Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 20:50, 10 sie 2013

Do góry
....nowo zakupiony clematis...Błękitny Anioł.
Zapraszam do mojego ugoru na Podlasiu - sierpień 2013 20:49, 10 sie 2013

Do góry
Aniu ale piękny ogród, spotkanie pomimo niepogody która w olsztyńskim też szalała(burze i deszcz) pięknie na fotkach przedstawione, mam nadzieję, że będzie więcej fotek, chyba Gosiak cosik napstrykała przesyłam kwiatka na przeprosiny
Jeden ogród – dwie osobowości 20:48, 10 sie 2013

Do góry
Udało mi się wreszcie usiąść do kompa. Dużo miałam dziś roboty nie związanej zupełnie z ogrodem, tylko albo sprzątanie albo granie na ślubie, dlatego dopiero teraz.

Obiecałam wam, więc oto jest to ciurkadełko z doniczek

zdjęcie zrobiłam z książki pt. "Woda w ogrodzie"

Jednak ja będę eksperymentować troszkę, bo doniczki mam plastikowe i nie mam szklanych kulek,tak więc pewnie też będę próbować z białymi kamieniami. Może wykorzystam pomysł z rybkami albo coś innego oryginalnego
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:40, 10 sie 2013

Do góry
Zbyszku, ja na razie nie chudnę waga od 5 lat w normie. a serce, cóż zbyt wiele emocji w ciągu życia, i tych dobrych i tych złych, ale jak mówią lekarze :nerwica w granicach normy
Kolana jeszcze bolą, ale już mniej, bo i pogoda się ustabilizowała. A ostatnio poszalałam i na wyjeździe i potem tydzień w ogrodzie. Mus odpoczywać, co też dziś i robiłam. Oczywiście relaks ogrodowy,nie taki szumny jak 27 lipca,ale też z wnuczkami. Oni zbierali borówkę, a ja byczyłam się na fotelu. Biorę przykład z Ciebie.

Kolorowe Rabaty Martek 20:24, 10 sie 2013

Do góry
Marta na nowe rabatki moja nowa "francuzeczka" Orarda
oczywiście już z warmińskiego
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:19, 10 sie 2013

Do góry
Na trzepaku teraz kwitnie Violet Elizabeth i Błękitny Anioł
przy nim kwitnie też Chopin i inne róże, no bo przecież nie mogło ich zabraknąć u mnie
po wczorajszej burzy udało mi się sfocić podwójną tęczę, to chyba wszystko będzie dobrze?
Piaskownia na zakręcie 20:16, 10 sie 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Ewa, super przepis! Wspaniały pomysł, by pokazać co i jak się robi.
Ale.... nie wiem co zrobiłaś z rosahumusem ? I czemu różyczki mają białe patyczki ? Czym smarowałaś ?
I gdzie korzonki ?
Same patyczki poszły do ziemi ? O i widzisz, takiej jakiej jak ja trzeba jaśniej
Czy to odpowiedni czas na takie przesadzanie ? Ja też już mogę ? Tylko ja mam bardziej gliniasty teren, no glina u i koniec

Ewo, jesteś baaaardzo pracowita i pełna energii
Grażynko, zaraz wszystko opiszę dokładniej tylko teraz wino zlewam

Grażynko, balon stygnie więc Ci odpowiem. Jeżeli chodzi o rosahumus to na koniec nim dobrze podlewam. To wspaniały ukorzeniacz. Ta róża ma jakieś korzonki, więc na pewno jej to pomoże. oczywiście trawki i żurawkę, którą też przesadziłam też podlałam.
Różyczki mają białe patyczki ponieważ są zamoczone w wodzie a potem w ukorzeniaczu do części zielonych. I tak są wsadzone do ziemi. Po co wyrzucać te obcięte części, można spróbować je ukorzenić. Marne szanse, ale spróbować można.
Czy to odpowiedni czas, hmm, nie wiem, to się okaże. Grażynko za tydzień idę do szpitala na zabieg i nie będę mogła już wykonywać takich prac. Myślę, że najlepiej przesadzać jesienią, albo wczesną wiosną. Niedawno około miesiąc może półtora temu też przesadzałam inną różę. Ona się przyjęła ma się dobrze, części zielone się ukorzeniły. Niestety padły, były niepodlewane bo my pojechaliśmy sobie w góry.

Oto ta różyczka, jak widać ma się dobrze. Ona podczas przesadzania dostała dawkę suchego obornika, ta dzisiejsza już nie.

Zaraz napiszę Ci coś na temat gliny, tylko muszę z tym winem skończyć
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:15, 10 sie 2013

Do góry
bociek napisał(a)

A z przodu tak:

A to do mnie przemawia
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:08, 10 sie 2013

Do góry
trzepak jak widać zostawilam, służy dla winnika zmiennego powojników i róż i stary ogród zaczął żyć na nowo starym ale i nowym życiem, że starymi i nowymi roślinami Rośliny urosły i zaczęło być ciasno w starym warmińskim ogródku

Więcej zdjęć porównawczym mam na dysku w starym kompie muszę je zgrać wtedy jeszcze kilka wrzucę
Piaskownia na zakręcie 20:06, 10 sie 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Pierwszy raz widzę takiego owada, ciekawe ma ubarwienie

Ten owad, to Kraśnik sześcioplamek (Zygaena filipendulae). Mnie dwa razy udało się go sfotografować.

Wpadłam tylko na chwilkę i przeraziłam się zaległościami nie tylko u Ciebie. No cóż, pismo obrazkowe będę 'czytać', ale jeszcze nie dziś
Pozdrawiam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:06, 10 sie 2013

Do góry

Witam zwracam sie z prosba gdyz posaiadam dluga rabate i kilka krzewow i ma problem jak je posadzic.Rabata ma 15 metrow i jest juz na niej pas zywotnikow dalej jest 1 metr rabaty pusty jedynie w rogach sa krzewy zaznaczone na obrazku posiadane krzewy to Azalia biała Schneeperle 2 sztuki,pieris japonica Astrid,pieris japonica fuga,juniperus horizontalis Glacier 2 szcyprysik groszkowy cyprysik japonski nana aurea prosze o propozycje sugestie
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 20:05, 10 sie 2013

Do góry
Chyba jednak z hosty zrezygnuję, pozostanie rabata zimozielona, nie zmieszczę tego wszystkiego, żurawki też się rozrosną. Już sama nie wiem, ehh.

Stworzyłam coś takiego:

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:03, 10 sie 2013

Do góry
No wlasnie kombinuje tak:

Myslalam, zeby tak, ale chiba nie

A z przodu tak:

Ogród do odświeżenia 20:02, 10 sie 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

No właśnie Anitko ona bardzo zdrowa (tfu, tfu)...w przeciwieństwie do Luiski, a rosną prawie obok siebie

obiecane zdjęcia z żółknącymi listkami Luiski

takie są dolne liście.....

....a takie górne....może to przez upały?

ale zaczyna kwitnąć na wysokości 1,7 m, chociaż tylko jedna,ale to znak, że chyba nie najgorzej z nią

Albo za dużo nawozu, albo się aklimatyzuje... Napewno to nie grzyb, i to jest dobra wiadomość. Nie dawaj już nawozu ewentualnie.
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:53, 10 sie 2013

Do góry
tak kiedyś było

ogródek w którym pracował staruszek, gdzie mu było wszystko potrzebne i nic nie można było wyrzucić, a który nie miał już siły żeby to wszystko doprowadzić do porządku, co można było wycięłam z odzyskanej cegły ułożyłam ścieżkę, dosadziłam roślin
Rozpoznawanie traw 19:51, 10 sie 2013

Do góry
Czy to jest Carex Ice Dance? Wysokość ok. 45 cm
Zapraszam do mojego ugoru na Podlasiu - sierpień 2013 19:48, 10 sie 2013

Do góry
Zakochałam się w tym trawniku!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies