Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród 19:45, 02 paź 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Bożenko,kupiłaś jakieś nowe cebulki wiosenne?Ja chyba pójdę dzisiaj jeszcze do biedronki po puszkinię,musiałam najpierw poczytać czy trzeba ja wykopywać.Wczoraj zebrałam troche nasion drobnych aksamitek i podpisałam Pinino.

Małgosiu, kupiłam sporo cebulek. Puszkinię mam ,ale nie powala mnie na kolana. Powolutku się rozrasta, chociaż wiem że w innych ogrodach potrafi się pięknie rozsiewać.
W ostatni weekend wszystko dopisało i pogoda i grzyby. Nareszcie wróciłam z pełnym wiaderkiem, a tych wiaderek było trzy bo byłam trzy razy. W ogrodzie zrobiłam niewiele, ale między innymi wsadziłam cebulki, zostały mi trzy paczki tulipanów. Pojadę teraz to wsadzę. Za to rano jak wstałam to była mgła, było tak cudownie, że poleciałam po aparat i zrobiłam kilka zdjęć.
A to mój jesienny ogród o 7 rano w bajkowej mgle.

Liści już mam pełno, potem zostały wygrabione.

Trawy wyglądały pięknie.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:42, 02 paź 2013

Do góry
Aniu, dziękuję za życzenia i piękne zdjęcia również pozdrawiam i zostawiam zdjęcie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:28, 02 paź 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Dzisiaj Limka, która dopiero zaczyna kwitnąć i takie uwielbiam najbardziej

Witaj Polinko Przyszłam się przywitać. Poczytałam trochę Twoją ogrodową historię. Po pierwsze, to Twój ogród chyba wcale nie jest taki malutki Mój ogródeczek ma w zasadzie niewiele więcej. Podobają mi się Twoje geomtrczne proste rabaty i nasadzenia: hortensje, trawy.
Zaznaczam do poczytania żeby mi nie umknęło Z przyjemnością będę zaglądać
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:25, 02 paź 2013

Do góry
Natlia ta ostatnia szkółka Gogolin to bardzo daleko

Ela gdybyś wcześnie pisała bo właśnie niedawno jechałem obok Uzdowskiego i byłem w Jastrzębiu u siostry a to całkiem bliziutko Katowic

szajbus się popsuł nie ma zdjęć nowych to może stare fotki z miejsc gdzie w tym roku nie dojechałem
(a byłem z plecakiem już całkiem blisko)

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:23, 02 paź 2013

Do góry
Elu ładnie ci kwitną chryzantemy moje już zmrożone,a taki tylko mam

Borówcowy raj 19:18, 02 paź 2013

Do góry
No więc w ogrodzie nic nie zrobiłam przez weekend. Byłam dzisiaj za to i nie posprzątałam jeszcze wszystkiego po Panach ogrodnikach. Wywaliłam resztki maty, trochę pozamiatałam i pozbierałam masę gałązek jałowcowych, co w paluchy włażą.
Nie wiem, czy na zdjęciach będzie widać, ale dużych jałowców już nie ma. Tutaj zdjęcie przed i po:

W zasadzie nie żal mi nic oprócz tego berberysa, ale on już wyleciał w zeszłym roku, bo tam kostkę trzeba położyć. Nic to, posadzę innego.

Tutaj inne ujęcie:

No i teraz pukam się w głowę no bo tak: w sobotę przybędą tuje Szmaragdy 2,5-metrowe, zamiast tych wielkich kolumn jałowcowych, a w miejsca wolne mam buka pendulę, czerwonego klona palmowego szczepionego na kijku, kulki bukszpanowe w zapasie, no i limelajtki. Tylko muszę to poustawiać i zobaczyć, bo jakoś tego wyobrazić sobie nie mogę, a na rysunki nie mam czasu.
A na zakończenie miskantowi żołnierze stoją. Jak urosną, pożegnam się z widokiem Skyrocketów:

Wilcza Góra 19:15, 02 paź 2013

Do góry
przedstawię Wam jeszcze modelkę, której sesję robiłam kilka tygodni temu
sama się ustawiała i cierpliwie czekała na koniec zdjęć

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:11, 02 paź 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Kolejna zmiana na rabacie bonsajowej .....(białego żwirku z kamieniami tam nie ma ....jak by co )
Dojdzie jeszcze żwirek granitowy ale jak zamontuję oświetlenie na tej rabacie .....

Karmnika też nie ma
Wilcza Góra 19:05, 02 paź 2013

Do góry
pokręceni, splątani lub zdani wyłącznie na siebie..

teraz mamy TAK... a kilka tygodni wcześniej było troszkę inaczej... przemijanie ?

no comments

Borówcowy raj 19:04, 02 paź 2013

Do góry
No to na początek grzybki. To jest tak mniej więcej 1/10 część tego, co zebraliśmy, a jeszcze było, a było:

A moja córcia takie oto zdjęcia artystyczne, jak mawia, robi:

Więc był i wielki las i rzeka, a wszystko to w Puszczy Noteckiej.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 18:51, 02 paź 2013

Do góry
Kasiu,u nas taka fala przeszła,bo koleżanki dalie są całe i zdrowe,u mnie jest straszne wysr,,,,,,,wo spotęgowane brzozami.Musiało swoją drogą mocno przymrozić skoro kłacz i dalii i begonii głównie przed domem były zgniłe.
Impreza czeka mnie faktycznie i denerwuję się i jest mi obojętne,na razie hustawka nastrojów.
Ewa,faktycznie lubię jednoroczne,ale z roku na rok byliny się rozrastają i jednorocznych sieję coraz mniej.

Takie piękne kwiaty przez 2 dni obcinam,wykopuję chowam do garażu,który pęka w szwach już,a jeszcze nie wszystko.

Ranczo Edy 18:50, 02 paź 2013

Do góry
Jak Debrusia mówi że cisza to ja za aparat i trzasnęłam jak przygotowałam miejsce na dynię a co ha ha
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:47, 02 paź 2013

Do góry
Dzisiaj Limka, która dopiero zaczyna kwitnąć i takie uwielbiam najbardziej

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:46, 02 paź 2013

Do góry
Witaj Debrusia dzisiaj miałam dzień warzywny i latanie z lampkami za słońcem przygotowywałam sobie miejsce na dynię buźiam
Ogród z łezką 18:37, 02 paź 2013

Do góry
Witam Kasiu ale się naodpisywałas gwarno u ciebie także slę pozdrowienia normalnie szron mam na trawie co rano
Ranczo Edy 18:34, 02 paź 2013

Do góry
Czsć dziewczynki dzisiaj było zimnawo nie robiłam zdjeć wykopywałam pietruchę i seler ,lampki przenosiłam na słońce ale się uganiałam za nim może się naładowały zobaczymy jak się zciemni buźiole
Aster - astry bylinowe 18:23, 02 paź 2013

Do góry

Aster - astry bylinowe 18:23, 02 paź 2013

Do góry
Astry bylinowe Hoalndia październik 2012

Ogród Sylwii od początku cz.II 17:03, 02 paź 2013

Do góry
Kolejna zmiana na rabacie bonsajowej .....(białego żwirku z kamieniami tam nie ma ....jak by co )
Dojdzie jeszcze żwirek granitowy ale jak zamontuję oświetlenie na tej rabacie .....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies