W kwadratach jest posadzona Mariatheresia jest u mnie najbardziej wytrzymałą różą na słońce i kwitnie nonstop nie sypie płatków a w międzyczasie zakwitnie tam w każdym kwadracie po 80 czosnków drumstick i to wszystko. Wiosną dosadzę tylko "bogatą" obwódkę z bukszpanów
Właśnie doczytałam, rano eM gadał z przedstawicielem NAC i mu te różnice wpływające na wagę obu modeli wyjaśnił.
Stronę z kwitnącymi Virichic znalazłam i wstawiłam u mnie link.
Dziś rano eM dzwonił tam gdzie kupowaliśmy i dopytywał z czego wynika różnica w wadze, bo parametry pracy w obu modelach są identyczne.
Rzeczywiście chodzi o ten nóż, inny system czyszczenia i budowę silnika - gabarytowo są identyczne, więc zdecydowaliśmy, że go zostawiamy.
No to ja znalazłam - ja mam je od zachodniej strony i to były ostatnie tulipany jakie u mnie kwitły, ale rzeczywiście są późne bo zdjęcia są z 25 maja.
Wybierz wielkokwiatowe odmiany, te drobne efekt dają marny.
Druga sprawa, pytanko czy będą w korze czy w kamieniu, ja mam białe Joanna D'arc w grysie granitowym i są słabo widoczne, mimo, że kwiaty mają duże.
Sadziłam grupkami, po 5 - 7 cebulek do jednego dołka.
Moje ulubione odmiany to Pickwick, Record i Joanna D'arc - biały i fioletowy w grupkach jak najbardziej pasują obok siebie.
Prawdę mówiąc poza odpowiednim przygotowaniem dołków nic więcej nie robiłam same tak rosną, żeby było ciekawiej, kawałek dalej mam radodendrony a one mają zupełnie odmienne wymagania glebowe.