Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:45, 27 sie 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
U mnie rojniki zimują w ogrodzie bez okrywania Oto dowód, ta sama antracytowa donica z rojnikami zimą

u mnie zimują identycznie
brrrr jak mi się zimno zrobiło od tego obrazka
Anglia sierpień 2013 22:42, 27 sie 2013

Do góry
co do tego biegu... to niezapomniany był na górę St.Michel w Kornwalii, tutaj byłem bardziej czujny nie spuszczałem z oka Hani.. i dzieki temu zobaczyłem piekny zamek z równie ciekawym ogrodem ...

strome schody pod górę,cięzko mi było dotrzymac tempa... cały czas z tyłu...ale nie traciłem kontaktu wzrokowego..

a trzeba było się spieszyć bo drogę powrotna mogł odciac przypływ

ale widoki niezapomniane
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:37, 27 sie 2013

Do góry
grembosia napisał(a)

Gonty też impregnowaliście, czym?
Mówią, że z drewna osikowego nie trzeba impregnować...

Z transportem to my raczej bez kosztów, bo mąż pracuje w Hamburgu i co tydzień w domu, ale trzeba by się zorientować, bo podejrzewam, że na pewno nawet z transportem wyjdzie o wiele taniej...

Tak gonty też, bo to chyba jednak nie osikowe Pokażę z bliska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:34, 27 sie 2013

Do góry
I moje czosneczki

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:34, 27 sie 2013

Do góry
Dziś nam się przytrafiła przygoda... bo mój kierowca pomylił się i zamiast oleju nalał benzyny.... 50 litrów nie tego co trzeba w baku... no i się działo..... Zakupiony zestaw do ściągania paliwa nie działał.... zassać metodą usta-rurka się nie dało, mechanicy w pobliskich warsztatach nie chcieli, pomoc drogowa mogła na lawecie odwieźć na warsztat.. a my w trasie.. ... kanistrów na stacji benzynowej nie mieli.....
Ale M pomysłowy Dobromir przyjechał na ratunek z zestawem podręcznym, czyli co się znalazło w garażu i mogło sie przydać.. i głową pełna pomysłów.... trochę to trwało, ale sie udało. I chociaż kierowca mówił, że nie zajedziemy do żadnej szkółki bo czasu nie ma... to po całej akcji....zgodził się zajechać

I tym sposobem dokupiłam wrzosów na posadzenie zamiast jałowców co je już częściowo wyciepałam, bo mi azalię zagłuszają..
Dokupiłam przetacznika (etiuje nazwę..bo byłą pomyłka ) siwego.. bo powiększę kępę na skalniaku (tego przedziorek nie lubi tak bardzo jak kocimiętki, zaczynam podmieniać zestaw roślin)
I kupiłam złocienie Brodway i dwa rodzaje floksów.. Dark Eye i Sweet Summer... ależ pachniało floksami w aucie
Tym sposobem, mam nowe roślinki... nie wiem gdzie posadzę, ale takie cudności zawsze gdzieś się zmieszczą

A wszytko tylko za te butelki pięciolitrowe + jeden kanisterek.. co trzeba było wykropelkować z baku

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:33, 27 sie 2013

Do góry
w przyszłym roku mam zamiar do donic wsadzić byliny zamiast kupować jednoroczne - ale wątpię w to bo jak zobaczę w kwietniu petunie to zaraz kupię

nowy nabytek ceramiczny - jako poidełko dla owadów i ozdowba

własna produkcja

też własna produkcja

Grembosiowo 22:31, 27 sie 2013

Do góry
Pozdrawiam odwiedzających.

Chcę Wam dzisiaj pokazać bardzo praktyczną budowlę, która powstaje u nas od jakiegoś czasu, miałam nie pokazywać wcześniej, ale liczę, że może mi coś podpowiecie, jak z praktycznej zrobić jeszcze klimayczną...

Przedstawiam domek ogrodowy, z dwoma pomieszczeniami gospodarczymi i wiatą.
Zajmuje prawie całą długość garażu, a pomiędzy znajduje się wygodna ścieżka.
Na końcu domku umieściliśmy kompostownik.

Mam pewne pomysły na jego wykończenie, ale dalej szukam inspiracji.
Na pewno przy okienkach będą okiennice i drewniane podłużne donice z pelargoniami.
Trzeba też przymocować ozdobne listwy wykończeniowe i jakieś metalowe okucia.
Za miesiąc pokryjemy dach osikowymi gontami drewnianymi (dach altany również).

Będę wdzięczna za sugestie.

Ogród u stóp klasztoru 22:29, 27 sie 2013

Do góry
Gabriela witaj . rabata znowu jest obiektem codziennych obchodów podczas których myślę nieustannie nad jej ulepszeniem od strony dolnej czyli pod wierzbą .
tu ciągle zmiany , bo nadal nie jestem z tego odcinka zadowolona . dosadziłam jeżówki , ale początkiem lata są tam trytomy i te raz są piękne , potem zaś przemarzają i tak w kółko ...... mak też sie słabo sprawdza , bo zaraz suche badylki i ...sama nie wiem co tu wsadzić żeby uzupełnić wiosenne i letnie kwitnienia . mam nadzieje że jeżówki sie ładnie rozrosną to się zobaczy co dalej

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:28, 27 sie 2013

Do góry

Ogród w skali mikro :) 22:28, 27 sie 2013

Do góry
Buziole szczególne dla Wszystkich Agusiek ... Ależ u mnie Agieszkowo

... Super
Ogródek Anity 22:27, 27 sie 2013

Do góry
Wierzbowo

Cyniowo

Pieskowo
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:26, 27 sie 2013

Do góry
Dzisiaj zdecydowałam się przystąpić do konkursu na najpiękniejsze aranżacje doniczkowe - czasu zostało już mało ale zabawa przednia jest
przy okazji trzeba było w doniczkach poplewić , ponawozić itd. same pozytywy

moją ulubioną kompozycją jest doniczka przed wejściem z samymi zielonymi roślinkami - i to mi się najbardziej podoba

Ogród u stóp klasztoru 22:22, 27 sie 2013

Do góry
koniec lata to u mnie niesamowita gra światła w ogrodzie . lubię ten czas do robienia zdjęć

Ogród u stóp klasztoru 22:18, 27 sie 2013

Do góry
alinak napisał(a)
w naszym ogrodzie znowu zmiany . powstał nowy salon dla ptaków .....jak to nazwała Konstancja .

Salon salonem, ale jest najbardziejmisiępodobająca rabata u Aliny. Cudo.
Tajlandia - ogród z drzew i krzewów formowanych 22:17, 27 sie 2013

Do góry
Ogródek Anity 22:17, 27 sie 2013

Do góry
Jeżówkowo

Powojnikowo

Hortensjowo
Blaski i cienie nowego życia 22:10, 27 sie 2013

Do góry
Dzisiejsze zmagania zostały zakończone o 19.40

powstał drugi szpaler bukszpanowy do cięcia wiosennego. Pomiędzy jednym a drugim szpalerem stanie drewutnia- obecne nadal chwastowisko.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:06, 27 sie 2013

Do góry
U mnie rojniki zimują w ogrodzie bez okrywania Oto dowód, ta sama antracytowa donica z rojnikami zimą

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 22:05, 27 sie 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Pomidorki trochę już podrosły Ciekawe, czy doczekam się owocków

wyrosną na pewno

moje owocują wściekle i codziennie mamy ucztę

Testowe dodawanie zdjęć 22:05, 27 sie 2013

Do góry
ponowna próba

i chyba udalo się
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies