Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 12:07, 20 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Świetny pomysł ! Do rozważań jeszcze fagus dawyck gold lub purple oraz carpinus fastigata
Buki raczej puszczane sa swobodnie a graby jeszcze minimalnie kształtowanr no w stożki...

Madżenko ... rabata ma kształt (jak kiedyś zniknie garaż to na całej długości będzie miała szerokość 2 metry - aktualnie zwęża się drastycznie przy horti bo garaż właśnie wchodzi w paradę ) ... i mniej więcej wiem co z przodu w niskich partiach ... mniej niż więcej majaczy mi się co w tzw środku ...

bardzo mniej bo ciągle mam przed oczami Twoje rabaty gdzie rośliny na każdym planie uzupełniają się i istnieją zarazem niezależnie ... w dodatku to przenikając się kolorystycznie ... to tworząc tęczę dla wpatrzonego ... to kontrastując ... ehhhhhhhhh ... jak na ten przykład carex morrowi ... kiścienie ... buchanani czy jakoś tak w dodatku niebawem unosząca trzmielinę niczym powietrzna bombka ... czy te kulki baksika podsadzone żurawką a będące poduchą dla pieknych łepków różyczek ... no i jak ... pytam jak ja mam być zdrowa i nie osiwieć jak o takim ideale sobie zamarzam ...

pozwoliłam sobie zwizualizować ten wzór ... dla własnej pamięci użyłam Twoich fotek ... mam nadzieję wybaczysz ...

pamętam lekcje Danusi i pamiętam o pietrach ... no i tu u mnie to wysokie piętro bardzo ... bardzo potrzebne ... mam zimę na ustalenie jakie drzewko gdzie pójdzie ... te buki bardzo mi pasują kolorystycznie i pokrojem ... zaraz sprawdzę kolejne, które wymieniłaś ...
beta 12:10, 20 paź 2013

cudnie to zrobiłaś...i ja popatrzę...
Konstancja30 12:13, 20 paź 2013

beta napisał(a)
Konstancjo.....super pomysł z tymi kwadratami...pięknie będzie...czy resztę rabat też będzie/jest w tym stylu?...
pisałaś że masz plan zasadzić niezapominajki....pięknie wyglądają np. w obwódce bukszpanowej...zajrzyj do mnie wstawię zdjęcia z mojego kwietniowego wypadu do Pragi...w jednym z ogrodów właśnie takie były......nie chcę Ci wątku zaśmiecać

Beta dziękuję ... myślę, że to świetny pomysł na okiełznanie niezapominajek, które rozsiewają się jak szalone ... i po roku z metra kwadratowego można mieć plantację ... ale są prześliczne i doskonałe w swym małym kwiatuszku i je kofam ... zaraz zajrzę do Ciebie ... ... a następnym razem wklejaj śmiało ... każdy pomysł chętnie obejrzę ...
Konstancja30 12:16, 20 paź 2013

beta napisał(a)
cudnie to zrobiłaś...i ja popatrzę...

na prototypie w tle była Madżen w konkurencyjnym ujęciu z kwiatem horti ... ale zmieniłam bo twarz ... ... w sumie kaloszki teraz też by ślicznie wyglądały )))) ... jej mam nadzieję, że Madżenka zaakceptuje ...
Kondzio 12:17, 20 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)

Madżenko ... rabata ma kształt (jak kiedyś zniknie garaż to na całej długości będzie miała szerokość 2 metry - aktualnie zwęża się drastycznie przy horti bo garaż właśnie wchodzi w paradę ) ... i mniej więcej wiem co z przodu w niskich partiach ... mniej niż więcej majaczy mi się co w tzw środku ...

bardzo mniej bo ciągle mam przed oczami Twoje rabaty gdzie rośliny na każdym planie uzupełniają się i istnieją zarazem niezależnie ... w dodatku to przenikając się kolorystycznie ... to tworząc tęczę dla wpatrzonego ... to kontrastując ... ehhhhhhhhh ... jak na ten przykład carex morrowi ... kiścienie ... buchanani czy jakoś tak w dodatku niebawem unosząca trzmielinę niczym powietrzna bombka ... czy te kulki baksika podsadzone żurawką a będące poduchą dla pieknych łepków różyczek ... no i jak ... pytam jak ja mam być zdrowa i nie osiwieć jak o takim ideale sobie zamarzam ...

pozwoliłam sobie zwizualizować ten wzór ... dla własnej pamięci użyłam Twoich fotek ... mam nadzieję wybaczysz ...

pamętam lekcje Danusi i pamiętam o pietrach ... no i tu u mnie to wysokie piętro bardzo ... bardzo potrzebne ... mam zimę na ustalenie jakie drzewko gdzie pójdzie ... te buki bardzo mi pasują kolorystycznie i pokrojem ... zaraz sprawdzę kolejne, które wymieniłaś ...
ja też takie zdjęcia chcę żeby ktoś zrobił z moimi zdjęciami bo ja nie umiem hi hi hi
Konstancja30 12:34, 20 paź 2013

ok Kondzio ... potrzebuję tylko trochę czasu ... ... poczekasz miesiąc ... niech już wyjdę z ziemi i skończę z kominkiem ... poczekasz ???
Kondzio 12:35, 20 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)
ok Kondzio ... potrzebuję tylko trochę czasu ... ... poczekasz miesiąc ... niech już wyjdę z ziemi i skończę z kominkiem ... poczekasz ???
pewnie hi hi hi
beta 12:40, 20 paź 2013

Konstancjo...kominek robisz?...z otwartym paleniskiem czy zamkniętym?
Konstancja30 14:58, 20 paź 2013

butterfly napisał(a)
Podglądam stale i cicho
I mnie kubiki chwyciły za serce - ślicznie to wychodzi

... ja też cichutko wczoraj zajrzałam ... i wow ... widziałam taras ... te piękne rabaty ... no masz Motylku na czym siadać ... ehhh ... i jak czytam to jak większość ogrodniczek wciąż myslisz o przenoszeniu flanki na flanę ... dążąc do ideału ... pozdrawiam
Madzenka 18:15, 20 paź 2013

Iza czy wiesz że kofam. Za taaaaakie spojrzenie na mój ogród bierz wszystkie zdjęcia