Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Luki 08:31, 16 lip 2015

Aniu to potwierdza tylko regułę, że jak już coś się zaplanowało to trzeba się tego trzymać, a nie kupować pod wpływem impulsu zamienniki
bozga 20:02, 19 lip 2015

Przy okazji Twojego wątku sprawdziłam co to jest evergold( na naukę nigdy za późno ) A bardzo zazdroszczę brzózek. Zawsze marzyłam o kępie trochę krzywych brzózek z dużym głazem u ich podnóża Serdecznie pozdrawiam
Pawlus 13:44, 26 lip 2015

anka_ napisał(a)

Ten typ tak ma- tzn Bobo jak Pawle napisałeś ma sztywne, grube pędy. Bombshell miękka, rozkłada się na boki. U mnie pod ciężarem kwiatostanów zrobiła się płożąca.

Dla zobrazowania tak wygląda Bobo po kilku ulewach, stoi sztywno.
Pawlus 13:46, 26 lip 2015

Luki napisał(a)
Aniu to potwierdza tylko regułę, że jak już coś się zaplanowało to trzeba się tego trzymać, a nie kupować pod wpływem impulsu zamienniki

bozga napisał(a)
Przy okazji Twojego wątku sprawdziłam co to jest evergold( na naukę nigdy za późno ) A bardzo zazdroszczę brzózek. Zawsze marzyłam o kępie trochę krzywych brzózek z dużym głazem u ich podnóża Serdecznie pozdrawiam

Dziękuję za wizytę. Brzózki mają w sobie to coś. Na korę nie mogę się napatrzeć
Pawlus 13:52, 26 lip 2015

Po tygodniu z kilkoma ulewami mam pełno chwastów a remont przedpokoju zawiesił mi prace w ogrodzie. Nawet trawników nie było kiedy skosić także dzisiaj zdjęcia z bliska

Słońce powoli się wychyla, zrobię jeszcze trochę zdjęć wieczorem. Teraz padł mi akumulator...

Coś nowego na bukszpanowej przed domem. Zabrakło mi żwirku i jeszcze trochę roślin potrzeba. Pokażę jak skończę

Pawlus 13:58, 26 lip 2015

Zaczyna się

Pawlus 14:05, 26 lip 2015

Mam i ja Strong Anabelle. Na razie wymęczona, za rok da czadu.
Pawlus 14:12, 26 lip 2015

Vanilki po ulewach leżały, już różowieją...

Werbena za Vanilkami dopiero się szykuje. Strasznie się rozkrzewia, będzie dużo kwiatów.

Co dać między Variegatusy? Berberysy, jeżówki?

Na razie koniec, może coś wieczorem obfocę
bozga 14:14, 26 lip 2015

Bardzo ładne okazy, zazdroszczę przestrzeni, na której możesz wyeksponować rośliny
mateuszmichn 14:45, 26 lip 2015

Hortki i jeżówki super wyglądają. Ogólnie rabaty robią super wrażenie. Jeżówki będą fajnie wyglądały, no chociaż berberysy w kontrastowym kolorze też będą super, więc czego nie dosadzisz to będzie dobrze
Fotki jak zwykle super i nawet nie widać, że trawnik nie jest ogarnięty, no i chwastów weź nie widać, jak kilka dni poczeka to nic się nie stanie, a przedpokój będzie ładniejszy