Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lecę w kulki... 11:06, 19 wrz 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Aniu...dzięki za wczorajsze miłe spotkanie,pyszną kawkę i ciasteczko
Buziaczki...reszta na priv

Gabi..mnie też było baaaardzo,ale to bardzo miło....
i dziękuję Ci raz jeszcze za prezenty...

...najbardziej podoba mi się ta...cześć

wyjątkowo zgrabna pupa....
Ściskam...
Za chwilę prześlę Ci zdjęcia....

Lecę w kulki... 10:59, 19 wrz 2013

Do góry
mira napisała...

Aniu zwykle zaglądam do Ciebie po cichutku ale te kulki z jasnotą albo jasnota z kulkami no nie kulki z jasnotą
to jest ach!!!!!! takie połączenia znaczy idealne wykorzystanie uroku jasnoty ona na fioletowo kwitnie?

mam prośbę napisz mi troche o tej kałuży - jaka jest głebokość, czym jest wyłozona i czy masz jakiś filtr i jak utrzymujesz czystość - a moze gdzieś już pisałaś ale jak zrobisz taki wykład raz jeszcze to pewnie więcej ogrodoludków się ucieszy

pozdrawiam

ach jasnota z kulkami i żwirek ...

Miro.....jak mi miiiiło, że Jasnota z kulkami znalazła jeszcze jedną amatorkę
Powiem nieskromnie....że bardzo mi się to zestawienie podoba i efekt jest taki jak zamierzałam...
choć był to eksperyment....jestem zadowolona.
Długo szukałam tej Jasnoty....nie udało mi się posadzić jej w tamtym roku...była niedostępna
Viva przesłała mi sadzonki i byłam wniebowzięta....ale okazało się, że to jednak inna odmiana...
Zostawiłam sobie jedną od Vivy, która kwitnie na fioletowo....
a reszta, którą kupiłam w tym roku... na biało....
Ta rabata jest podwyższona...i nie umiem zrobić jej ładnego zdjęcia...na żywo prezentuje się lepiej...
bo widać jak przenika ta Jasnota między kulkami....

A...oczywiście że to KULKI z jasnotą... a nie jasnota z kulkami...

do oczka wrócę....

Tak było w tamtym roku...

a tak teraz...

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 10:28, 19 wrz 2013

Do góry
Witam,
25.08.2013 wysiałem trawę (25 dni temu). Trawa wygląda jak na zdjęciach

Trawa to Barenbrug Super Sport (30 % życica, 20 % kostrzewa rozłogowa, 10 % kostrzewa kępowa, 40 % wiechlina łąkowa). Te ciemniejsze miejsca to tam gdzie trawa jest gęściejsza i wyższa bo poleciało więcej życicy (niestety mocno wiało i do siewu był używany siewnik posypowy Gardeny). Ta życica ma już ok 10 cm (trawa tej wysokości zajmuje ok 20 % trawnika), kostrzewy mają ok 5 cm a wiechliny od 4 do 10 mm

Kosiarkę kupiłem ręczną Husqvarna 64 z koszem (już opisywaną na tym forum). Tnie na wysokościach 15 - 56 mm. Mam pytania :

1. Czy kosić już czy poczekać aż kostrzewy podrosną do ok 8 cm a wiechlina się wzmocni (boję się ją uszkodzić podczas koszenia i wałowania przed koszeniem) ?
2. Jeśli poczekać to rozumiem pożyczyć kosiarkę na kółkach i zrobić pierwsze koszenie na ok 7- 8 cm (życica będzie pewnie miała 12-13 cm) ?
3. Czy robić w tym roku jakieś dosiewki ? Chyba nie bo mam ok 60 % traw rozłogowych ?
4. Na nawóz jesienny chyba trawka za delikatna ? Może jakiś Rosahumus w październiku ?

Pozdrawiam
TP
Lecę w kulki... 10:26, 19 wrz 2013

Do góry
no dobra....pokażę paluszkiem
tu..........! przy ławce.....w tle widać tą z wrzosami....

a widok z drugiej strony...

Zdjęcia pochodzą z wiosny...dziś tak ładnie nie wygląda.... ale za to kwitnie rozplenica,
a w kałuży pływają orzechy spadające od sąsiada...
nie mam aparatu...to muszę z archiwum zdjęcia brać...
Bogda....buziaki...

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:02, 19 wrz 2013

Do góry
Anulka napisał(a)
A ja druga !
U mnie różyczek mało ale w rojniki to jestem bogata
Gratulacje Małgoś

Dziekuje !
twoje rojniki jak róże takie piekne Anulko !
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:01, 19 wrz 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Już za chwilę, za chwileczkę 100 stronka! Będę pierwsza!
Gratulacje! Zostawiam Ci to co tygryski lubią najbardziej! Różyczkę!

Oj, tak tak właśnie takie widoki tygryski lubia najbardziej ...masz rację
Dziekuje !!!
p.s co to za róża ? bo jest sliczna
Rododendronowy ogród II. 09:47, 19 wrz 2013

Do góry
Bogdziu jako mistrzyni uprawy rh proszę zdiagnozuj co dolega mojemu kwiatkowi, znalazłam pod krzakiem takie oto opadnięte liście i kilka na krzaku, czy to choróbsko czy tak może być o tej porze roku? Nie pamiętam jak było w zeszłym roku? Ogólnie liście ma ładne i dużo pąków zawiązanych....

Ogród Eli 09:47, 19 wrz 2013

Do góry
troszeczkę słońca w ten pochmurny i chłodny dzień, pogoda nie zachęca mnie dziś do pracy w ogrodzie, trochę pobuszuje po forum
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:31, 19 wrz 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
targi nie powaliły ... ale po głębszym zastanowieniu nie mogę powiedzieć, żeby rozczarowały ...

znalazłam bowiem 2 absolutnie już konieczne mi do życia rzeczy ... absolutnie podkreślam bo fiem Adamo, ze czytasz

ON ... onego w innej troszkę postaci zobaczyłam po raz pierwszy u Anuli i od tamtego dnia straciłam spokój ...

nic tylko mus takie hyśtadełko posiadać u siebie ... tylko jak ??? jak ja nie mam żadnej gałęzi na jakiej przedmiot mych westchnień mógłby zawisnąć ... no i po problemie ... oto co zobaczyłam

i zaraz musiałam wypróbować ... o bardzo wygodnie siem siedzi i można leżeć ... lubieżnie wygodne ... nie chciałam zejść ale musiałam bo Asia się już ładowała ... Asia ma taaaką gałąź dębową ... szczęściara ... a ja juz Asik byłam na stronie i pan minął się z prawdą mówiąc, ze tylko na stelarzu ten fotel można nabyć ... jest sam fotel i może być podwieszony ... na gałęzi też

nawiasem mówiąc gdy mnie już ściągnęły z tego cudnego hyśtadełka rzekłam rozanielona "to jest to ... ... muszę to mieć " ... i po chwili zupełnie przekonana dodałam "lekarz mi to przepisał" ... trzy panie obok od razu spytały o adres gabinetu gotowe gnać po receptę ... niestety rozwiałam nadzieje "bez refundacji drogie panie" ...

a teraz małą prywata do żona ... kochanie pamiętasz jak obiecaliśmy sobie, że w kwestii zdrowia nie będziemy ani oszczędzać ani dyskutować ?????????? ...

Iza...siedzę i ryczę...dobrze, że jestem sama w biurze...uff..no ryczę ze śmiechu...
Ogród niby nowoczesny ale... 09:31, 19 wrz 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
wrzosy już fajniej wyglądają...

W dwóch dużych donicach zmieniłam nasadzenia...

Fantastyczne kompozycje Najbardziej podoba mi się połączenie delikatnego różu z brązem na tle szarej ściany - REWELACJA Trawki wypaśnie. Macham
Rododendronowy ogród II. 09:22, 19 wrz 2013

Do góry
Aniutko ( oczywiście miało byc Anitko) , Ula zajrzę wieczorem albo jak będzie padac. Miłego dnia życzę i dzięki wielkie za odwiedziny.

Działka wkoło Lubczyka :) 09:20, 19 wrz 2013

Do góry
A to moje dzisiejsze zakupy w Biedronce
Działka wkoło Lubczyka :) 09:13, 19 wrz 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Kasiu życzę ładnej pogody, żebyś mogła podziałać w ogrodzie

dzięki Aniu, dziś muszę koniecznie całe popołudnie spędzić w ogrodzie! więc pogoda się przyda, na razie zapowiada się, ze będzie ładnie
pozdrawiam i miłego dnia życzę

ps, tak patrzę jeszcze na astry na zdjęciu, ale te od Ciebie w wazonie też jeszcze pięknie stoją
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:10, 19 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
I znowu te Twoje iryski na tapecie...nie znalazłam takich, ale właśnie przyszły inne, w sobotę będę sadzić. Szybko się rozrastają?

Już pokazywałam...to rok 2010, 2011, 2012

A to 2013
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:59, 19 wrz 2013
Do góry
A ja druga !
U mnie różyczek mało ale w rojniki to jestem bogata
Gratulacje Małgoś

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:39, 19 wrz 2013

Do góry
Już za chwilę, za chwileczkę 100 stronka! Będę pierwsza!
Gratulacje! Zostawiam Ci to co tygryski lubią najbardziej! Różyczkę!

Liliowo i kolorowo:) 08:37, 19 wrz 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Pięknie i kolorowo.
Ogródkowy chaos u monitki 08:37, 19 wrz 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Obiecałam Madżence fotki Lariski. To mój tegoroczny nabytek i jestem z niej bardzo zadowolona gdyby jeszcze pachniała byłaby idealna Kwitnie praktycznie cały sezon. Nie spodziewałam się że taki młodziutki krzaczek będzie tak intensywnie kwitł.

przekwitnięte

Moja Larissa podobnie! Kwitnie cały czas, nie choruje...polecam Ci też Artemis, podobna struktura, tylko biała.
Oto Artemis

Pomysł na ogród 08:30, 19 wrz 2013

Do góry
a u mnie na działce grzybki nie odpuszczają - co prawda pojawiło się dużo muchomorów a wśród nich - niespodzianki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:16, 19 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Sphaerocephalon mam na rabacie różanej wśród lawendy, jest ich tam chyba z 60szt

Wsród lawendy powiadasz a to fajny pomysł. Zabieram go do siebie
Nie pytając czy mogę - dziękuję
Przez przypadek kupiłam ich 100, a chciałam tylko 10
Sadzić też tak głeboko?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies