Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Postawić trawkę nad i... 11:19, 17 wrz 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...no i nowe zakupy...carexy i owszem...duże czuprynki na rabatę przy wejściu....jeszcze nie posadzone tylko przymierzam...i zastanawiam się czy nie podzielic tych traw na mniejsze...niestety leje...

obejrzałam wszystkie rabaty, które tworzysz, te jakby na ukończeniu, jest świetnie jeszcze tylko coś w kolorze cytrynki?
dawno nie byłam, a warto, czarujesz obrazami u siebie i zapewne i ciebie szaleństwa cebulowe nie ominą, w końcu Keukenhof w pamięci pozostaje minimum i u siebie chcemy
pozdrawiam Agnieszko
Ranczo Edy 11:10, 17 wrz 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)

Fajni goście
Ranczo Edy 11:09, 17 wrz 2013

Do góry
Debrusia znalazłam to Hebe pięknie kwitnie
Ranczo Edy 10:55, 17 wrz 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Rzeczywiście, w tym miejscu wygląda bardzo ładnie. Widać trzeba mu znaleźć dobre miejsce. Ładne to miejsce. Czy to Miodunka taka okazała?
tak miodunka pstra powyrywałam ją w tym miejscu bo nie daje innym rosnąć za to tutaj warjuje sobie z irgą
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:53, 17 wrz 2013

Do góry
Przybiegłam zobaczyć co za rewolucje wprowadzasz
Oj widzę że się dzieje i pogoda Cię nie odstrasza, ja też ostatnio sadziłam bukszpany i trzmielinę w deszczu.
Mam ochotę na twoją Vanilkę, tylko gdzie sadzić, miejsca brak, kurczak pieczony tyle jeszcze by się chciało.....Moje Limki w tym roku zastrajkowały, nie wszystkie ale właśnie te na słońcu za mało wody dostały i kwiaty owszem są ale jakieś trzy razy mniejsze od tych co rosną w półcieniu.
Ps. Ale malutkie masz te hosty

ZbigniewG napisał(a)

kolejna przeprowadzka
Regal Splendor i Krossa Regal

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:50, 17 wrz 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Gosia z mężem nie próżnuje i donice uszykuje

To jet pierwsza połowa donicus gigantus.

Pięknie się wszystko rozrasta A ta niespodzianka kojarzy mi sie z oświetleniem, ale pewnie nie trafiłam

Chciałam podpytać jeszcze o Wasze donice. Czytałam, że są zrobione z malowanej blachy, ale jestem ciekawa jak się taką blachę zagina i jak się ją łączy? Potrzeba do tego jakiś specjalistycznych narzędzi? Czy te donice mają dno? I jeszcze pytanie praktyczne Jak chcecie rozwiązać kwestię koszenia wokół donic? Planujecie jakąś opaskę wokół, żeby można było przejechać kosiarką?

Przepraszam, że tyle pytań, ale strasznie mi się te donice podobaja
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:30, 17 wrz 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Lipiec 2013

Wrzesień 2013

Wiem napewno, że rozplenice są moją miłością
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:25, 17 wrz 2013

Do góry
Małgosiu, odpisałam!
Moje wczorajsze cebulkowe szaleństwo, wykupiłam wszystkie duże czosnki z naszego lidla
Wolałabym fioletowe, ale były tylko 2 op... białe też niezłe, choć nie ta efektowne.

Narcyzów muszę dokupić, bo cudne, no i co to jest 1 paczka?? ;O)

Pada. Mogłoby podeschnąć do wieczora, bo bym coś porobiła w ogródku. Mam tylko max godzinę, póki się nie ściemni. Dużo czasu zajmuje mi przywożenie M, albo kręcę się 1,5h po mieście, albo jadę 2x

wracam do pracy

miłego!
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:18, 17 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
No nie ... wymiękłam na swoim wątku.... coś czuję, że te moje pommidory w garnkach sie przypalą....

Wszystkim odmachuję.......

I proponuję by Insekt i L... zapłacili Danusi prowizję za reklamę ich cebulek.... ja kupiłam tylko 150.. i to tylko dlatego, że więcej w wybranym asortymencie nie mieli....zabrałam wszytko co mnie interesowało..
Jutro jadę na inne robale po mieście...

Zastanawiam sie gdzie posadzę..ale cebule wejdą wszędzie..

to ja juz wiem, czemu mnie nic nie udało sie kupić!!!
lecę, gdzie indziej szukać i dzięki za podpowiedź, bardzo mi sie pomysł spodobał, tylko daj znać, gdzie ja kupie te trawki, bo nie znalazłam
Krążkowe chwastowisko 10:18, 17 wrz 2013

Do góry
Danusiu.Piękne! Zaglądałam do niej

Te drzewa (lilak, jabłoń ozdobna x2, jabłon - nie wiem jaka odmiana i coś jeszcze) są jakby w środku rabaty różanej.

Za nimi jest stara siatka ogrodzeniowa. Zasłaniam ją stopniowo.

Może jednak jakaś rabata/wysepka? Ale też nie chciałabym tracić przejścia i dostępu do tuji.
O matko..jak to straszy!
Ogród w budowie - nieustającej 10:16, 17 wrz 2013

Do góry
"Oto widzisz znowu idzie jesień, człowiek tylko leżałby i spał..."
Co Ci poeci widzieli w tej jesieni?.

Ogród w budowie - nieustającej 10:07, 17 wrz 2013

Do góry
mira napisał(a)
zauważyłam w szybce ten kosmos a w zasadzie calą ląkę kosmosową chyba więc uprzejmie proszę o ten widoczek
haha skoro tyle widać w tych szybkach pomyślała, że masz ogród z lustrem

I dobrze pomyślałaś. Największe lustro robi się na tarasie, bo okno jest ogromne i cudownie się w nim odbija niebo, ta okrągła rabata.
Widoczek kosmosowy właśnie zrobiłam, ten i inne, deszczowe co prawda, ale czego się nie robi dla Miry.

Metamorfozy ogrodowe 09:45, 17 wrz 2013

Do góry
Super te metamorfozy...no to ja tez cosik wkleję.
Tak było:

Jest:

Pomysł na ogród 09:44, 17 wrz 2013

Do góry
kurcze jak to się zmienia podejście człowieka - pamiętam to uczucie jak się ten słup pojawił i mieliśmy własny prąd
ile to było radości

Mój nowy stary ogród 09:39, 17 wrz 2013

Do góry
Ta część jest jeszcze nie skończona , nie mam pomysłu na środek rabaty, tu gdzie trójkąt stanął. Z przodu planowałam małe niskie trawki.

Mój nowy stary ogród 09:32, 17 wrz 2013

Do góry
Jeszcze porównanie tego samego kawałka

Tak było

A tak jest

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:29, 17 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
aktualne foty

Niecierpliwi się u Ciebie pocieszą
Mój nowy stary ogród 09:27, 17 wrz 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies