Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kaktusy i inne domowe rośliny Grzesia 12:53, 20 paź 2013

Do góry

Kaktusy i inne domowe rośliny Grzesia 12:50, 20 paź 2013

Do góry
A teraz unikalne zdjęcie, jak muchołówka upolowała muchę

Kaktusy i inne domowe rośliny Grzesia 12:48, 20 paź 2013

Do góry

Kondziu, to nie koniec, zapraszam dalej.

Kaktusy i inne domowe rośliny Grzesia 12:46, 20 paź 2013

Do góry

Kaktusy i inne domowe rośliny Grzesia 12:46, 20 paź 2013

Do góry
Tutaj w lecie wynosi je na zewnątrz aby same sobie nałapały owadów

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:43, 20 paź 2013

Do góry
I aster płożący zaczyna kwitnąć..

Goryczka..

Kaktusy i inne domowe rośliny Grzesia 12:43, 20 paź 2013

Do góry
Potem doszły muchołówki, tłustosze, rosiczki. Rosiczka żyła długo, ale najkrócej i najszybciej zrobiła się nieciekawa, pozostałe doskonale rosną, Grzesio łapie do ich podlewania deszczówkę. Zrasza je codziennie mgiełką.

Rosiczka i tłustosz (lubi meszki)

Saracenie i dzbaneczniki

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:38, 20 paź 2013

Do góry
Czym się różni ogrodnik w ogrodzie, od ogrodnika na imprezie???/
Oczywiście, że kolorem frenczu
Aparat mi zepsuł sie i fotek nie będzie.. mus dać do naprawy

Kaktusy i inne domowe rośliny Grzesia 12:37, 20 paź 2013

Do góry
Potem była saracenia z Berlina, kupiona w towarzystwie Hani

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:28, 20 paź 2013

Do góry
Witam wszystkich.. ja na króciutko na forum....
Szalony oczar w świetle dnia..

Parocja trzyma liście, z reszty lecą bo wieje niemiłosiernie... a w nocy był znów przymrozek..

Wszędzie tony liści..
Kaktusy i inne domowe rośliny Grzesia 12:28, 20 paź 2013

Do góry
Grzesio przez ten czas bardzo ewoluował, zainteresował się szczegółowo roślinami owadożernymi. To wcale nie jest łatwe. Rosły mu jak szalone, bo łowił dla nich latem muchy i komary i żywe wrzucał, aby je karmić. Podlewał deszczóką i zraszał.

Dzbanecznik, który dostał razem z Matim przy okazji prac w zimozielonym ogrodzie rozrósł się, aż wymagał podpórek.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:17, 20 paź 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Madżenko ... rabata ma kształt (jak kiedyś zniknie garaż to na całej długości będzie miała szerokość 2 metry - aktualnie zwęża się drastycznie przy horti bo garaż właśnie wchodzi w paradę ) ... i mniej więcej wiem co z przodu w niskich partiach ... mniej niż więcej majaczy mi się co w tzw środku ...

bardzo mniej bo ciągle mam przed oczami Twoje rabaty gdzie rośliny na każdym planie uzupełniają się i istnieją zarazem niezależnie ... w dodatku to przenikając się kolorystycznie ... to tworząc tęczę dla wpatrzonego ... to kontrastując ... ehhhhhhhhh ... jak na ten przykład carex morrowi ... kiścienie ... buchanani czy jakoś tak w dodatku niebawem unosząca trzmielinę niczym powietrzna bombka ... czy te kulki baksika podsadzone żurawką a będące poduchą dla pieknych łepków różyczek ... no i jak ... pytam jak ja mam być zdrowa i nie osiwieć jak o takim ideale sobie zamarzam ...

pozwoliłam sobie zwizualizować ten wzór ... dla własnej pamięci użyłam Twoich fotek ... mam nadzieję wybaczysz ...

pamętam lekcje Danusi i pamiętam o pietrach ... no i tu u mnie to wysokie piętro bardzo ... bardzo potrzebne ... mam zimę na ustalenie jakie drzewko gdzie pójdzie ... te buki bardzo mi pasują kolorystycznie i pokrojem ... zaraz sprawdzę kolejne, które wymieniłaś ...
ja też takie zdjęcia chcę żeby ktoś zrobił z moimi zdjęciami bo ja nie umiem hi hi hi
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:13, 20 paź 2013

Do góry
cd.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:11, 20 paź 2013

Do góry
Przed chwilką zrobiłam zdjęcia ogrodu z okna dachowego. Od strony południowej ku północnej. I stąd dokładnie widać co sąsiad ma w ogrodzie :-/ Jakiś czas temu to wszystko wchodziło do mnie. Ech.
Za garażem jest warzywniak a wjazd pokazywałam na wcześniejszych zdjęciach.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:07, 20 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Świetny pomysł ! Do rozważań jeszcze fagus dawyck gold lub purple oraz carpinus fastigata
Buki raczej puszczane sa swobodnie a graby jeszcze minimalnie kształtowanr no w stożki...

Madżenko ... rabata ma kształt (jak kiedyś zniknie garaż to na całej długości będzie miała szerokość 2 metry - aktualnie zwęża się drastycznie przy horti bo garaż właśnie wchodzi w paradę ) ... i mniej więcej wiem co z przodu w niskich partiach ... mniej niż więcej majaczy mi się co w tzw środku ...

bardzo mniej bo ciągle mam przed oczami Twoje rabaty gdzie rośliny na każdym planie uzupełniają się i istnieją zarazem niezależnie ... w dodatku to przenikając się kolorystycznie ... to tworząc tęczę dla wpatrzonego ... to kontrastując ... ehhhhhhhhh ... jak na ten przykład carex morrowi ... kiścienie ... buchanani czy jakoś tak w dodatku niebawem unosząca trzmielinę niczym powietrzna bombka ... czy te kulki baksika podsadzone żurawką a będące poduchą dla pieknych łepków różyczek ... no i jak ... pytam jak ja mam być zdrowa i nie osiwieć jak o takim ideale sobie zamarzam ...

pozwoliłam sobie zwizualizować ten wzór ... dla własnej pamięci użyłam Twoich fotek ... mam nadzieję wybaczysz ...

pamętam lekcje Danusi i pamiętam o pietrach ... no i tu u mnie to wysokie piętro bardzo ... bardzo potrzebne ... mam zimę na ustalenie jakie drzewko gdzie pójdzie ... te buki bardzo mi pasują kolorystycznie i pokrojem ... zaraz sprawdzę kolejne, które wymieniłaś ...
Marzenie o... 11:50, 20 paź 2013

Do góry
a miskant gracilimus po nocnych przymrozkach wygląda tak:

Marzenie o... 11:48, 20 paź 2013

Do góry
jesienne kolory ambrowca:

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:43, 20 paź 2013

Do góry
Z tymi kotami to cała mecyja! Z powodu psa ich nie mam. Ale futerka milutkie, szczególnie u domowych pupilków.
U mnie mgła, mżawka, i tak ma być do wtorku włącznie. a potem "babie lato". + 12C na wskaźniku.
Czas zadbać o pazury, bo już czas najwyższy zacząć zimowe dopieszczanie rąk.

Pozdrawiam Zbyszka i Bożenkę.
Zaglądającym zostawiam jesienne co nieco.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:42, 20 paź 2013

Do góry
Dwie trzmieliny na pniu

Ewo urosną i to dość szybko

Natalia taki trawnik to marzenie

A tak w ogóle to bardzo chciałabym mieć altanę w ogrodzie. Taką, która chroniłaby latem przed deszczem lub upałem, w której możnaby posiedzieć w chłodniejsze dni.
I placyk żwirowy. Bardzo podobają mi się te z Danusi wykonań. Otoczone cisami, hortensjami. Czy przy piaskownicy mogłoby coś takiego powstać czy lepiej altanka?
I jeszcze bym chciała plac do kosza. Bo jak Synek podrośnie to pewnie będzie chciał mieć takie miejsce. Może gdzieś przy garażu?
Jak to wszystko wkomponować w ogród by ładnie wyglądało?
Dla odmiany czas na zmiany... 11:41, 20 paź 2013

Do góry

ogrody Wallensteina..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies