możliwość jak u Ciebie to rh posadzę nawet z miskantami buziaki
Agania 00:00, 07 gru 2013

Tosia napisał(a)
Jak U Ciebie pięknie i kolorowo

I te wrzosy Zachwycają

Pozdrawiam ciepło

Tosiu, zaraz będzie biało
ale wrzośce będą kwitły

pozdrawiam cieplutko
Agania 00:08, 07 gru 2013

gierczusia napisał(a)
Bardzo lubię ,,kiedy w ogrodzie pokazowym są od razu metki z nazwami rodzajowymi roślin.... Jak mi się coś podoba , takie już większe , rozrośnięte i widzę w jakimś zestawieniu i mi to gra , to nie ma nic lepszego ńiż tabliczka z nazwą a potem szaleństwo zakupowe

A jak mi żal ,że kiedy byłam w Pisarzowicach to jeszcze wrzosy nie kwitły...achhhhh...

Ściskam Agatko

ja nawet etykiety fociłam

Gdzie mój kajet, przypominasz mi, o tym, że moje nazwy zapodziałam
porządnie posprzątam na święta i siem pewnie znajdzie

może jakieś stroiki sama zrobię, bez kajeta

ja też ścisakam i pozdrawiam Eluś
Agania 00:12, 07 gru 2013

kasiek napisał(a)
Buziole foty powalajace jak zawsze, cudownie że trafiłaś w to miejsce i tak pięknie rysujesz opowieść o miłości ogrodowej, jestes inspiracja dla wielu odwiedzajacych

Kasiek, dawaj mi te cudowne widoczki od Ciebie, bo mi inspiracji zabraknie
Mala_Mi 08:42, 07 gru 2013

Agata, wniosek jest jeden..... pozwolić zamulić się oczku..... i lilie będą same rosły bez żadnej ingerencji człowieka....
A dziewczyna z koszem grzybów jakoś nie podobna do awatarka... szukałam podobieństwa i nie znalazłam..
ZbigniewG 08:54, 07 gru 2013

asc napisał(a)
.A dziewczyna z koszem grzybów jakoś nie podobna do awatarka... szukałam podobieństwa i nie znalazłam..

Ania może z charakteru lub pazurków

Agata dziękuję za Mikołajka zasyłam mojego (z Orla) też Brewera
chyba się różnią - ale się czepiam bo przecież prezentom w igły się nie zagląda (u siebie dałem więcej)