A to nówki:
Carma Corona
Black Narcissus z pomyloną Jennifer's Wedding w tle. Wydaje mi się, że to może być SPOILED
ROTTEN
Tu ona na pierwszym planie, a obok kolejne 2 pomyłki(miał być Mingus Alex i Marble Ball)
i jak na razie ostatnia pomyłka - Franz Kafka wg zamówienia
W nocy padało i spora burza przeszła, ale jeszcze kilka dni deszczowych by się przydało. U Ciebie pewnie też.
Część dalii to nówki, a część z lat poprzednich. Jako pierwsze zakwitły Verrone's od Ciebie Jest też sporo nawet bez pąków i dobrze, jak dla mnie nie muszą się spieszyć.
Wczoraj, wszystkie na poletku przy truskawkach, dostały prowizoryczne podpórki, bo wiało koszmarnie i bałam się czy ich nie połamie.
Te są stare:
Mikayla Miranda
kaktusowa nn
Sylvia
Jowey Winnie
Dziękuję za radę, Jestem starej daty i nie za bardzo wiem jak posługiwać się dobrze laptopem. Nie ma nikogo ty gdzie mieszkam by pomógł. Staram się jak mogę. Jestem sama w domu, a moi panowie wyjechali do Krakowa Jeden pracuje a drugi ma własną rodzinę.
Co do juk to trzeba tylko stare liście obrywać a same rosną nie tak łatwo ich wyzbyć się. Sama próbowałam, ale korzenia mają głębokie i grube.
Ale Ci wszystko bujnęło, a wiatr Ci sprzyja i czesze zielone włosy traw a może zaplecie w zielone warkocze? Któż to wie, jakie są tajemnice NATURY. Pozdrawianki
(nie wgrało się zdjęcie z trawami... a na podglądzie jest)
O matulu...
Ja się zmachałam po samym obejrzeniu zdjęć i pomyśleniu ile masz cięcia tych róż
Lucy, piękne wszystkie
Powoli zaczynam myśleć, żeby może "w każdym kątku po dzieciątku" zaplanować u siebie Mam nadzieję, że przejdzie
I ja dziekuje ! Dzisiaj tak się na oglądałam twoich róż że jak wróciłam do domu to Google tylko furczało
Mało tego zamówienie ma dotrzeć do 7 dni trzeba robić miejsce w ogrodzie Aga nie jadę do ciebie więcej......oczywiście żartuje!
Jestem zauroczona twoim ogrodem no coś pięknego stworzyłaś wraz z mężem CUDO!!!
A ja miałam cztery, wszystkie znikły, za to bardzo rozrasta się kokoryczka
posadzona w tym roku papryka do gruntu za bardzo nie udała się bo ślimaki zjadły, a jest to papryka słodka sadzona prosto do gruntu
Pomidory nie smakują im nawet koktailowe.
Może jeszcze znajdę pierwiosnka storczykowego. Co roku ładnie kwitnie mi juka
Agnieszko, piękna kolekcja róż.
W ogóle, to w niektórych miejscach już tak jakby busz się zrobił.
Puste miejsca też warto mieć, w razie czego, jak przyjdzie chęć, można się wyszaleć ogrodowo.