Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 22:42, 18 paź 2013

Kondzio napisał(a)
ale śliczne zdjęcia hi hi hitakie ogrodowiskowe hi hi hi

Kondzio, bo to zdjęcia specjalnie dla Was wszstkich zrobione. Jak tylko zobaczyłam te bukszpany od razu o ogrodowisku i wszystkich ogrodomaniakach pomyślałam
miłego wieczoru
Kondzio 22:43, 18 paź 2013

JoannA napisał(a)

Kondzio, bo to zdjęcia specjalnie dla Was wszstkich zrobione. Jak tylko zobaczyłam te bukszpany od razu o ogrodowisku i wszystkich ogrodomaniakach pomyślałam
miłego wieczoru
miło hi hi hi
JoannA 22:48, 18 paź 2013

Debra napisał(a)

Joasiu, już nie ma w nich dla mnie uroku. W parku może tak, ale na rabatkach, na trawniku - śmietnisko

Podarowane rosną najlepiej i coś w tym jest. Wszystkie rośliny, które dostałam od Was Kochani Goście rosną jak głupie.

Joasiu ta Twoja trzmielina ma takie kolory, że po prostu nie mogę się nazachwycać. Ja robie marne zdjęcia, może jak bedzie trochę słońca, to mi się uda ją pokazać.

Rzym piękny, ale w domu najlepiej )))

Debro, bo wszystkie podarowane tak szczerze, od serca
Trzmielina zachwyca o każdej porze roku, wiosną wyskub przemarznięte listeczki i przytnij, będzie śliczna wiosną ze świeżutkimi przyrostami Czekam na fotkę.
JoannA 22:59, 18 paź 2013

cd Rzym
Kwitnące juki
Tess 23:11, 18 paź 2013

Pięknie. A roślinność powala.
Jukki kwitły o tej porze roku???
Ech, ten rzymski klimat...
Często się odgrażam, że się wyprowadzę do cieplejszych klimatów.
Agania 23:15, 18 paź 2013

Joasiu, chyba nie pójdę spać, takie juki, u nas tylko w ogrodach botanicznych możemy podziwiać, ale ja osobiście nie widziałam
JoannA 23:26, 18 paź 2013

Tess napisał(a)
Pięknie. A roślinność powala.
Yukki kwitły o tej porze roku???
Ech, ten rzymski klimat...
Często się odgrażam, że się wyprowadzę do cieplejszych klimatów.

Tess, juki są tam ogromne, kwitną bujnie i jeszcze teraz wypuszczają nowe pędy kwiatowe. Sama byłam bardzo zaskoczona takim widokiem. Widziałam również kwitnące juki, które u nas uprawiamy w mieszkaniach, tam rosły w ogrodach i parkach. Olbrzymie agawy i opuncje to też stały widok
Mogłabym się wyprowadzić do cieplejszych krajów ale tylko na okres zimy, letnie miesiące są tam raczej uciążliwe.
pozdrawiam serdecznie
JoannA 23:28, 18 paź 2013

Agania napisał(a)
Joasiu, chyba nie pójdę spać, takie juki, u nas tylko w ogrodach botanicznych możemy podziwiać, ale ja osobiście nie widziałam

Agato, dla mnie to też był zaskakujący widok, kwitnące juki o tej porze roku!
Agnieszko, pozwole Ci dzisiaj zasnąc, na dzisiaj koniec zdjęć
pozdrawiam serdecznie
Tess 05:25, 19 paź 2013

JoannA napisał(a)

Mogłabym się wyprowadzić do cieplejszych krajów ale tylko na okres zimy, letnie miesiące są tam raczej uciążliwe.

No fakt. O tym zbyt często zapominam. A przecież źle znoszę upały.
Ale ogród zielony cały rok... Rozmarzyłam się
polinka 07:05, 19 paź 2013

Wspaniała, cudowna roślinność. Bambusy wymiatają i ta soczysta zieleń która aż się odbija. Z przyjemnością przeniosłam się do cieplejszych klimatów