Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

lindsay80 23:00, 22 lis 2016

Aniu, pięknie ogród do zimy przygotowany, trawiszcza masz przeogromne!
Kwadraty mi się bardzo podobają, jakie róże tam posadziłaś i czy coś poza nimi też będzie?
anulajda 16:34, 23 lis 2016

beata_m napisał(a)

Ania no właśnie rzuciły mi się w oczy kwadraty! A wydawało mi się, że ich wcześniej nie widziałam!!!! Różane!!!??? będzie bardziej niż git!!!!!!! ja rozpieszczam rośliny w pierwszy rok po posadzeniu potem jak mówisz liczę, że poradzą sobie same a cisy bomba! Ja już jeden szpalerek mam, na wiosnę będę chciała posadzić na tyłach

I dużo kory syp na rabaty ona bardzo pomaga w utrzymaniu wilgoci. A kwadraty oczywiście że różane
Cisy bomba
16:44, 23 lis 2016
anulajda napisał(a)

I dużo kory syp na rabaty ona bardzo pomaga w utrzymaniu wilgoci. A kwadraty oczywiście że różane
Cisy bomba

a ja juz kory nie sypię na rabaty ...choć pomaga opanować chwasty i zatrzymać wilgoć ...nawet zbierałam korę z rabat i wrzucałam do przekompostowania ...kora uczula ...wywołuje katar ............Marzena o tym tez kiedyś pisała. ...tak wiec należy przemyśleć temat kory na rabatach.
anulajda 16:47, 23 lis 2016

ziele napisał(a)
Świetny pomysł. W ogóle to masz wspaniałe pomysł na swój ogród i konsekwentnie go realizujesz. Powodzenia.

Dziękuję Aniu,pomysł zrodził się na szybciocha bo musiałam już róże zadołować ale wiosną dojdzie obwódka z bukszpanów i je trochę powiększe jeszcze, chyba że mi się uda te same róże zdobyć to zrobię jeszcze jeden kwadrat
anulajda 17:13, 23 lis 2016

Adela napisał(a)
Aniu, staniesz się różaną ekspertką Już chyba pobiłaś rekord różany tu na forum
Czy powieliłaś odmiany, czy zakupiłaś zupełnie nowe?
Jak przeglądałam Twój wątek, to zapisałam sobie nazwy tych, które spodobały mi się najbardziej i które chciałabym mieć u siebie. Bo to dzięki Tobie powstanie u mnie rabata różana.
Zanim kupię, to poproszę o konsultację. Pozdrówka

Elu do ekspertki to mi daleko a mój ogród mieści około 150 róż z czego odmian tylko 35. Odmiany powielam w różnych częściach ogrodu i w kwadratach są również te odmiany które już mam
Cieszę się że podobają Ci się różę a swoją drogą to jestem ciekawa które wybrałaś
MirellaB 17:22, 23 lis 2016

Kwadraty w trawniku z różami to będzie coś ekstra. Czy ktoś ma takie coś na O, bo ja się dotychczas z tym nie spotkałam. Ale będzie super. Już nie mogę się doczekać
anulajda 17:25, 23 lis 2016

lindsay80 napisał(a)
Aniu, pięknie ogród do zimy przygotowany, trawiszcza masz przeogromne!
Kwadraty mi się bardzo podobają, jakie róże tam posadziłaś i czy coś poza nimi też będzie?

W kwadratach jest posadzona Mariatheresia jest u mnie najbardziej wytrzymałą różą na słońce i kwitnie nonstop nie sypie płatków a w międzyczasie zakwitnie tam w każdym kwadracie po 80 czosnków drumstick i to wszystko. Wiosną dosadzę tylko "bogatą" obwódkę z bukszpanów
anulajda 17:37, 23 lis 2016

eee_taam napisał(a)

a ja juz kory nie sypię na rabaty ...choć pomaga opanować chwasty i zatrzymać wilgoć ...nawet zbierałam korę z rabat i wrzucałam do przekompostowania ...kora uczula ...wywołuje katar ............Marzena o tym tez kiedyś pisała. ...tak wiec należy przemyśleć temat kory na rabatach.

Justyna luzik nikt przecież nie śpi na rabacie ale wiadome ze zdrówkiem trza uważać
anulajda 17:43, 23 lis 2016

MirellaB napisał(a)
Kwadraty w trawniku z różami to będzie coś ekstra. Czy ktoś ma takie coś na O, bo ja się dotychczas z tym nie spotkałam. Ale będzie super. Już nie mogę się doczekać

Danusia robiła takie mega kwatery z różami a te moje to są pikuś przy nich
AngelikaX 18:51, 23 lis 2016

Ależ wymyśliła z tymi kwadratami pięknie będzie tzn. już jest (poprawka) będzie piękniej

Ilość róż w Twoim ogrodzie powala i mimo, że nie jestem ich zwolenniczka to u Ciebie mi się podobają.

U siebie jakoś nie widzę rabat różanych, ale.... intensywnie myślę o rabacie przy tarasie - mało w niej kwiatów od zeszłej wiosny patrzę na nią i zastanawiam się co tam dać. Chciałabym aby rabata była elegancka. Kolor kwiatów tylko biel, róż i fiolet.
Sadziłam tu tulipany spring green i picture. Brakuje mi kwitnących na tyłach - na myśl przychodzą mi róże i jestem w kropce