Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:08, 09 sie 2013

Do góry
dla ciebiez mojej chodowli kwiatowej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:07, 09 sie 2013

Do góry
acha; 2 maj...........raz w roku ..........Zygmunt, potem 5 maj ...Irena ..nie ma imienin, ale chyba znowu o rok będę młodsza
mój mur...coś robimy:
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:04, 09 sie 2013

Do góry
To ja się dołączam do życzeń imieninowych. Irenko, zawsze bądź taka uśmiechnięta.

Starorzecze na górce 21:56, 09 sie 2013

Do góry
W międzyczasie:

* woda się leje na trawę, a floksy zazdroszczą

* i te też zazdrośnie wyciągają główki choć po kropelkę

* rabata eksperymentalna wygrzewa się w słonku:

* a na niej - lilia cytrynowa (miała być olbrzymka biała też OT), a jest co jest, tysiąc ujeć:

* jest też biała - ślicznosci, uwielbiam te jej lejki-trąbki, kojarzą mi się z występującymi w scenach Zwiastowania w malarstwie:

* są floksy białe z bogatym różowym wnętrzem:

* są po prostu różowe wiejskie:

* jest amarantowy floks a obok niego niebieski ogórecznik:

* jest jakiś dzwonek:

* jest też lobelia obok spalonych listków orlika i srebra - bardzo podoba mi się to połączenie kolorystyczne:

* są rumianki w oprawie zielono-srebrzystej:

* a petunie wylewają się z donic (niestety na lisciach zaczyna się rozwijać choroba grzybowa):

Ogród na 300 metrach kwadratowych 21:56, 09 sie 2013

Do góry
Jasiu, cieszę się, że to czytasz. Następny odcinek we wrześniu

Burza powoli się oddala. A ja widzę, że sfotografowałam "niezidentyfikowany obiekt latający"

i kilka błyskawic na raz

Pada, nareszcie pada!!!
Bez pomocy ani rusz II... :) 21:46, 09 sie 2013

Do góry
Może coś takiego...

Od lewej - klon, limelight, miskant, milorząb, przed nim 2 piernisy... i co dalej... może traw więcej by się przydało... pomożecie?
Rododendronowy ogród II. 21:42, 09 sie 2013

Do góry
Aniu, widziałaś moje dzielżany i rudbekie od Bogdzi, powiedz Jej jakie są piękne i cieszą, co na nie spojrzę to otwiera się poezja, encyklopedia i wielkie ludzkie wartości w jakie opływa Bogdzia.
I powiedz Jej, że leżaczek u mnie czeka na Nią, a ja chętnie Cię zastąpię nie tylko jako pośrednik z Ogrodowiskiem, porozpieszczam Ją trochę. Gdyby chciała potęsknić za swoim ogrodem, poleniuchować, to u mnie. Serdeczności i buziaki dla Ciebie Aniu i dla Bogdzi, dla Jej M życzenia by miał dużo siły, cierpliwości, wyrozumienia, i by Ją rozpieszczał ile może.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:42, 09 sie 2013

Do góry
Irenko Miła Ty moja
proszę rozbierz się buzia twa piękna tylko za ciepło jesteś ubrana ,a tu żar nawet pali nocą ...Patrz awatar

Miła Irenko (od przybytku głowa nie boli gdyby coś nie teges )
Z okazji Twojego Święta życzę Ci samych cudownych,szczęśliwych dni ,miesięcy ,lat .
Rozświetlaj nam każdy dzień swoją obecnością na forum i poza .
Kocham Cię
Martek

Ogród z łezką 21:36, 09 sie 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dziewczynki moje kochane o jakich misiach Wy ciągle piszecie. ???
Kurcze czuje się jak ciemna masa

Ewciu To hortensje bukietowe Polar Bear, czyli Polarny Niedźwiedź Zieloniutkie, jak zaczynają kwitnąć, są

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:36, 09 sie 2013

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)

Witaj Gabrysiu, widzę że nie jesteś wyjątkiem, u mnie kilka roślinek zżółkło, nie wiem co to za cholerstwo, i czy da sie, je uratować, większość to pochodne świerka, sosny jak na razie ok.
myślę ze warto jeszcze poczekać mocno podlewać i czekać.
pozdrawki

Bogusiu, no co do żółknięcia świerków to się zgraliśmy...
U mnie sosny tez ok, ale padł mi świerk omorica.
Już wiosną miał trochę żółtych igiełek, ale potem miał przyrosty i myślałam, że się uratuje.
Niestety wczoraj zżółkł totalni i wyłysiał w kilka chwil.
Byłam przekonana, że usechł przez te upały, chociaż go mocno podlewałam.
Wyciągnęłam go i okazało się, że cały stał w wodzie w miejscu gdzie gleba = beton!!
Boję się, że drugi świerk też padnie

Uważałabym więc z tym podlewaniem ...
Jeszcze niedawno wyglądał tak:

A dzisiaj tak:

Starorzecze na górce 21:34, 09 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Na rozweselenie trochę Meksyku z rabat i donic

malina i niebieski

Malina słodziudka chociaż nie do jedzenia
Pozdrawiam Jasia
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 21:20, 09 sie 2013

Do góry
Trochę szydełkuję

Lubię szyć. To wytwór z ostatniej zimy .

No i haft krzyżykowy. Takie przykładowe wytwory moich rąk.

Moja ulubiona " Madonna z ulicy" Feruzzi

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:17, 09 sie 2013

Do góry

Kasiu, przyszłam przywitać się w Twoim wątku, powitać niemal sąsiadkę (mieszkam w Niepołomicach, pracuję w Krakowie) poruszona Twoją historią jak i lub przede wszystkim zauroczona Twoim / Waszym ogrodem

I pomyśleć, że jestem dużo starsza od Ciebie a mam młody ogród, Ty jesteś dużo młodsza ale masz ogród starszy, no to się nam wieki wyrównały

Podoba mi się Twoje komponowanie roślin, ciekawe co studiowałaś, jakąś artystkę czuję Ja, to wiesz twarda ekonomia więc u mnie wszystko takie, hmm. malo romantyczne

Pozdrawiam bardzo serdecznie, nie powiem gorąco, byłoby nietaktem przy obecnych tropikach
Rododendronowy ogród II. 21:10, 09 sie 2013

Do góry
Dla Bożenki na poprawę wzroku!

Bez pomocy ani rusz II... :) 21:10, 09 sie 2013

Do góry
Witam wszystkie ogrodniczki i ogrodników A może ktoś pomoże - biorę się za zmianę rabaty.

Jak narazie po lewej jest budleja, w rogu miłorząb, po prawej wierzba mandżurska i tawuły.

Chciałabym, by na tej rabacie znalazły się (te roslinki juz mam):
1 klon palmowy
1 hortensja limelight
miskant
2 pierisy
Nie wiem, co z ta budleja począc, bo nie bardzo tu pasuje...

Zastanawiam się, czy nie zrobić okręgu wysypanego żwirkiem i wstawić ławkę...

Ps. Nie patrzcie na oprawę, trawik, ciągle tworzę...
Grembosiowo 21:02, 09 sie 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
I pergola też zachwyca, szkoda, że tylko drewnianą konstrukcją

Toż to prawdziwa budowla!
Grembosiu, a co będzie się po niej pięło, same powojniki? Bo konstrukcja wydaje się być bardzo solidna, nawet starą glicynię by utrzymała.

Muszę przyznać, że wszystko realizujesz bardzo konsekwentnie, porządnie, bez wątpienia wysokobudżetowo i bezkompromisowo.

Piękne te jeżówki na tle pergoli
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:58, 09 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
tak bidule wyglądają

to też do poprawki, wszystkie tawułki uschły mimo lania, muszę coś wymyślić, a tu dołożę same hosty i miodownik zostaje...pluskawicom też się dostało, eksmisja, ale gdzie?!

Irenko, chyba tymi tawułkami (Arendsa?) nie musisz się martwić, one tak mają, że po przekwitnięciu powoli zasychają. Przytnij tylko, bo korzonki pewnie się dobrze mają i na drugi rok pokażą się znowu.
Lime Light masz dużo w jednym miejscu, pewnie wiesz, że szybko urosną i się zagęszczą. Pewnie będziesz musiała znaleźć niektórym nowe miejsca...Buziaki.

Dla porównania, moja jedna sadzonka ma 3 latka, i 2 m wys.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:44, 09 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
ale mi Finka frajdę zrobiła, mms, moje trawki, cudne

Trawki boskie, ostatnio też mnie na nie wzięło. A co za Finka? ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:43, 09 sie 2013

Do góry
Kurcze Irenko, ale z Ciebie kobieta pracująca, ty żadnej pracy się nie boisz. Pocieszyłam się u Ciebie. Ja mam dwa perukowce i bardzo się cieszę, żę duże rosną, zastawią mnie od sąsiada. A jak mi je spali, wszak on szalony jest
Pisałaś, że Ci pluskwica i tawułki nie rosną. Wydaje mi się, że im drzewa całą wodę podkradają a one lubią wilgoć. Znalazłam i na to sposób na moich piachach. Może i Ty wykorzystasz. Trzeba dół wykopać i wyłożyć agrowłókniną i do niego dać torf. U mnie tak sadzę. Taką mam pluskwicę

Niedługo rozkwitnie.
Ogród z łezką 20:18, 09 sie 2013

Do góry
Jeszcze pokażę Wam cud natury. Piękność nad pięknościami u mojej Sąsiadki. Zakwitł kaktus...nigdy podobnego cuda nie widziałam! Zobaczcie sami

Stoi w ogrodzie, zimą w piwnicy...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies