Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 20:26, 18 paź 2013

Debra napisał(a)
Joasiu, bardzo ciekawa, bo inna relacja z Rzymu. Każdy niemal tam był, ale ta 'zielona' relacja to fajnie inne spojrzenie na Wieczne Miasto.
I masz rację, zawsze kiedy wracam z obcych ziem , choćby nie wiem jak cudne były, najbardziej cieszy mnie widok swojskich krajobrazów.
Tu jest nasz miejsce na ziemi i nic tego nie zmieni

Witaj Debro
Swoją relację specjalnie skupiłam na tej zielonej części Rzymu, przecież jesteśmy na ogrodowisku
A w domu, mimo cudownych dni, poczułam się najlepiej
pozdrawiam serdecznie
JoannA 20:32, 18 paź 2013

GorAna napisał(a)
Joasiu dla Twojego ogrodu, każda pora jest dobra na pokazywanie...piękna jesień...piękny ogród
Pozdrawiam

Dziękuję Aniu
Dzisiejszy wiatr rozsiał po ogrodzie mnóstwo liści, ogrodniczka podziwiała śródziemnomorskie klimatu, a ogród zaniedbany. Od jutra biorę się za porządki!
pozdrawiam serdecznie
Debra 20:35, 18 paź 2013

JoannA napisał(a)

Dzisiejszy wiatr rozsiał po ogrodzie mnóstwo liści, ogrodniczka podziwiała śródziemnomorskie klimatu, a ogród zaniedbany. Od jutra biorę się za porządki!

Skąd ja to znam
Liście, liście, liście... Nie lubię bałaganu w ogrodzie, zbieram te liście bez przerwy....

Aha, Twoja Trzmielina ślicznie przebarwia się na różowo ! Dzisiaj było za ciemno, deszczowo, ale jeszcze zrobie jej zdjęcie.
Bodziszki kolorowe, pachna cudnie.
yolka 21:09, 18 paź 2013

super podróż
JoannA 21:17, 18 paź 2013

bogumila_bienko napisał(a)
...pokazuj....pokazuj....byłam w ubiegłym roku

Bogusiu, widziałam fotki z Twoich ubiegłorocznych wakacji, super!
pozdrawiam serdecznie
JoannA 21:23, 18 paź 2013

MagdaK napisał(a)
ale pięknie, palma super i te drzewa jak wielkie bonsai a taki pies w ogrodzie mi się marzy

Magdo, roślinność typowa dla klimatów śródziemnomorskich
A pieska w ogrodzie widzę, że już masz Wilczycę z dziećmi zostawmy może w Rzymie
JoannA 21:29, 18 paź 2013

Debra napisał(a)

Skąd ja to znam
Liście, liście, liście... Nie lubię bałaganu w ogrodzie, zbieram te liście bez przerwy....

Aha, Twoja Trzmielina ślicznie przebarwia się na różowo ! Dzisiaj było za ciemno, deszczowo, ale jeszcze zrobie jej zdjęcie.
Bodziszki kolorowe, pachna cudnie.

W tych jesiennych liściach Debro też jest urok. Wiem że denerwują czasami ale ileż może być uroku w takim kolorowym liściu na trawie
A podarowane roślinki niech rosną zdrowo i zdobią ogródek przez cały rok.
pozdrawiam serdecznie
JoannA 22:33, 18 paź 2013

yolka napisał(a)
super podróż

Tak Jolu, ta podróż na długo zapadnie mi w pamięci.
pozdrawiam serdecznie
Kondzio 22:36, 18 paź 2013

JoannA napisał(a)
Witam wszystkich po paru dniach nieobecności.
Te pare dni minęło bardzo szybko, mnóstwo wrażeń, tysiące zdjęć i wiem, że kiedyś tam wrócę
Rzym to nie jest niasto na jedno zwiedzenie.Nie da się. A nawet jeśli ktoś się zaprze i da radę, to i tak nie dał. Bo jeśli zaliczył wszystko, to i tak nie widział wszystkiego.
To najatrakcyjniejsze pod względem turystycznym miasto Pólwyspu Apenijskiego. Nie ma na świecie drugiej stolicy, której historia przez tyle wieków splatałaby się tak ścisle z dziejami świata i w żadnym innym miejscu nie zobaczy si naraz tylu arcydzieł sztuki reprezentujących wszystkie epoki, od zmierzchłej starożytności po współczesność.
Zauroczona również roslinnością parę fotek specjalnie dla Was.
Na początek coś ogrodowiskowego
ale śliczne zdjęcia hi hi hitakie ogrodowiskowe hi hi hi
Debra 22:39, 18 paź 2013

JoannA napisał(a)

W tych jesiennych liściach Debro też jest urok. Wiem że denerwują czasami ale ileż może być uroku w takim kolorowym liściu na trawie
A podarowane roślinki niech rosną zdrowo i zdobią ogródek przez cały rok.
pozdrawiam serdecznie

Joasiu, już nie ma w nich dla mnie uroku. W parku może tak, ale na rabatkach, na trawniku - śmietnisko

Podarowane rosną najlepiej i coś w tym jest. Wszystkie rośliny, które dostałam od Was Kochani Goście rosną jak głupie.

Joasiu ta Twoja trzmielina ma takie kolory, że po prostu nie mogę się nazachwycać. Ja robie marne zdjęcia, może jak bedzie trochę słońca, to mi się uda ją pokazać.

Rzym piękny, ale w domu najlepiej )))