Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 10:04, 16 lip 2015

Do góry
Zdjęcia super, ale zdałem sobie sprawę, że ominąłem cześć punktu sprzedaży Trzeba by mieć tak 12 godzin na to co mieliśmy do zobaczenia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:47, 16 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Troche bylinowej przy okazji

Kurde, powtórzę się, no ale... jak to się robi, żeby mieć taki skoordynowany i miły dla oka chaos? Podziwiam. Ja nie umiem tak kombinować i muszę iść w takie mega mega proste (i chyba przez to trochę nudne) nasadzenia ...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:55, 16 lip 2015

Do góry
Aniu zarzuciłem kilka fotek, więc jak znajdziesz odrobinkę czasu to zapuść żurawia

Wczoraj taki bzyczek z czosnku udziabał chrześniaka w rękę, ile to płaczu było, ale poza bólem same korzyści. Wiemy, że uczulony nie jest i na dodatek kwiatków już na pewno nie będzie zrywał, a taki właśnie miał zamiar
Dwa ogrody 08:52, 16 lip 2015

Do góry
Wstyd się przyznać, ale nie znam Twojego ogrodu, ale to co zobaczyłem na ostatnich 30 stronach... oj muszę to nadrobić bo uwielbiam byliny i to jeszcze w takiej ilości
Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:49, 16 lip 2015

Do góry
paniprzyrodo cieszę się, że udało się z liliowcami bo różnie z tym bywa, ja niestety wiosennych nie dostałem
To jest właśnie czar ogrodowiska, rozmowa o glebie jest normalna i nikogo nie zdziwi

Agnieszko zanim zacznę coś zmieniać muszę to bardzo bardzo dobrze przemyśleć i zaplanować bo już nie mam zamiaru kolejny raz tego zmieniać, najzwyczajniej mam dość tej rabaty

Gosiu obecnie jest chyba 80-90tyś zarejestrowanych odmian, nie ma możliwości sprawdzenia tego czy już taka powstała, w bazie AHS-u chyba jest wyszukiwarka po odmianach, które były rodzicami, ale trzeba tych rodziców znać
Oj nieskromnie powiem, że mnie bylinowa również zachwyca i jak sobie pomyślę, że jest szansa na jej spore powiększenie to paszcza sama mi się cieszy
Ogród cioci czyli ciociogród :) 08:34, 16 lip 2015

Do góry
No fakt, taką gafe strzelić
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 08:31, 16 lip 2015

Do góry
Aniu to potwierdza tylko regułę, że jak już coś się zaplanowało to trzeba się tego trzymać, a nie kupować pod wpływem impulsu zamienniki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 07:11, 16 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Nie usiedzicie dłużej niż tydzień w domu

Usiedzimy pod warunkiem że u nas goście
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 01:08, 16 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ładna ta Bobo, wydaje się być sztywna, ja kupiłem w Pęchcinie Bombshel, która miała być sztywna, a teraz wyczytałem, że bardzo się kładzie... nieplanowane zakupy...

Pawlus napisał(a)
Bobo będzie sztywna, ma grube pędy. Może kwestia niskiego przycięcia?

Ten typ tak ma- tzn Bobo jak Pawle napisałeś ma sztywne, grube pędy. Bombshell miękka, rozkłada się na boki. U mnie pod ciężarem kwiatostanów zrobiła się płożąca.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:20, 15 lip 2015

Do góry
Nie usiedzicie dłużej niż tydzień w domu
Moja "przyziemna" :) pasja 23:19, 15 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Moje turzyce tego typu też brzydkie i na pewno więcej ich sadzić nie będę tym bardziej, że ostatnio w szkółce powiedzieli mi, że są krótkowieczne
Co ty chcesz od tej rabaty, przecież rośliny się rozrosną.

A ja je bardzo lubię i chciałabym, żeby jednak u mnie były...

Rabata z daleka całkiem zlewa się ze świerkami, robi się tam taka czarna dziura, może jak ML podrosną, sytuacja się zmieni, ale mimo wszystko, za dużo tam wszystkiego.
W kamiennym kręgu od początku 23:18, 15 lip 2015

Do góry
Jeszcze nie miałem okazji zobaczyć tego motyla, na prawdę jest cudowny i szkoda, że taki rzadki
Moja "przyziemna" :) pasja 23:15, 15 lip 2015

Do góry
Moje turzyce tego typu też brzydkie i na pewno więcej ich sadzić nie będę tym bardziej, że ostatnio w szkółce powiedzieli mi, że są krótkowieczne
Co ty chcesz od tej rabaty, przecież rośliny się rozrosną.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:11, 15 lip 2015

Do góry
Zachód słońca... e to przegrałem bo ja myślałem, że taczke postawiłaś na trawniku
Sądząc po materiale na nowy pplac zabaw będzie nawiązywał do reszty ogrodowej architektury... ojj coś mi się wydaje, że kolejna bomba się szykuje

Ten porządek na rabatach, jak to dobrze że jest gdzie oczy uspokoić i nacieszyć jak dla mnie nieosiągalną harmonią
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:03, 15 lip 2015

Do góry
Troche bylinowej przy okazji

Kilka gratów i niepożądanych rzeczy w kadrze, ale...

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:58, 15 lip 2015

Do góry
Siewka

I mój zachwyt nad Super Service

Płatki ma niesamowite
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:55, 15 lip 2015

Do góry
Canadian Border Patrol

Destined To See

Fire and Fog

Siewka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:52, 15 lip 2015

Do góry
Dzisiaj cały dzień tyrałem w ogrodzie jak nie u siebie pieląc, obcinając kwiaty żurawek (jakieś kilkaset wycięte a to dopiero połowa) to u siostry pozbywając się chwastnicy w ilości ogromnej.

Dzisiaj liliowce zaczęły pokazywać, że to ich czas, więc troszkę Was pomęczę

Berry Chessecake

Exotic Treasure

Siewka

Moja bajka 22:49, 15 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Co do rabatki
Mnie osobiście jedna róża na bylinowej się nie podoba, kupiłem do siebie jedną z myślą, że będzie ładnie wyglądać i szybko ją wywaliłem, teraz rośnie w doniczce i nie mam co zrobić z w sumie nową zdrową różą. Jednak w grupie siła. Chociaż jeżeli będzie posadzona z bylinami, które zakwitną w tym czasie to rabata będzie pełna kwiatów i powinno to ładnie wyglądać. Na różach się nie znam za dobrze, a prawie wcale, ale tak jak wcześniej już napisano rabatowa się nada bo nie będzie za wysoka.
Jak przeciągniesz byliny to też będzie elegancko

Dzięki Łukaszek . Niestety nic, a nic nie jestem mądrzejsza , bo nie wiem na ci się zdecydować . Jak wiesz kobiety (a przynajmniej ja) nie koniecznie zawsze rozsądkiem się kieruję .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:45, 15 lip 2015

Do góry
Ewo w moim mniemaniu do porządku mi jeszcze troszkę brakuje, tego dotyczącego nasadzeń to jeszcze nie osiągnąłem, a do tego z chwastami i innymi ogrodowymi pielęgnacjami dążę całymi dniami i jestem na dobrej drodze

Jak zapełnia się przestrzeń... hmm to chyba proste ma się mnóstwo zachcianek i mało miejsca, wtedy się upycha i sadzi nieprzepisowo, ot i tajemnica.

Dziękuje za opinie o ogrodzie, fakt przez ostatnie dwa lata zmienił się prawie całkowicie. Nie ukrywam, że mam inne spojrzenie na ogród i choć ten, który mam nie jest moim wymarzonym bo w głowie siedzi mi troszeczkę inny charakter ogrodu to bardzo lubię to co zmieniłem choć jeszcze troszkę muszę pozmieniać do pełnego zadowolenia. Myślę także, że nie miałbym problemu z założeniem ogrodu całkowicie od nowa bo sprecyzowałem już swoje upodobania i wiedza na temat roślin też się rozrosła

Trawka to turzyca Prairie Fire niestety u mnie kiepsko przezimowała i zostały dwie sztuki na dodatek wyglądają całkiem inaczej niż w zeszłym roku

Reniu liliowiec to Palace Gareden Beauty i pojutrze powinien pokazać jak będzie na prawdę wyglądał, niestety to tegoroczny świeżak i mam dokładnie jedno kłącze, które na dodatek rośnie w doniczce Mam nadzieję, że szybko się będzie rozrastał

Mateusz ciemna roślina to świecznica Black Negligee, kwiatostany dorastają nawet do 150cm.

Ludwiko lubię moje lilie

Agnieszko(abiko) ja tam specjalnie na żurawki nie dmucham, same rosną. Lubią moją przepuszczalną glebę plus kompost, który im daję przy sadzeniu. Reszta zabiegów to podlewanie aby nie przeschły i co najmniej trzykrotne nawożenie w sezonie

Agnieszko(admete) bardzo mi miło Liliowce mam nadzieję, że dadzą jeszcze pokaz bo prognozy dają taką nadzieję i zaraz też kilka ładnych pokażę
Kolorowe zestawienia żurawek będą troszkę ograniczone bo mnie drażnią w jednym miejscu, wprowadzają chaos nad którym walczę i tą walkę muszę wygrać, nie wiadomo ile roślin przy tym polegnie

Kasiu ja zawsze do Ciebie zaglądam, ale ostatnio jakoś mniej na ogrodowisko zaglądam bo mam obecnie wstręt do elektroniki, zapewne za tydzień już mi przejdzie. Wieczorami trudno wszystko nadrobić
Ciemna roślina to świecznica.

Paweł tak to świecznica, rośnie u mnie można powiedzieć w półcieniu, ma słońce do 14-15. Ona nie lubi mocnego słońca bo wtedy może od dołu podsychać.

Gosiu mnie też było bardzo miło Cię poznać tym bardziej, że troszkę daleko mieszkamy od siebie, ale dzięki takim okazjom jest możliwość
No i dziękuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies