Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Anity 07:33, 17 wrz 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Anitko, czy wsrod tych rozchodnikow jest rowniez bialy, czy to taki blady roz? Szukam wlasnie balych a w centrach tylko rozowe

Macham

Jest biały
Kupiłam je kiedyś przypadkowo, przed erą ogrodowiskową jeszcze. Miałam 2, ale jeden posadzony z różowymi robi się różowy....za sprawą pszczół chyba...
Drugi rosnący samotnie jest niezmiennie biały!
Pozdrawiam!
P.s. Miałam widok z okna na Twoich "braci" Bociusiu, ale już odlecieli

Biały rozchodnik dla Ciebie
Jurajski Ogród 00:49, 17 wrz 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na progu jesieni - cd

Bordo ze srebrem - cudeńko!
A miało być tak pięknie.... 00:28, 17 wrz 2013

Do góry
A takie sobie dorzuciłam w biedronie,bo jak przejść obojętnie obok, nie potrafię

A miało być tak pięknie.... 00:15, 17 wrz 2013

Do góry
Irenko, zamówiłam białe z zielonymi żyłkami-to najważniejsze, miałam w tamtym roku kilka-piękne były

a to dzisiejsza dostawa cebulowych

1 Tulipan virindiflora Violet Bird
2 Tulipan virindiflora China Town
3 TULIPAN FIOLETOWY
4 Tulipan virindiflora Green River
5 Tulipan Viridiflora Spring Green
6 Tulipan pełny Montreux
7 Tulipan botaniczny Polychroma
8 Tulipan papuzi White Parrot
9 Tulipan papuzi Black Parrot
10 HIACYNT PINK PEARL
11 Allium - Czosnek Gladiator
12 Allium - Czosnek Caeruleum
13 Allium - Czosnek Nigrum
14 TULIPAN ZOLTY
15 Hiacynt biały 1 kg.
16 HIACYNT DELFT BLUE

Aż muszę sama sprawdzić,co te nazwy ukrywają,bo zapomniałam już
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 00:15, 17 wrz 2013

Do góry
bold text
Lecę w kulki... 00:13, 17 wrz 2013

Do góry
Bogda....mam dwie widać....

ogrodoweimpresjejolki 00:10, 17 wrz 2013
Do góry
... i o mnie jeszcze pomyślałaś... ucieszyły mnie kwiaty, różowy bukiet, a jakże dziękuję.
Dostałam dziś kilka zdjęć z mojego ogrodu. Cis podobnie jak Twój archiwalny, pełen czerwonych osnówek, ale znikną pierwsze, gdy tylko kosy zauważą.
Czytałam dziś też o wiankach, u Ani i Gabrieli ciągle coś nowego , świetne są , moje pomysły muszą jeszcze poczekać, choć teraz dobry moment na zebranie materiału.
Dobrego snu i wypoczynku Jolu.

A tę różę widzę z okna

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:56, 16 wrz 2013
Do góry
Haniu, byłam u Ciebie przed południem (zapachem kawy zwabiona?) Czytam, że już nie tylko sprzątanie kuchni, ale i w ogrodzie i powoli zamykasz sezon. Jeśli pogoda dopisze, to sezon się przedłuży, każdy taki tydzień jeszcze, a nawet dzień pogodny jest na wagę złota.
Dziś dostałam zdjęcia mojego ogrodu, popatrz, to moje ulubione rozplenice
Dobrej, spokojnej nocy.

Moje "Ranczo Akapulko" 23:52, 16 wrz 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Altanka świetna, w sumie tak fajnie wygląda, że mogłabym w niej zamieszkać

Witaj masz na mysli przyczepkę , czy altankę bo przyczepkę zakryłam , bo cos mi zaczęła przeciekać na górze , przez górne okienko, pewnie poszła uszczelka, zresztą i tak juz ją mam do sprzedania.A jezeli chodzi o blaszaczek, jest super , zrobiłam w nim podłogę mam tam narzędzia stary fotel dla Hrabiego i takie sobie wyrko do poleżenia jak się zmęczę w lecie , to se klapnę.Przyczepkę muszę już zabrac z tego miejsca, bo tam będzie stał ten domek. Więc muszę przyszykować podłoże pod domek, bo inaczej nie postawią go na samej ziemi.

Lecę w kulki... 23:41, 16 wrz 2013

Do góry
Bogda...nie mam kałuży....nie umiem znaleźć,ale mam kulki...

Zielona...Marto.....dla Ciebie Jasnota w towarzystwie kulek....

Grembosiowo 23:39, 16 wrz 2013

Do góry
Grembosiowo 23:37, 16 wrz 2013

Do góry
Różyczki jeszcze cieszą oko

Pieniński zakątek 23:35, 16 wrz 2013

Do góry
A takie widoki mamy o poranku...

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:31, 16 wrz 2013

Do góry
Dla wszystkich zaglądających na dobranoc
Moje "Ranczo Akapulko" 23:30, 16 wrz 2013

Do góry

Poniedziałek, 16 września 2013

Zakupy ogród

U nas kilka dni padało nie mogłam się doczekać kiedy pojadę na moje Ranczo „Akapulko”
Wczoraj byłam na mini zakupach , kupiłam nową drukarkę i drzewka do ogrodu , 10 tuhuj żywotnika. 2 jałowce, śliwkę, brzoskwinię i jabłuszko zielone. Do 2 winogrona dwa krzewy 1 zielony a drugi ciemny granatowy i 2 żywopłoty i jeszcze dwa zielone pnącza, ale kiedy w sklepie pytałam co to jest? Ekspedientki wzruszając ramionami mówiły mi pnącza , ja patrząc na te pnącza, zastanawiałam się co to jest? Piękne zielone liście przypominające winogrona i nawet , bym 90% dała ze to są winogrona, ale trudno, skoro nie wiem co kupiłam , nie będę się z nikim spierała, ani zakładała , że to są winogrona. Nie ważne co to jest, ważne że mi się to spodobało.

A na wiosnę się okaże co to za pnącza. Najwyżej zarosnę winoroślami na działce. Zobaczcie jaka wielka zmiana w ogrodzie , za 400zł,(bez drukarki) bo tyle dałam za zakupy do ogrodu. Posadziłam wszystko już w ogrodzie w wyznaczonym miejscu, które czekało na drzewka.

Jeszcze dokupię wiśnie i czereśnie. W ogródku domowym mam 3 aronię które powędrują na działeczkę , 3 porzeczki białe i czarne 2 agresty i dwie borówki.Kiedy tak patrzę na moją działkę, to widzę że strasznie zmalała.Teraz zastanawiam się jak zrobić wysepkę skalniak , bo mam dużo kamieni a brak pomysłów w głowie.Przez tych kilka dni trawa rosła na akord, wszystko zarosło, a kamienie już na ścieżce się nie mieszczą i co mam teraz z tym zrobić? – Niewiem....bo czasu już nie starcza jest już jesien idzie zima.
Ogród w Holandii 23:22, 16 wrz 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Agata, pamiętasz jakie tulipany sadziłaś, żeby odtworzyć ten układ ze zdjęcia? Będę wdzięczna, bo nie mogę się dokopać.
Pieniński zakątek 23:21, 16 wrz 2013

Do góry
Mam świadomość, że folia jest zabójcza dla roślin... nie mam jednak innego wyjścia - chwasty rosną na potęgę a my jesteśmy tam za rzadko by wciąż plewić. Ściółkowanie nie da rady - wszystko spływa ze zbocza... ale wymyśliłam, że natnę folię mocniej i przybiję ramkę z żerdzi dookoła roślinki i dopiero w tak "ogrodzone" roślinki wysypię korę. Folia będzie znikać w miarę pojawiania się kolejnych roślin i ich rozrost.

Pojawiły się irgi, kosodrzewinki, gracilki, rozplenice i róże... Zobaczymy co przetrwa zimę

Żywopłot z gracimilusów

i osłona tarasu
W Gąszczu u Tess 23:18, 16 wrz 2013

Do góry
Tess napisał(a)

No, wszystko wstawiłam, mogę wreszcie lecieć, zobaczyć co u Was

Tesia te zawilce i miscanty super wyglądają pozdrówka
Moje "Ranczo Akapulko" 23:14, 16 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pozdrawiam również .Góral z ciupaskom do pomocy.Drewniany to na drewnie się zno.
No i robotników przypilnuje.

Dziękuje piękny tyn góral hihihihi.... Pozdrów go odemnie i Hrabiego
Mój 4 arowy azyl... 23:09, 16 wrz 2013

Do góry
A to co?

i to?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies