Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 10:36, 23 lis 2016

lindsay80 napisał(a)
Ja na dzisiaj mam jeszcze jakieś 200 cebul do posadzenia, ale w większości to drobiazgi (czosnki Ostrowskiego) więc powinno polecieć.
Miałam w zeszłym roku Green Spring i Virichic z tego sklepu - obie odmiany piękne, obie nie należą do najwcześniejszych.
Będę dziś wypróbowywać mojego NAC'a, kupiłam ten cięższy model, ale mam nadzieję, że będę zadowolona jak Ty ze swojego.

pisałam u Asi skąd różnica w wadze - dojrzałam w specyfikacji u Ciebie metalowy nóż rozdrabniający i możliwe, że mój model ciut delikatniejszy.
Ja ze swojego jestem zadowolona - cienkie gałązki też ładnie rozdrabnia, Twój z tą metalową brzytwą to pewnie będzie bułka z masłem życzę miłej pracy

Co do Green Spring i Virichic to właśnie pasują mi, że później kwitną - tak chciałam tymi odmianami wydłużyć kwitnienie w ogrodzie
Idę luknąc u Ciebie te tulipki

lindsay80 11:36, 23 lis 2016

AngelikaX napisał(a)

pisałam u Asi skąd różnica w wadze - dojrzałam w specyfikacji u Ciebie metalowy nóż rozdrabniający i możliwe, że mój model ciut delikatniejszy.
Ja ze swojego jestem zadowolona - cienkie gałązki też ładnie rozdrabnia, Twój z tą metalową brzytwą to pewnie będzie bułka z masłem życzę miłej pracy

Co do Green Spring i Virichic to właśnie pasują mi, że później kwitną - tak chciałam tymi odmianami wydłużyć kwitnienie w ogrodzie
Idę luknąc u Ciebie te tulipki

Właśnie doczytałam, rano eM gadał z przedstawicielem NAC i mu te różnice wpływające na wagę obu modeli wyjaśnił.
Stronę z kwitnącymi Virichic znalazłam i wstawiłam u mnie link.
11:58, 23 lis 2016
ze sklepem nr 2 nie mam osobistych doświadczeń ...ale dziewczyny juz tesowały go w poprzednich latach i wypadł marnie ...duzo pomyłek odmianowych było ....nie tylko w cebulach tulipanów ....w liliach tez i innych kłączowych roślinach.
AngelikaX 12:06, 23 lis 2016

oj to niedobrze - jestem ciekawa jak u mnie na wiosnę będzie choć od nich zamawiałam w tym roku tylko balladę ale dziękuję za info
AngelikaX 12:10, 23 lis 2016

lindsay80 napisał(a)

Właśnie doczytałam, rano eM gadał z przedstawicielem NAC i mu te różnice wpływające na wagę obu modeli wyjaśnił.
Stronę z kwitnącymi Virichic znalazłam i wstawiłam u mnie link.

i jakie to różnice - tez ciekawa jestem

Virichic widziałam, popodziwiałam, powzdychałam, zaniemówiłam... urzekły mnie Twoje ujęcia czosnków w brzozach

ogrodomaniaczka 12:14, 23 lis 2016

AngelikaX napisał(a)
oj to niedobrze - jestem ciekawa jak u mnie na wiosnę będzie choć od nich zamawiałam w tym roku tylko balladę ale dziękuję za info
Ja u nich w zeszłym tygodniu też zamówiłam krokusy, zobaczymy co przyślą , No ale to dopiero wiosną będzie wiadomo
12:17, 23 lis 2016
AngelikaX napisał(a)

jak jedną tylko to dobrze ...przynajmniej łatwiej ci będzie reklamować

może przełamiesz zła opinię bo najbardziej chyba niezadowolona była ana-art https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem.

AngelikaX 12:17, 23 lis 2016

yyyy... ja też krokusy u nich zamówiłam, zapomniałam o nich byle nie było niespodzianki na wiosnę.

Dzwoniłam dziś jak daleko moje tulipki i jadą dziś powinny być... to się nazwywa ekspress - wczoraj złożyłam zamówienie
AngelikaX 12:24, 23 lis 2016

eee_taam napisał(a)

jak jedną tylko to dobrze ...przynajmniej łatwiej ci będzie reklamować

może przełamiesz zła opinię bo najbardziej chyba niezadowolona była ana-art https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem.

dziękuje poczytam mam taką nadzieję, że nie zamieszane u mnie
Makao_J 14:31, 23 lis 2016

Ze sklepu nr 2 też w tym roku kupiłam cebulowe i liczę że nie będzie pomyłek.
Sklep nr 1 sprawdzony przez Ciebie??

Ps. Kwiaty kupiłaś cudne.