Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 20:36, 29 sie 2013

Do góry
Tak, choróbsko sobie towarzystwo znalazło i teraz trzyma się mocno. Ale Jola im da bobu, bobinek,
witaminek i będzie ok.
Do ogrodu nie możesz, to wstawię co nieco ode mnie.

Liliowo i kolorowo:) 20:31, 29 sie 2013

Do góry

mam problem wgrac zdjecia, więc jutro to zrobie
Anglia sierpień 2013 20:29, 29 sie 2013

Do góry
muszę przyznac ,ze wątek /Anglia sierpień 2013/ mnie bardzo wciagnał.. czas na donice /jak dla mnie temat bardzo ispirujacy, gdyz w swoim maleńkim ogrodzie mam ich ponad 600.. niestety jednak nie takie..

i ołowiana to chyba" high end' jesli chodzi o ogrody angielskie bo to ich "rodzime",w sumie bardzo drogi gadzet z uwagi na niesamowty urok

dlaczego nie trawy...

i stoisko w centrum ogrodniczym..

i "klasyka" donice z słynnej firmy Deroma

i tak tez mozna..

a dlaczego nie w szklarni ?

i bardzo orginalne ceramiczne osłonki w uprawie melonów
Mazury i mój kawałek ziemi 20:29, 29 sie 2013

Do góry
Moje dzisiejsze zakupy
Liliowo i kolorowo:) 20:25, 29 sie 2013

Do góry
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:22, 29 sie 2013

Do góry
Bogusiu, Celinko, Kasiu serdecznie Was pozdrawiam i zostawiam pasikonika giganta :

ten to się umie kamuflować

Moja działka. 20:19, 29 sie 2013

Do góry
I parę kwiatków

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:18, 29 sie 2013

Do góry
BEATA_S napisał(a)
O! A ja właśnie zakupiłam jednego Zebrinusa ....a piszecie, że on nieładny...............

Beata.. jakby był nieładny nie miałabym ich tak dużo Wiechy ładniejsze maja inne miskanty, ale zebrinus jest sztywniejszy, zimą sie tak nie pokłada i stanowi lepszy parawan. paseczki są ciekawe i intrygujące.. trzeb go zestawić odpowiednio...
Popatrz... czy to brzydkie?.. nawet mi wybrednej to się bardzo podoba

Jednego muszę wyeksmitować, bo miał być mały do pół metra a ma ponad metr i nie pasuje.. i kępa pokazywana wcześniej jest za gęsta..

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:16, 29 sie 2013

Do góry
Obiecane fotki - aparat ożył po wymianie baterii i oto efekty - najpierw moje jesienne kompozycje w donicach

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:15, 29 sie 2013

Do góry
Majładniejszy słonecznik, znikają z prędkością światła, zjadam jeden dziennie

Kulkowo Podoba mi się kontrast brązu trawy z żółcią tawułki:

Brzoskwinie jeszcze tydzień-dwa:

miłego wieczoru!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:13, 29 sie 2013

Do góry
Wisteria nie może się doczekać pergoli, ta przy garażu ma być biała:

Jeszcze 2 horti nie posadzone:

Śliwiki śliwkują

Cudne maluchy:

Żurawkowa + Graham Thomas:

Dalej trawa w roli głównej

Nowy łuk od północnej strony domu, 2 cisy i żurawki:

Na rabacie sprzed miesiąca żurawki się ładnie przyjęły

W tył zwrot!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:10, 29 sie 2013

Do góry
Bożenko, przyjedzie Fajnie!

Dzisiaj w ogródku nic. Zebrałam tylko jeżyny, jutro będę robić sernik na zimno.
Ogarnęłam piętro, łazienkę, w pokoju gościnnym zmieniłam pościel, takie tam. Jutro moi Rodzice odwożą Młodą i jadą dalej, na urlop na Mazurach. Mieli zabrać Gabi, ale chce do domu i dobrze, od poniedziałku do przedszkola

Wkleję dzisiejsze fotki, bo jutro będą nieaktualne

Nowy nabytek NN, wielkokwiatowa (jedyna wielkokwiatowa, moja, kwiat ma olbrzymi):

Venrosa, chyba:

Louis Odier:

Piórkówki kwitną

Maliny zjadłam

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:09, 29 sie 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Wielkie ci te trawska porosły, dlatego o nie pytałam, bo...nie chcę takich kolosów. Też myślę, że powinnaś dać trochę oddechu tej rabacie (tam przy trawach). Miskanta Zebrinusa też wywaliłam nad rzekę, bo jak dla mnie, to za duży, brak mu lekkości i za pstrokaty, w dodatku w polskich warunkach nie zdąży zakwitnąć (ale to moje zdanie). Przy mostku w miejsce zebrinusa posadziłam miskanta Kaskade - czekam na kwitnienie, choć jest jeszcze młodziutki. Pozdrowienia zostawiam

Agnieszka.. u mnie miskant kwitnie praktycznie co roku... może z raz nie kwitł ... piszą takie bzdury na necie.. miskant musi dorosnąć do kwitnienia, młode egzemplarze nie kwitną.. potem zaczyna później od innych miskantów i to sporo.. gdzieś w połowie października, ale kwitnie

Po lewej masz miskanta zebrinusa, a po prawej miskanta Graziella ... od razu widać który ładniejszy

Spacer po moim ogrodzie 19:51, 29 sie 2013

Do góry
Teraz królują jeżówki.

Tegoroczne okazy.

Może niedoskonały ale..... 19:50, 29 sie 2013

Do góry
Venrosa już mnie przerosła

Chicago Peace

M-me Issak Pereire

Lions Rose

Dawno nie padało.Chociaż wczoraj sporo przesadziłam i ziemia głęboko mokra

Nalot bzykających na szałwię

Jeszcze tylko dosypać korę , 3 wrzosy i koniec

Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:47, 29 sie 2013

Do góry

Gdybu ktoś mógł mi doradzić ---co niskiego i na słońce mozna wsadzić między żółttą trzmielinę a te żurawki .Miejsce nasłonecznine.Była tu lawenda ale nie pasowała.Nie idzie mi całkiem dopełnienie tej rabaty Pozdrawiam Zaglądających
W kamiennym kręgu od początku 19:42, 29 sie 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Bogdziu, od wyjazdu do Keukenhof, zaczęła się moja przygoda z tulipanami...tam w Holandii w 1995 roku zostałam porażona ich pięknem
Dzisiaj byłam świadkiem bardzo intymnej chwili

Po Keukenhof prawie każdy ma ochotę posadzic miliony cebulek ale trzeba miec siłę żeby tego dokonac. Nikt na Ogrodowisku nie ma takiego raju tulipanowego jak Ty więc warto tą wyjątkową sytuacje nadal utrzymac .Fotki robisz przśliczne, bajka po prostu. najbardziej podobają sie mi trzmiele bo mnie tak dobrze nie wychodzą jak Tobie.Pozdrawiam serdecznie Aniu.
Może niedoskonały ale..... 19:40, 29 sie 2013

Do góry
Chloe Reinassance
Posadziłam na miejsce stałe i pięknie zakwitła. Rok była w donicy i ładnie się ukorzeniła.Jest nadzieja ,że przeżyje bez szwanku zimę
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:33, 29 sie 2013

Do góry
Odpowiadam po kolei.... słoiki jeszcze były cale ..
Beata - dziś nie pracuję w kamieniołomie, bo mnie wszytko boli.. dziś walczę z pomidorami i robię ketchup .. jak to M stwierdził... paprykowo-jabłkowy.. tylko gdzie te pomidory??? Ot i dogodzisz tu chłopu????

Asia - gdzieś ty u mnie wypatrzyła kanciki??? Ja kancików nie mam.. mam albo obrzeże takie niskie do rozdzielania trawy i kamyków, albo obrzeża z kostki.. no dobra.. mam mieć kanciki na kilku rabatach.. tyle, że kancików tam nie ma Nie wyrabiam czasowo

Bogdzia - no widzisz.. jak brzydko to trzeba przesadzić Druga strona rabaty jest ładna I ją zostawię.. tylko jedną hortensję przeniosę do światła bo ma za ciemno...

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:06, 29 sie 2013

Do góry
Anno_g - nio.... lotos jest wielki... to prawda Zarz zerknę jak po wczasach... ja też tak niemrawo chodzę po innych wątkach, ale czytam już wszystkie zaległosci... chyba, że jest tylko ble ble czyli pozdrawiam i odpozdrawiam to lecę pismo obrazkowe Ale przy tej ilości wątków już mi sie wszytko miesza..

Szukałam trawek.. i znalazłam.. ale foto do niczego. Jak małe doniczki a chcę mieć szybko efekt to sadzę od razu 3 Wolę jedną kępę wypasioną, która mogę po latach podzielić, niż przez 2 lata mieć 6 kęp... byle jakich.

Przy okazji pokażę całe zdjęcie... jak tu było końcem kwietnia w zeszłym roku.. czyli 2012. Rabata na której mam posadzone - przesadzone trawy.. i tulipany kupione w doniczkach

Tak po roku..

A tak jest dziś... i trza jednak przesadzane trawy podzielić.. i zmienić wygląd rabaty bo mi się nie podoba

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies