Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 20:29, 23 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

może i tez się skusze .....one lubią wygniwać ...niby te nowe mam wszystkie jeszcze ...ale z tych zwykłych 3 letnia sadzonka mi tez wypadła.

No właśnie, muszę sobie gdzieś poczytać czy można temu jakoś zapobiec.
Anulajda w raju 17:25, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Aniu, pięknie ogród do zimy przygotowany, trawiszcza masz przeogromne!
Kwadraty mi się bardzo podobają, jakie róże tam posadziłaś i czy coś poza nimi też będzie?

W kwadratach jest posadzona Mariatheresia jest u mnie najbardziej wytrzymałą różą na słońce i kwitnie nonstop nie sypie płatków a w międzyczasie zakwitnie tam w każdym kwadracie po 80 czosnków drumstick i to wszystko. Wiosną dosadzę tylko "bogatą" obwódkę z bukszpanów
Typografia ogrodu 12:13, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dziś rano eM dzwonił tam gdzie kupowaliśmy i dopytywał z czego wynika różnica w wadze, bo parametry pracy w obu modelach są identyczne.
Rzeczywiście chodzi o ten nóż, inny system czyszczenia i budowę silnika - gabarytowo są identyczne, więc zdecydowaliśmy, że go zostawiamy.
to powodzenia ja dzis przy kompie działam
Na zielonej... trawce :) 12:10, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Właśnie doczytałam, rano eM gadał z przedstawicielem NAC i mu te różnice wpływające na wagę obu modeli wyjaśnił.
Stronę z kwitnącymi Virichic znalazłam i wstawiłam u mnie link.

i jakie to różnice - tez ciekawa jestem

Virichic widziałam, popodziwiałam, powzdychałam, zaniemówiłam... urzekły mnie Twoje ujęcia czosnków w brzozach

Tu ma być ogród :) 12:04, 23 lis 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)

może sama się skuszę jeszcze kilka dokupić, z 12 szt. zakupionych 3 szt. mi wygniły, więc powód jest

Mi się jeszcze bardzo podobają cuchnące i korsykańskie, kwitną na zielono i mają większe rozmiary, mam 4 szt. ale na razie maluchy.

może i tez się skusze .....one lubią wygniwać ...niby te nowe mam wszystkie jeszcze ...ale z tych zwykłych 3 letnia sadzonka mi tez wypadła.
Na zielonej... trawce :) 11:36, 23 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

pisałam u Asi skąd różnica w wadze - dojrzałam w specyfikacji u Ciebie metalowy nóż rozdrabniający i możliwe, że mój model ciut delikatniejszy.
Ja ze swojego jestem zadowolona - cienkie gałązki też ładnie rozdrabnia, Twój z tą metalową brzytwą to pewnie będzie bułka z masłem życzę miłej pracy

Co do Green Spring i Virichic to właśnie pasują mi, że później kwitną - tak chciałam tymi odmianami wydłużyć kwitnienie w ogrodzie
Idę luknąc u Ciebie te tulipki

Właśnie doczytałam, rano eM gadał z przedstawicielem NAC i mu te różnice wpływające na wagę obu modeli wyjaśnił.
Stronę z kwitnącymi Virichic znalazłam i wstawiłam u mnie link.
Typografia ogrodu 11:34, 23 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

U Ciebie jest metalowy nóż tnący (u mnie nic nie ma na ten temat )

Miłej pracy życzę

Dziś rano eM dzwonił tam gdzie kupowaliśmy i dopytywał z czego wynika różnica w wadze, bo parametry pracy w obu modelach są identyczne.
Rzeczywiście chodzi o ten nóż, inny system czyszczenia i budowę silnika - gabarytowo są identyczne, więc zdecydowaliśmy, że go zostawiamy.
Typografia ogrodu 11:30, 23 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Twoj ma fajną rączkę. teraz po użytkowaniu swojego wiem, że sie przydaje to na pewno ułatwi manewrowanie nim i ciut lżejszy od mojego jest. miłego sprzątania zatem napisz jak poszło

No właśnie się wybieram, bo wcześniej rosa była, teraz wszystko przeschło, można działać.
Tu ma być ogród :) 11:22, 23 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Widziałam Twoje Spring green i Claudie - piękne - bardzo elegancko wyglądają - super komponują się z żurawkami i buksami (Virichic nie dojrzałam) Pozdrawiam

No to ja znalazłam - ja mam je od zachodniej strony i to były ostatnie tulipany jakie u mnie kwitły, ale rzeczywiście są późne bo zdjęcia są z 25 maja.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=804
Tu ma być ogród :) 11:19, 23 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)

Cmok
Tu ma być ogród :) 11:15, 23 lis 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Będą w ziemi/korze, właśnie myślę o wymieszaniu J. D'arc i Record, ale wiesz, tak losowo, z jednego worka .

Nie mam za dużo miejsca i może taka mieszanka byłaby weselsza niż jednolite plamy.

Dzięki

Wyjdzie na pewno ładnie, ja bym sadziła. Nie wiem czy Asia Nawigatorka takiej mieszanki dwukolorowej nie kupowała w tym roku.
Tu ma być ogród :) 11:12, 23 lis 2016

Do góry
magdaw napisał(a)

hej może jeśli się skusisz to razem zamówimyco ???

Nie mówię nie, wtedy kupowałam w połowie lutego, więc jeszcze jest trochę czasu.
Tu ma być ogród :) 11:10, 23 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Mam juz troche strasze dwuletnie te sie zapowiadaja niezle paki maja ogromne ))

Jednak Twoje cuda ktore nam polecałeś to Ciebie lubia bardzo bo u mnie cisza liscie tylko maja )))

tak czułam

Z tych pólpelnych tylko dwa mają pąki, takie co rosną w słoneczku, reszta w tyle.
Tu ma być ogród :) 11:10, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wybierz wielkokwiatowe odmiany, te drobne efekt dają marny.
Druga sprawa, pytanko czy będą w korze czy w kamieniu, ja mam białe Joanna D'arc w grysie granitowym i są słabo widoczne, mimo, że kwiaty mają duże.
Sadziłam grupkami, po 5 - 7 cebulek do jednego dołka.
Moje ulubione odmiany to Pickwick, Record i Joanna D'arc - biały i fioletowy w grupkach jak najbardziej pasują obok siebie.

Będą w ziemi/korze, właśnie myślę o wymieszaniu J. D'arc i Record, ale wiesz, tak losowo, z jednego worka .

Nie mam za dużo miejsca i może taka mieszanka byłaby weselsza niż jednolite plamy.

Dzięki
Tu ma być ogród :) 11:06, 23 lis 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
O jesteś

Edyta, Ty kupowałaś chyba trochę krokusów. Miałaś już w tym roku kwiaty? Zastanawiam się nad pomieszaniem białych i fioletowych... Sadziłaś swoje w jednolitych grupach?
Chciałabym trochę rozweselić wczesną wiosnę takim miksem, ale nie wiem, czy się sprawdzi .

Wybierz wielkokwiatowe odmiany, te drobne efekt dają marny.
Druga sprawa, pytanko czy będą w korze czy w kamieniu, ja mam białe Joanna D'arc w grysie granitowym i są słabo widoczne, mimo, że kwiaty mają duże.
Sadziłam grupkami, po 5 - 7 cebulek do jednego dołka.
Moje ulubione odmiany to Pickwick, Record i Joanna D'arc - biały i fioletowy w grupkach jak najbardziej pasują obok siebie.
Tu ma być ogród :) 10:54, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

może sama się skuszę jeszcze kilka dokupić, z 12 szt. zakupionych 3 szt. mi wygniły, więc powód jest

Mi się jeszcze bardzo podobają cuchnące i korsykańskie, kwitną na zielono i mają większe rozmiary, mam 4 szt. ale na razie maluchy.

hej może jeśli się skusisz to razem zamówimyco ???
Tu ma być ogród :) 10:47, 23 lis 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mnie zazdrość zżera jak widzę takie ładnie kwitnące ciemierniki U mnie też słabo rosną...może za dużo cienia...właściwie słoneczko tylko latem trochę widzą. Nie lubią widocznie mojej ziemi

Prawdę mówiąc poza odpowiednim przygotowaniem dołków nic więcej nie robiłam same tak rosną, żeby było ciekawiej, kawałek dalej mam radodendrony a one mają zupełnie odmienne wymagania glebowe.
Tu ma być ogród :) 10:44, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Pamiętam jakie w zeszłym roku miałaś dorodne, czekam na fotki.

Mam juz troche strasze dwuletnie te sie zapowiadaja niezle paki maja ogromne ))

Jednak Twoje cuda ktore nam polecałeś to Ciebie lubia bardzo bo u mnie cisza liscie tylko maja )))
Tu ma być ogród :) 10:43, 23 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

mam gdzieś w wiadomościach jeszcze nie kasowałam prywatnych

Tu ma być ogród :) 10:37, 23 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
ciemierniki cudniste ) moje tez juz kwitna ))) bardzo lubie te kwiatuchy )))

Pamiętam jakie w zeszłym roku miałaś dorodne, czekam na fotki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies