Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:33, 30 sie 2013

Do góry
sosna Joppi po chwilowym przestoju ruszyła do przodu z igłami

Green Jewel -kwiaty trzymają formę od chwili rozwinięcia
Paeonia - Piwonia 10:19, 30 sie 2013

Do góry
dziękuję dziewczyny za pomoc

wiedzialam, że mogę na Was liczyć

a jako podziękowanie przesyłam zdjęcie kwiatów tej piwoni - mam nadzieję, że uda się ją uzdrowić

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:03, 30 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Kawkę zrobiłem Wstawaj

Sebek wstałam o 7:15 bo mnie telefon z pracy obudzil Za kawę dziekuję, bo u mnie nadal ekspress nie działa....
Porada w sprawie rabaty 09:55, 30 sie 2013

Do góry
Mam wielką prośbę w doradzeniu mi co posadzić na rabatce.
Rabata jest od frontu, miejsce dość przewiewne, rano fajnie słoneczko świeci lecz po godzinach południowych zachodzi ona cieniem. Na ziemi siś nie znam więc nie wiem jaka jest aczykolwiek i tak trzeba będzie jej dowieźć.
Mam kilka swoich propozycji i proszę o radę czy takie zestawienia mogą być ok i które byłyby najlepsze.
Na zewnątrz od ulicy posadzę tuje szmaragdy aby zasłoniły nas od przechodnich gapiów.
I tak pierwsza myśl:
1. od ogrodzenia hortensje Limelight, przed nimi jakieś miskanty (morning light) potem żurawki np te cytrynowe z tą czarną trawką albo ciemne z np białymi wrzosami
tylko zastanawiam się jak rabatka z hotensjami i trawami będzie wyglądała późną jesienią i zimą - czy nie będzie poprostu brzydka od frontu?
2 druga myśl to poprostu zamiast hortensji rododendrony i dalej wszystko to samo
3. trzecia myśl to może na przemian berberys z tawułą japońską potem dać kilka traw może gdzieś bukszpan i na końcu żurawki i może jeszcze koło żurawek po lewej lub prawej stronie (sama nie wiem) dać wiśnię pissardi
Już poprostu tyle się tego naoglądałam, że sama zgłupiałam i nie wiem co wybrać, wszystko jest takie piękne. Podobaja mi sie takie ułożone rabatki ale taki "bałagan" też zachwyca.
Poradźcie cos proszę
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:53, 30 sie 2013

Do góry
Joasiu, mam, z własnej hodowli, całe 3 patyki Całkiem się poszerzyły do tej pory

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:26, 30 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu...jak ja sie ciesze, że u Ciebie w końcu OPEN...Twój ogród jest cudownie doskonały!!!!!!

historia z fotorgafem na płocie jak z filmu

pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:11, 30 sie 2013

Do góry
[

Te hortki -niezmiennie obłędne!!

Pozdrawiam serdecznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:53, 30 sie 2013

Do góry
Pozdrawiam Danusiu po długiej przerwie Przyszłam w odpowiedniej chwili, bo zdjęcia są tak zachwycające, że oczu od nich oderwać nie można - jak zawsze zresztą Tyle razy już oglądałam Twoje zdjęcia, a za każdym razem "achom" i "ochom" nie ma końca Wszystko cudnie wypielęgnowane, liście buka zachwycające, trawniczek równiutki i zieloniutki, jakby zbliżająca się jesień omijała Twój ogród

Mam też pytanie, które zawsze się pojawiają, kiedy oglądam Twoje zdjęcia Czy mogłabym poprosić o nazwę "piórek", w których zatopione są kulki bukszpanowe poniżej?
Gardenarium napisał(a)
Moje poletko 08:30, 30 sie 2013

Do góry
Wstałam ,
pierwsze, to zaparzyłam kawusi, potem odpaliłam kompa - no a jakaże!

w kucki, na podłodze , pomiędzy kartonami , bambetlami , co chwilę zmieniając pozycję- bo mi kręgosłup wchodzi w d... . popisałam do Was
Jak by to ktoś obserwował z boku w jakich pozycjach, to na bank! zamknął by mnie u czubków!
Właśnie wychodzę z pozycji kolankowo-łokciowej. I nie jestem wstanie już innej przyjąć!

Widzimy się wieczorkiem jak tylko dam radę! dziś przywożą kanapę nie wykluczone ,że będę się na niej mościć

Pozdrawiam weekendowo

Makowo na Kociewiu 08:26, 30 sie 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
Witam,
Kupiłam trochę roślin do donic, Chcę wymienić horti, które czas świetności mają za sobą, na coś wesołego.
Te kolorowe wrzosy (dwie odmiany w jednej doniczce) baardzo mi sie podobały, hebe i trawy do oprawy

)

bedzie cudnie i kolorowo....ale mnie zaintrygowały te doniczki w tle na ostatnim zdjęciu...pięknotki

ja swoiją horti w donicy tez wysłałąm na zasłużony odpoczynek...wczoraj kupiłam wrzosy i nie zawacham się ich użyć....pozdrawiam
Ogród ogrodniczki 08:24, 30 sie 2013

Do góry
Jeszcze kilka ujęć tego samego.

Ogród ogrodniczki 08:22, 30 sie 2013

Do góry
Tulipanowiec mój ukochany.

Zakwitają wrzosy...

A tu moja dżungla kolorowa...

Ogród ogrodniczki 08:19, 30 sie 2013

Do góry
Tutaj tworzy się moja rabatka w tonacji czerwonej.

Dołożyłam na tej rabacie trzmielinę szczepioną na pniu bo czegoś mi tu brakowało.
Róże są posadzone w tym roku i na razie czekam aż się rozrosną.

Ogród ogrodniczki 08:16, 30 sie 2013

Do góry
Zakwitła pięknie moja ulubiona hortensja "Libelle"

Ogród ogrodniczki 08:13, 30 sie 2013

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:06, 30 sie 2013

Do góry
[
Śliwiki śliwkują

WOW. Ale obrodziły ładnie!. Brzoskwinie też dorodne!
No już mi zapachniało ciastem z owocami Miłego Karolciu
Jurajski Ogród 07:53, 30 sie 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
a teraz kilka fotek dzisiejszego ogrodu
[img s0x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/44/445755/original.JPG[/img]

O matko!! jaka piękna kompozycja!! No cud malina ! Koochana , koniecznie mi napisz proszę w moim wątku co to za trawka! i jak długo ją masz i wogóle wszystko o niej! a przed nią żurawki i pelargonie?? Tak spryciulo to sobie wykombinowałaś??
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:52, 30 sie 2013

Do góry
Kawkę zrobiłem Wstawaj

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:47, 30 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)

Gdybu ktoś mógł mi doradzić ---co niskiego i na słońce mozna wsadzić między żółttą trzmielinę a te żurawki .Miejsce nasłonecznine.Była tu lawenda ale nie pasowała.Nie idzie mi całkiem dopełnienie tej rabaty Pozdrawiam Zaglądających

HMMMM. To żółte to trzmielina w kulce,prawda? a może własnie poprowadź trzmielinę ,ale w formie "dywanu" niech się płoży między trawami. jak za dużo nawciskasz będzie kicha i bałagan.
A tak będzie tłem dla traw i bukszpanów.

U mnie słonecznie, Tobie tego samego życzę

jeszcze raz spojrzałam na foto. Wydaje mi się ,że za mało miejsca mają trawki. Chyba ,że taki był cel
W miniformacie 07:39, 30 sie 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies