Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowy chaos u monitki 22:21, 11 sie 2013

Do góry
Tak mnie dzisiaj na wspominki wzięło....
Wiosną zeszłego byłam strasznie zdesperowana żeby coś sesnsownego zrobić w ogrodzie żeby wreszcie zaczął jakoś wyglądać i cieszyć. Niestety nie miałam na to wogóle pomysłu. Do tego jeszcze każdy trąbił żeby pogrupować rośliny i sadzić je w większych ilościach. Wtedy nie mieściło mi się to w głowie a teraz wiem że to jest droga do sukcesu.

kwiecień 2012

czerwiec 2012

sierpień 2012

sierpień 2013

W Gąszczu u Tess 22:20, 11 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Earth Angel.

Jestem zachwycona jej różowymi kwiatostanami.

No i oczywiście Purple Palace. Ma przepięknie różnorodnie przebarwione liście.

Piękne są obie Tesiu! Bardziej przemawiają do mnie niż Citronelki, na które kiedyś zachorowałam.. Każda ma w sobie COŚ .. nie wiem ktora piękniejsza .. ale obie zapisuję do notatnika, chociaż wydaje mi się, że purple palace mam u siebie, ale glowy nie dam
W połączeniiu z trawką wyglądają oszałamiająco!: ) Bardzo mi się podobuje, Miszczu Rozsadzania.. chciałam rzec Rozmnażania, ale jakoś nie teges
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:18, 11 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Marek - Kamasutrę wypatrzyłam....... już wiem dlaczego Lotos i Kamasutra idą w parze....... czy tylko ja mam takie skojarzenia ?????
Jak przekwitnie jest taka solniczka....

Potem jakby UFO przyleciało i sie zagnieździło..

A to takie ufoludków????? Oj, oj, oj.. kosmate myśli.... nie wiem na ile to będzie widoczne na foto. .....

patrzymy z eMem i rechotamy w monitor....
Moje "Ranczo Akapulko" 22:17, 11 sie 2013

Do góry
Niedziela, 10 sierpnia 2013

Wczoraj troszkę się narobiłam, zrobiłam dwie ławeczki, wiatę za przyczepką na deski i opieliłam bukszpany. Bramę juz skonczyli robić, tam widać deski które postawiłam, bo moj piesek, próbował przejść przez pręciki do Panienki , wiec zagrodziłam mu deskami by nie wyszedł. Pozniej założę siatkę plastykową , by nie mógł wyjść na zewnątrz. Ma tam duzo kolegów , Cygan, Duzy Misiek,łaciaty Misiek, ale ulubioną jego dziewczyną jest taka mała kudłata suczka za któą strasznie płacze jak ją słyszy.Cięgle jej wypatruje.Dziś jegoo ukochana przyszła go przywitać z Cyganem . Nie podobało się to Hrabiemu i go złośliwie oszczekał.

Hrabia pomagał mi podczas pracy w ogrodzie, podlewał bukszpany i nowo zrobione ławeczki .

Za kilka dni będę miała swoją rzodkiewkę i sałatę. Jutro czekam na przesyłki z allegro a po południu pojadę na „ Ranczo Akapulko, by dokonać poprawek.Skromne jest jeszcze to moje ranczo, ale jedno powiem, nie żałuję pokaleczonych rąk, pociętych palców ani odcisków na rękach, bo dla mnie jest to moją największą radością że mogę sama tam coś zrobić, jak umiem tak robię, nap- ławeczka ma różne nogi sosnowo lipowe, bo jakie miałam takie dałam. Ważne jest to że sama ławeczki zrobiłam.Ja chcę by moje ranczo było zwykle, wiejskie. Nie chcę by było nowoczesne itp...

Do domu wróciłam po 19-ej.
Rododendronowy ogród II. 22:16, 11 sie 2013

Do góry
To Aniu przekaż Bogdzi, że trzymam kciuki za jej oczka i przesyłam niezbyt wyraźne zdjęcie wrony siwej, która w warmińskim grandzi na gruszy i gruszki wcina przez przenosiny też mam cały czas większy lub mniejszy wylew w lewym oku
aha i odwiedziny konika polnego u mnie na herbatce
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:13, 11 sie 2013

Do góry
i nowy lokator, który zamieszkał wśród traw

Ogrodowe zacisze 22:11, 11 sie 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)

Małgosiu!
Dzięki za odwiedziny. Straszne mam zaległości, ale to nadrobię

Marysiu to nie ogród tylko Bajka,cudowna,dopieszczona,i chociaż od początku ją oglądam tyle razy to co rusz mnie zaskakuje i zachwyca!
Pozdrawiam serdecznie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 11 sie 2013

Do góry
bozka napisał(a)
Kochana czy te Hortensje to Limelight czy masz może w ogrodzie np Magical Moonlight ?

Kolejne horti które są piękne to chyba Vanille Fraise jeśli się nie mylę

Jeszcze mam pytanie co do tej wysokiej trawy z wąskimi liśćmi czy to jest miskant morning light ?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

na pierwszej focie jest limelight, na drugiej vanilla, na trzeciej bliżej lewej strony są wsadzone trzy gracilimusy za nimi 2 variegatus. Morningi mam w innych miejscach. Magical nie mam
Ogródeczek na skarpie 22:07, 11 sie 2013

Do góry
lawena napisał(a)
a oto mój mały kochany pomocnik a tak przytwierdzałam do ściany winobluszcz trójklapowy, proszę się nie śmiać!!

Laweno, nawet Twój kochany pomocnik się uśmiał
Śliczna pomocnica!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:05, 11 sie 2013

Do góry
chyba nikt nie zauważył mojej nowiuteńkiej rabaty wzdłuż placu zabaw

Ogródeczek na skarpie 22:04, 11 sie 2013

Do góry
a oto mój mały kochany pomocnik a tak przytwierdzałam do ściany winobluszcz trójklapowy, proszę się nie śmiać!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:02, 11 sie 2013

Do góry
Kochana czy te Hortensje to Limelight czy masz może w ogrodzie np Magical Moonlight ?

Kolejne horti które są piękne to chyba Vanille Fraise jeśli się nie mylę

Jeszcze mam pytanie co do tej wysokiej trawy z wąskimi liśćmi czy to jest miskant morning light ?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Ogród w Tarnowie 22:01, 11 sie 2013

Do góry
Nie było mnie kilka dni i pózno się dowiedziałem o konkursie doniczkowym. Mam ich ok. 50 i trudno jest wybrać 5 zdjęć ale coś z tych wybiorę.

Liliowo i kolorowo:) 21:59, 11 sie 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Witam wszystkich po krotkiej przerwie i BARDZO WAM WSZYSTKIM DZIEKUJE za pamiec i za kwiatki i życzenia. Wiele się dziąlo i dzieje ale głownie mnie tutaj nie było z powodu mojego "radościka aniołeczka i spedzałam czas w piaskownicy Miałam pomocnice w podlewaniu ogrodu i nas przy okazji Co w taki upał bardzo podobało się i wnusi i mnie Goniliśmy motylki, szukaliśmy ślimaków i innych robaczków, zrywaliśmy poziomki i borówki

Danusia tego kwiatuszka w kapelusiku najbardziej Ci zazdroszczę,cudowny!!!!!!
A ogród w jego tle jak zwykle mnie zachwyca pełnią barw,nie można się tu nudzić,nie ma tu monotonii tylko tętniący życiem raj.Lilie,hortensje,motyl i widoczek z ławeczką w tle wywołuje u mnie ochy i achy!czekam jeszcze na widoczek z figurką i Twoim pięknym oczkiem wodnym
Pozdrawiam mocno i serdecznie
Moje ustronie 21:46, 11 sie 2013

Do góry
Magnolia zakwitła po raz drugi

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 21:45, 11 sie 2013

Do góry
Poustawiałam rośliny na próbę, wyszło coś takiego. Na miejscu tujki wschodniej będzie tuja (nie znam nazwy) wyższa od rododendronów, więc myślę, że się ładnie wkomponuje.
Poproszę o opinie, może jakoś inaczej? Jeszcze nie wsadziłam, bo noc nas zastała, więc mogę pokombinować

Marzy mi się Siedlisko.... 21:44, 11 sie 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Warzywnikowy busz
[/img]

O jeszcze jaki cudowny warzywniak!!!
Mały ogródek Andzi 21:43, 11 sie 2013

Do góry
Jestem po przerwie, urlop, praca, dom. Trochę nie było czasu. Nie mogę cały czas ogarnąć tej wszędzie rosnącej trawy. Najważniejsze, że nawadnianie działa. U mnie trochę pozarastało, chyba muszę przerzedzić, tak teraz wygląda:

Moje ustronie 21:43, 11 sie 2013

Do góry

Starorzecze na górce 21:41, 11 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

Może jalowiec Horstmann..? Jakoś tak przyszedł mi do głowy, bardzo efektowny jest i może mógłby pasować Tylko nie wiem, ile tam miejsca jest, chyba za mało
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies