Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe wariacje 23:07, 27 wrz 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

A ten czarny z czerwonym co to za cudo?

A i pamietaj ,że Queen of Night zakwita nieco później niż Negrita

Tak wiem właśnie, że zakwita ostatni, ale tam gdzie pójdzie może sobie zostać samotnie jak pozostałe przekwitną.

Czy te cudenka masz na mysli?
Czarne znasz, a pozostałe to takie cosik

Czy Paul Scherer też jest późny?
W ogródku emerytki 22:33, 27 wrz 2022

Do góry
Mamy czwartego jeżyka-samiczkę, waży 240 gram.

Em robi tymczasowy domek z pudełka.
Chwilowo mamy je w domu, bo zepsuło się ogrzewanie ciepłej izolatki i eM będzie szukał uszkodzenia.

Em przyniósł kolejnego jeżowego malucha, ten jest trochę większy - waży 300 gramów, to samczyk
Ma w uchu /głęboko/ kleszcza
Mamy ustrojstwo do ich wyciągania, ale jak to zrobić, gdy nie widać głowy
Teraz nie będziemy tego robić, niech jeżyk odreaguje pryskanie na pchły, zajmiemy się tym jutro.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:17, 27 wrz 2022

Do góry
Od października odpady bio zaczną być wywożone nie raz w tygodniu, ale co dwa tygodnie. Pora zacząć myśleć o przycinaniu róż na raty. Tych worów z kolczastymi ścinkami zawsze zbiera mi się sporo, a jednorazowo można oddać trzy.

Przydałaby się odrobina słońca, żeby pracować w ogrodzie z przyjemnością, a w prognozach kolejny pochmurny i deszczowy dzień.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:07, 27 wrz 2022

Do góry
I zostały jak zwykle takie tamy na koniec.
Z frontu.

Z cypelka.

Z ronda i okolic.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:03, 27 wrz 2022

Do góry
Tradycyjnie, jak co roku, mocno zarosła rabata z boku tarasu. O tej porze roku z rzadka tam chadzam, ale lubię zerkać na tę rabatę przez okna.

Wszystkie rabaty przy bryle budynku przyjemnie otulają dom.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:54, 27 wrz 2022

Do góry
Za gwiazdę ogrodu robi teraz trzmielina oskrzydlona. Przebarwia się bez żadnych subtelności.

Derenie Sibirica starają się jej dotrzymać kroku.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:29, 27 wrz 2022

Do góry
inka74 napisał(a)
Piękne widoki urlopowe -miłego odpoczynku

Odpoczynek był zacny. Złaziłam się solidnie. Wysokie góry już nie dla mnie, a tam było akuratnie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:25, 27 wrz 2022

Do góry
ryska napisał(a)
Zachwycające widoki.

Widoki jak widoki. Ale jakie grzyby tam rosły. W życiu takich nie zebrałam.

W moich okolicznych lasach masowo występują tylko kanie, z podgrzybków trafiają się głównie zajączki, a prawdziwki to rarytas.

Po nasyceniu oczu surowymi naturalnymi ogrodami i krajobrazami, mogę pozwolić sobie na omiatanie rabat powodujących ogrodowy oczopląs.

Znowu na wsi 21:22, 27 wrz 2022

Do góry
Joku napisał(a)

Cegły trochę krzywo leżą, ale liczę na to że rośliny zakryją niedociągnięcia . Szopka dopomina się malowania, trzeba zabrać się za to w przyszłym roku.
Koniec.

Wiesz, moje zaplecze wygląda prawie tak samo. W tym tygodniu planuję zrobić jeszcze niewielkie porządki.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:15, 27 wrz 2022

Do góry
tulucy napisał(a)
Melduję, że żyję. I że nieco nadrobiłam. I że nawet Mrokasi daleko było do mojego bluszczowego rekordu 6 worów gruzowych ścinków z bluszczu plus to, co poszło do sąsiada do palenia, bo takie grube pędy. 2 taczki się uzbierały.

Norwegii zazdroszczę bardzo. Grecji też. Może za rok. Teraz terapia mi dużo planów wstrzymała. Ale co się odwlecze, to ... Będzie smakować potrójnie .
A terapia pozwala mi na powolne dłubanie popołudniami.

Dłubanie w ogrodzie niezależnie od tempa ma dobry wpływ na całokształt.
Dzisiaj wykarczowałam bluszczowe korzenie. Wsadzałam 10 cm łodyżkę bluszczu w doniczce P9, a wykopywałam korzenie jak z potężnego krzaczora.
Miałam kilkunastoletnią przerwę w wakacyjnych wypadach. teraz trochę nadrabiam. Co się odwlecze, to nie uciecze. Twoje wyjazdy nie uciekną z pewnością.

W ogrodzie mam już jesień pełną gębą. Lubię irgi.

Pomarszczona

Kiedy brzózki były malutkie wsadziłam między nie astry. Po upływie 10 lat astry wciąż żyją.

Hortensjowo 21:14, 27 wrz 2022

Do góry
Kokesz napisał(a)

Mam dwie lampy nad stołem w podobnym stylu jak Ewa podesłała, tylko długie klosze, otwarte na dole.
Nie rażą w oczy, dają ładne światło i dobrze oświetlają stół do pracy. Są z przed kilku lat, pewnie nie w stylu loftowym ale dziś szukałabym pewnie podobnych.
Przymierzałam u mamy takie żarówki ozdobne i nie podobały nam się właśnie te "pajęczyny" na suficie.
Wymieniliśmy na mleczne.
Koleżanka ma nad stołem jedną dużą okrągłą czarną lampę. Bardzo ładnie wygląda i daje ładne światło. Powodzenia w wyborach

lampy

Renia, bardzo dziękuję za podesłane wzory, jeszcze myślimy
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:05, 27 wrz 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Prawie wszystkie astary ci kwitną. Ładnie to wygląda. U mnie sa jeszcze w pąkach, boję się, że szybciej mróz ich zamrozi niż rozkwitną.
A tyle ich nakupilam w zeszłym roku i w tym też.

Może październik będzie łaskawszy pogodowe. Dzisiaj u nas zimno.

Pozdrawiam
Sałatka pokrzywowa 19:18, 27 wrz 2022

Do góry
Zuza, wrzucam zdjęcia z zatrwianem - lepszych nie znalazłam. Mam wrażenie, że zatrwiany zaczęły być widoczne dopiero po ścięciu lwiej paszczy i myślę, że gdyby nie susza, rosłyby wyższe. Ale sam kwiat mimo wszystko niczego sobie.

tu w tle po lewej

tu widać go ciut więcej
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 17:56, 27 wrz 2022

Do góry
Chałupka powoli zamienia się w dalmatyńczyka

Okna podmurowane uffff

A salon po sufit zawalony styropianem a to dopiero połowa dostarczona

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 16:59, 27 wrz 2022

Do góry
Rano

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 16:58, 27 wrz 2022

Do góry
W igloo

Fasolce zimno

Kompozycje z trawami w roli głównej 15:20, 27 wrz 2022

Do góry
Alicjo, pytaj w dziale "pojedyncze pytania na temat projektowania rabat".

Kolejny raz zmieniane sąsiedztwo jukki.
Konwalnik Niger, Andropogon gerardii Blackhawks, mała palczatka Chameleon, wydmuchrzyca. Owies wyleci.
Testowo jest posadzona również mała palczatka Ha Ha Tonka widoczna - niewidoczna na ostatnim zdjęciu. Jak to wszystko podrośnie- zobaczymy.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:49, 27 wrz 2022

Do góry
Przy okazji zakupów zapolowałam i ja. W koszyku internetowym miałam co innego, ale przy resecie koszyk mi wyczyściło, a dzisiaj się napatoczyły w niezłej cenie to będą takie

Pęcherznica - Physocarpus 13:52, 27 wrz 2022

Do góry
Jak ciąć i kiedy pęcherznica. Mam odmianę Little Devil która u mnie rośnie na boki ( w środku gniazdo).
Hortensjowo 11:44, 27 wrz 2022

Do góry

Mam dwie lampy nad stołem w podobnym stylu jak Ewa podesłała, tylko długie klosze, otwarte na dole.
Nie rażą w oczy, dają ładne światło i dobrze oświetlają stół do pracy. Są z przed kilku lat, pewnie nie w stylu loftowym ale dziś szukałabym pewnie podobnych.
Przymierzałam u mamy takie żarówki ozdobne i nie podobały nam się właśnie te "pajęczyny" na suficie.
Wymieniliśmy na mleczne.
Koleżanka ma nad stołem jedną dużą okrągłą czarną lampę. Bardzo ładnie wygląda i daje ładne światło. Powodzenia w wyborach

lampy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies