Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 18:53, 08 paź 2013

Do góry
pierwszy kwiat Haliny Noll
W cieniu - zacieniona 18:51, 08 paź 2013

Do góry
dziurawiec...po przekwitnięciu zdobią go kolorowe kuleczki.
W cieniu - zacieniona 18:50, 08 paź 2013

Do góry
różyczki nadal kwitną
W cieniu - zacieniona 18:48, 08 paź 2013

Do góry
żółciejące liście host -niezwykle urocze....
O....! 18:45, 08 paź 2013

Do góry
dzięki dziewczyny ale miłe słowa, ale tak naprawdę to mam teraz w ogrodzie 'rozsypkę' i nie odnosi się to tylko do rozsypywania tłucznia na drodze...
jutro mam miłe odwiedziny w ogrodzie ale rozgardiasz w ogrodzie spory...
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:37, 08 paź 2013

Do góry
Ja tak jak radzi Sebek, posadził bym w narożniku najwyższego, a po bokach mniejsze. Następnie albo drugiego takiego klona w środek, albo dla nadania lekkości kompozycji wsadził tego cisa i robił ładne kulki, a pod spodem po całości hakonechloa. Wtedy całość uzyskałaby takiej lekkości i bryły zostałyby przełamane, a poza tym pasowały do klona
Tak bym je zamienił miejscami

Bonsai kiedyś będzie bonsai, ale musi osiągnąć chmurki Za jakieś 3 lata przestanie być drapakiem.
W cieniu - zacieniona 18:14, 08 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bogusiu, na której stronie prezentujesz złocienie? Są u Ciebie?
Chryzantem nie mam...nie zdążą u mnie wykwitnąć.
Mam tylko margerytki i złocień marunę.Pozdrawiam.
Mój ogród 18:08, 08 paź 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)

No i trawy, tu widoczne są dwie, niedaleko jest jeszcze trzeci miskant najmłodszy.

Turzyca Silwer Sceptre - u mnie jakoś nie przemarza.

Bożenko, piękne masz trawy, czy miskanty są bardzo ekspansywne? Nie mam wysokich traw, pora to zmienić, ale to dopiero w przyszłym sezonie
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:48, 08 paź 2013

Do góry
Układ lepszy ale wizualnie do dupy i to do kwadratu

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:47, 08 paź 2013

Do góry
Przymierzyłam się do przedogróka.. i mam wnerwa.... jest gorzej niż było.. jest beznadziejnie, jakbym sobie tego nie ustawiła.. razi każdy cis inny... nic mi nie pasuje.... a teraz mówie bardzo brzydko i niecenzuralnie..
Trzy w narożnikach.. nie widać tak od razu różnic w cisach... ale układ chyba gorszy..

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:44, 08 paź 2013

Do góry
Edytko, czy to tytoń? Piękny kwiatek, dziękuję!

Właśnie wróciłam z jesiennych zakopków. Zakopywałam obornik, teraz zostało mi jeszcze do zakopania 3/4 ogródka. Trochę ciężko, i tochę wolno, ale idzie robota. Najgorzej ,że umyśliłam również przesadzania przy okazji. No i to jest najmarudniejsza sprawa.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich zaglądających, u Hanusi jeszcze na tydzień roboty.A potem odpoczynek razem z ogródkiem.
Jurajski Ogród 17:42, 08 paź 2013

Do góry
jurajska jesień, część III, "We mgle"

Na cdn zapraszam wieczorem, tym razem będą "Barwy'
Zaczątek ogrodu 17:40, 08 paź 2013

Do góry
Ogród w skali mikro :) 17:37, 08 paź 2013

Do góry
Wczoraj przeprowadziłam z eMusiem poważną , męską rozmowę .... Mówię Mu : słuchaj .. jak nic ńie zrobimy do zimy z rozplenicą Alinki , to ona może nam się zmarnować ... Czy wolisz żeby nam się zmarnowała hosta ( ewentualnie , bo może się uda ) czy raczej rozplenica ??......

Wiem ,że dla niektórych z Was , które mają spory " metraż " jest to po prostu kosmos , ale niestety u mnie miejsce jest ściśle reglamentowane ... Filip ostatnio nawet mi proponował kompletną rezygnację z trawnika , ale ja kofffam bieganie bosymi stópkami po trawce

Tak więc ... Wracając do rozmowy co wolisz , mówię do eMa ... A on na to : jak już się ma coś zmarnować , to niech to raczej będzie hosta a nie rozplenica ....

Okazało się ,że mam w łóżku miłośnika traw ...

Tak więc dziś chwyciłam za szpadelek .. Hosta out , do doniczki ( ona się bidula strasznie na tej patelni pod wiązem ( marnym jeszcze ) męczyła a na jej miejsce rozplenica Alinkowa ...

Jeszce będę musiała kosodrzewinkę troszku dalej przesunąć , ale na to będzie czas wiosną , bo ja myślę o lekkkim liftingutamtej własnie okolicy....

I po tej tyradzie ...

Było tak

A po siódmym pocie i 12 przeklenstwach kompletnie nie nadających sie do powtórzenia jest tak

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:34, 08 paź 2013

Do góry
We wszystkich pracach oczywiście towarzyszył mi kot Prawda, że urósł ?

Wszystkie kwiaty ściął mróz, tylko chryzantema trzyma fason.

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:25, 08 paź 2013

Do góry
Ostatnio ciągle mi brakuje czasu, ogród niedopieszczony, a Ogrodowisko zaniedbane.
Dzisiaj trochę luźniejszy dzień i bardzo ciepły, chociaż raz prognozy się sprawdziły i z przyjemnościa się pracowało w ogrodzie Wiele nie zrobiłam, ale cebulowe posadziłam Mam już spokojna głowę

Poszerzyłam i posadziłam tulipanki.

wrzosy jeszcze trzymają fason

rododendronki nie wyglądają najlepiej, a tak chciałam rh na południowej zobaczę jak zniosą zimę.

Za to berberysy jak zwykle piękne o tej porze roku

Jurajski Ogród 17:25, 08 paź 2013

Do góry
jurajska jesień, część III, "We mgle" - cd

cdn
Jurajski Ogród 17:09, 08 paź 2013

Do góry
jurajska jesień, część III, "We mgle"

cdn
Ogród w skali mikro :) 16:00, 08 paź 2013

Do góry
Łoooo ciuuuppp ... Jeszcze focię wrzosów sobie zażyczyłyscie .... Lecem przed domek , póki jeszcze coś widać

Teraz ta fotka już ładna ńie będzie , bo tam teraz mega cień, a rano słońca nie było wcale ...l

Noooo ale trudno ....... Tadam ......noo wiecie , to jest wrzosowisko na skalę mikro - ogrodu

Ogród w skali mikro :) 16:00, 08 paź 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
No proszę Gabrysiu ... Przedogródek w szerszej perspektywie specjalnie dla Ciebie
I dla Ciebie Beatko też ....

I tak

Duża zmiana na piątkę z plusem
Jedyne co mnie osobiście w tym cudnym obrazku nie pasuje,to ten drewniany płotek. Ja bym go zastąpiła eko bordem, który też rozdziela dwie różne nawierzchnie, a jest moim zdaniem mniej widoczny i bardziej estetyczny. Z zewnątrz płotek ok,ale ta wewnętrzna strona już mniej.
Przemyśl sprawę, pewnie i tak moje zdanie się nie liczy, ale mam nadzieję, że się za ten komentarz nie obrazisz na amen

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies