Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:54, 16 sie 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Bardzo wam wszystkim dziękuję za serdeczności Urodziła mi się czwarta wnusia niestety nie dane mi jest być taką babcią jaką bym być pragnęła.Odległość wkrótce między nami będzie nie do pokonania a i pozostałe wnuczki mogę oglądać jedynie na zdjęciu .Los przewidział mi inny scenariusz, opieka nad potrzebującymi i to nie tylko jednej osoby Zbieram siły bo jak zwykle ze wszystkim jestem sama .Jestem troszkę przerażona ale nie mogę zawieść ani bliskich ani siebie Dam radę bo jestem silna baba kiedy w gre wchodzi cudze życie .Ubolewam jedynie ze tak mało czasu mogę wam poświęcić ,przynajmniej na dzień dzisiejszy Kiedy ogarnę to jakoś znajdę chwile i dla siebie bo ogrodu bez was nie jestem w stanie zrobić nie wspominając o przyjemności kontaktu z wami .

Iwonko bycie babcią to cudowny stan ducha bo cząstka mnie samej jest w każdej z moich wnuczek Jedna ma oczy ,inna usta, włosy spojrzenie, oprawa oczu itd .Kiedy na nie patrzę widzę własne odbicie Nasze wnuki są przedłużeniem naszego życia To część siebie która trwa dalej kiedy nam przyjdzie się pożegnać na zawsze .Nie wymieniam już innych cudownych odczuć ich zapachu, uśmiechu, małe łapeczki obejmujące babuni szyje ,całuski ,rozmowy i ta słodycz połączona z niewinnością która zawsze mnie wzruszała .To coś tak cudownego że życzę każdemu poznania i smakowania tego uczucia .Nie będę się zbytnio rozwodzić nad tematem bo jak to ze mną bywa zamieni się to w wykład hi.

Akanto dziękuję z całego serca nie tylko za serdeczne słowa Ty wiesz za co jeszcze i choć mam ogromne wyrzuty sumienia że tak mało mnie dla ciebie ostatnio to wiem że nie masz mi tego za złe Ty i Iwonka jesteście mi tak bliskie że nic nie jest w stanie tego zmienić .Obie was uwielbiam i obie noszę w sercu każdego dnia .Ściskam was moje kochane dziewczyny i posyłam moje kwitnące hortensje

Nawet zdjęcia robię o zmroku bo w ciągu dnia się nie wyrabiam z czasem

Danusiu dziękuję ,jestem wzruszona.Często myślę o tobie i tak bardzo gorąco pragnę abyś w końcu miała trochę beztroski,czas dla siebie i swojej ogrodowej pasji taki totalny luzik.A tu nic ciągle żyjesz w większości ułatwiając życie innym.Chyba masz patent na anioła ! Też ściskam cię mocno z łezką w oku.Ja pędzę ,tyram... wiesz i doskonale rozumiem brak czasu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:51, 16 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)

Dziękuję
Ale kałuży jeszcze wiele brakuje do marzenia... ale dążymy do celu.... w tym roku kałuża zaniedbana.. Roślinki zmarniały, brzeg niewykończony.... tylko ryb przybywa
I lotos jako atrakcja lokalna Ale ta atrakcja mi sie podoba.. jak marzenie
Piszesz u siebie, że masz gęsto i za gęsto.. ja to samo mam.. i jestem niereformowalna... rok temu posadzone trawy i limka.. i już zagłuszona
Teraz dylemat.. eksmisja dla limki czy dla traw... i brak miejsca gdzie to przenieść.... z tego powodu limka słabiutka Zrobiłam dla niej wyjątek i nawet nawozu dostała.... i to 2 razy... specjalistyczny dla hortek...

Aniu koniecznie daj limce więcej wolności ....ciasno jej tu.......zobaczysz od razu Ci się odwdzięczy
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:48, 16 sie 2013

Do góry
Aniu, na dobry początek w nowym, starym ogrodzie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:46, 16 sie 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
moja limka w tym roku (a ma 2 wszystkiego ) też chyba mizerna ... a nawóz też dałam ... nie pomnę chiba 2 razy ... kwiatów ma duzo tylko kurduplowata ... i liście tak coś chorują ... nie wazne co przeniesiesz ... moim zdaniem i limka i trawy pasują wszędzie ... ale chyba limkę bym przeniosła ...

Wiosną sie zastanowię.. i chyba jednak trawy przemebluję dając więcej miejsca limce... fajnie wygląda z tarasu, a traw jak będzie połowa mniej też będzie ładnie.. jak będzie 1/3 też będzie ładnie Tylko to kopanie...... trawy są ciężkie do kopania Hortki przesadzałam w tym roku kilkakrotnie i się dają I nawet to potrafi przeżyć... kwitnące przesadzałam

Mówisz, że w twojej listki brzydkie... no w mojej też.... jeżeli idzie o liście to ma najbrzydsze z wszystkich... Incredit różowa miała brzydsze ale ją jakies robale zjadły doszczętnie i musiała stratować od prawie zera.. a i przesadzałam ja kwitnącą... I teraz pięknieje z dnia na dzień... .szałerek, przesadzenie i pomogło...

I zielono, zielono, zielono...

Jurajski Ogród 21:42, 16 sie 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
w poszukiwaniu księcia z bajki...

A kicia nie robi im krzywdy?
Moja sunia jak spotka taką zaklętą królewnę to delikatnie zachęca do zabawy, podobnie z jaszczurkami. Czasami muszę interweniować żeby im krzywdy nie zrobiła.
Rododendronowy ogród II. 21:41, 16 sie 2013

Do góry
Bożenko, życzę Ci by jak najszybciej wróciłaś do nas .

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:39, 16 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Jestem Pewnie pytałaś mnie o te turzyce To odmiana Amazon Mist - u nas takie po 4 złote Strasznie fajne są - już nawet dużo urosły od posadzenia - na szerokość oczywiście

w gabionie przy ogrodzie zimowym będę sadzić cisy na pniu .... i może bym połączyła tę turzycę z carexem Ice Dance .....tak się głośno zastanawiam
Balkon w bloku 21:39, 16 sie 2013

Do góry

Jurajski Ogród 21:39, 16 sie 2013

Do góry
w poszukiwaniu księcia z bajki...

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:36, 16 sie 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu, pisałaś, że masz agapanty i są mizerne. Przesadzasz je do gruntu wiosną? Kiedyś miałam niebieskie i białe. Kwitły w każdym sezonie, ale zmarniały którejś zimy w piwnicy, chociaż traciły wszystkie liście. W ub. roku kupiłam kilka kłączy, rosną w donicy. Bardzo ładnie kwitły, w tym roku ani jednego kwiatka, chociaż podwoiły objętość. Zapytałam dziś znajomego, starego ogrodnika, od którego je kupiłam, dlaczego nie kwitną. Polecił mi nawóz "kristalon" niebieski na wiosnę i pomarańczowy stymulujący związywanie pąków kwiatowych później. Myślę, że ma rację, słabo je dokarmiałam w tym roku. Aktualne agapanty, tylko niebieskie, nie gubią całkowicie liści zimą. Dam im szansę, może spróbuj również ze swoimi. Pozdrawiam.

Nie będę sie już z nimi bawić... rok temu rosły w gruncie i też były marne.... w tym pozostawiłam w doniczkach.... i są jeszcze marniejsze niż rok temu. Nie mam warunków na przechowywanie i nie mam ochoty bawić sie w różne zabiegi. Wychodzę z założenia, że jest tyle roślin, które są ozdobne bez specjalistycznych zabiegów, że szkoda mego czasu.
Ogród mam duży do obrobienia, ręce tylko dwie, pracuję... i nie mam czasu na zabawy. Moje rośliny rosną bez specjalnych zabiegów, a te które nie chcą mówię im do widzenia. Bez żalu

Z tego powodu żegnam sie z mieczykami.... coroczne wykopywanie mnie denerwuje. Zostawię tylko kilka sprawdzonych dalii.... wykopane w kartonie zimują i posadzone kwitną i nie kapryszą

Z tego powodu oddaje moje wszystkie hortensje ogrodowe (już znalazłam im nowy domek)... nie będę biegać z okrywaniem.. Ale krzaki są ładne i szkoda mi było je wyrzucić.... wiec czekałam na biorcę.. i już mam Okrywałam przez rok to ładnie kwitły...ale okrywać 6 wielkich krzaków to już za dużo

Ale jest tyle ładnych innych hortek... np ta Starbrust.. posadzona w za ciemnym miejscu i za gęsto.. muszę przesadzić Wiec pójdzie zamiast ogrodowych ii Everesta przesadzę.... bo ładny i szkoda, by rósł tam gdzie rośnie.. ma za ciemno

To właśnie tu 21:36, 16 sie 2013

Do góry
A wiesz, że już rozpoczęły kwitnienie.

Aster rozkrzewiony.

Aster hervecji .

I jeszcze ten.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:35, 16 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Jestem Pewnie pytałaś mnie o te turzyce To odmiana Amazon Mist - u nas takie po 4 złote Strasznie fajne są - już nawet dużo urosły od posadzenia - na szerokość oczywiście

Sebuś, dziękuję bardzo .... o te właśnie pytałam .... muszę poczytać jak rosną ..... ładniutka jest bardzo ,bardzo
Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:34, 16 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Wcześniej pokazywałam zrobioną samą budkę dla owadów a teraz uzbrojona już gotowa wiśi na słonecznym miejscu.I niech zamieszkują;D Będzie jeszcze druga , ale nie skończona -czeka na wnuczków .

No piekny ten domek Halinko, muszę mężowi pokazać. I jaka duża, ile owadów tam może zamieszkać.
Super Halinko!
pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:28, 16 sie 2013

Do góry
wczoraj oświęciłam ziele, które sama przygotowałam.......

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:26, 16 sie 2013

Do góry
Irenko no cudnie u ciebie, wnuczka słodka jak cukiereczek...

A ta fotka powaliła mnie na kolana...super
To właśnie tu 21:18, 16 sie 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Bardzo mnie zaskakują te Twoje hortensje w tym roku, bo nie mają kwiatów, a rok temu po takiej strasznej zimie miałaś tyle kwiecia na nich.
Powojniki zachwycające, zazdroszczę, bo moje dwa ni stąd ni zowąd dostały uwiądu. Wiem, że raczej odbiją, ale szkoda, bo jednego mi dopadło w pełni kwitnienia.
Pokaż jeszcze resztę ogrodu.

Przyznaję, że i mnie ten brak kwitnienia zaskoczył . Ale ja je tak lubię, że i ta ich zieloność mnie cieszy.
I u mnie teraz też jednego będę przycinać.
No, to pokazuję

Ogrodowy stróż.

Jeszcze można wypatrzeć kwitnące róże.

I taki miszmasz.

A teraz wędruję do ogrodowiskowych ogrodów.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:16, 16 sie 2013

Do góry
Michalina napisał(a)

jak mi się podoba Twoja kałuża.Marzenie

Dziękuję
Ale kałuży jeszcze wiele brakuje do marzenia... ale dążymy do celu.... w tym roku kałuża zaniedbana.. Roślinki zmarniały, brzeg niewykończony.... tylko ryb przybywa
I lotos jako atrakcja lokalna Ale ta atrakcja mi sie podoba.. jak marzenie
Piszesz u siebie, że masz gęsto i za gęsto.. ja to samo mam.. i jestem niereformowalna... rok temu posadzone trawy i limka.. i już zagłuszona
Teraz dylemat.. eksmisja dla limki czy dla traw... i brak miejsca gdzie to przenieść.... z tego powodu limka słabiutka Zrobiłam dla niej wyjątek i nawet nawozu dostała.... i to 2 razy... specjalistyczny dla hortek...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:12, 16 sie 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)
Aniu a co ile masz posadzoną Bonicę? - też bym chciała taki szpaler uzyskać.

pozdrawiam

Jutro zmierzę..... jak nie zapomnę Jakby co przypominaj się

I dzisiejszy widoczek.. zielono, zielono, zielono..

To właśnie tu 21:00, 16 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

po czym wspinają się powojniki?pozdrawiam na 200 stronkę kwiatuch

Dziękuję za kwiatek.
Żałuję, że nie mogę takich uprawiać.
Pytasz po czym wspinają się powojniki.
No, nie wiem , nie wiem, czy powinnam zdradzać tajniki. Ale niech tam

Tutaj wykorzystałam tunelowy kabłąk, który wypełniłam czymś w rodzaju pajęczyny.

A te 'obeliski' zrobiłam z niepotrzebnych już prętów.
I oplotłam taśmą, by były bardziej stabilne, i by ułatwić powojnikom wspinaczkę.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:57, 16 sie 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies