Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju II 22:15, 23 lip 2013

Do góry
dzisiejsze liliowce
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:13, 23 lip 2013

Do góry
Ja Ci dzis motylka zostawię na miły jutrzejszy dzień.

Testowe dodawanie zdjęć 22:11, 23 lip 2013

Do góry
Jeszcze jedna próba bo już zapomniałam
Rododendronowy ogród II. 22:10, 23 lip 2013

Do góry
Bogdziu no za co Ty przepraszasz Az sie usmiechnelam Nie bylam dzisiaj na ,,polowaniu´´ z aparatem bo mialam prace w domku,mysle ze jeszcze nadazy sie okazja i ,,upoluje´´ jeszcze piekne okazy Dziekuje slicznie za wszystkie informacje,zaciekawilo mnie ich zycie,bede chciala troche na ten temat poczytac.

Mój kawałek raju II 22:05, 23 lip 2013

Do góry
Moje rozwary: niebieski
biały
różowy
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:02, 23 lip 2013
Do góry
Hanusiu, wiesz, że zdecydowanie wolałabym z Tobą posiedzieć.. w Twoim ogrodzie tyle się działo przez czas mojej nieobecności - spotkanie, kwiaty kwitnące... na razie zerknęłam tylko na ostatnie strony... uśmiechnęłam się widząc Ciebie wśród tylu kwiatów...

Znowu na wsi 22:00, 23 lip 2013

Do góry
Niechcący wywołałam dyskusję nt. ciąć lawendę czy nie ciąć. Moja na razie kwitnie w najlepsze. Poczekam aż zbrzydnie . Zgadzam się z tobą Aniu że cięta lawenda się zagęści. Aktualnych zdjęć nie mam, ale pozostawiam zdjęcie rabaty przy tarasie w zachodzącym słońcu.

Przekwita powojnik i róże, za to bardzo ładnie kwitnie agastache. No i trzyma się dzielnie przesadzona dalia od Ani Monte.

Liliowo i kolorowo:) 22:00, 23 lip 2013

Do góry
Może już zostawię kwiatucha na tą 2 setkę .. Bo siem bojam ,że przegapię

To właśnie tu 21:58, 23 lip 2013

Do góry
Nie można nie wspomnieć o pachnących groszkach

i różach

Obficie kwitną powojniki

I po raz pierwszy kalina japońska tak obficie owocuje.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:57, 23 lip 2013

Do góry
Podoba mi się propozycja Danusi ale nie przejdzie bo bordowe klony muszą zostać...

jak myślicie ma to sens? mogę dokupić jednego większego stożka bukszpanowego resztę przesadze

podłoże zrobiłam na szaro żeby było przejżyściej, ale chyba nie chce całej żwirowej rabay, chciałabym tam dać jakiś wypełniacz. PLIS podpowiedzcie
Lek na całe zło czyli mój ogród 21:53, 23 lip 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)

Miło, że zaglądasz Bożenko. Dla Ciebie różyczka

Dzięki za taki piękny prezent.Serdecznie pozdrawiam.
To właśnie tu 21:48, 23 lip 2013

Do góry
Dzisiaj zastanawiał się nad wyborem najbardziej letniej rabatki w ogrodzie.
Wybrałam

Mój 4 arowy azyl... 21:48, 23 lip 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Basiu ale u ciebie kolorowo i kwitnąco, co rusz czyms nas kolejnym zaskakujesz
Mam do ciebie pytanie jako fachowca - co to jest za roslina ? jakie warunki lubi ? Ona jest dośc wysoka bo około 150-170 cm, dla mnie to albo jest jakas tawuła albo prusznki... ale nie wiem....
To zdjecie zrobiłam w sobote na wycieczce w ogrodach Kapiasów w Goczałkowicach, ale koleżanka ma ta sama roślinke u siebie w ogrodzie, na pewno nie jest tak dorodna ale własnie dlatego chciałybysmy o niej cos wiecje wiedzieć, jak jej dogodzic, jak ja rozmnożyc ?

Małgorzato, po pierwsze nie jestem fachowcem w zakresie wiedzy o roślinach ozdobnych. U mnie czyste amatorstwo:
Tej rośliny nie znam, jednak na tawułę mi nie wygląda, bo za wysoka, ma inny kształt wiechy kwiatowej. Chociaż termin kwitnienia tawule odpowiada, to skłaniałbym się do tego, że jest to prusznik różowy, rzadka u nas roślina, która raczej traktowana jest jako tarasowa, bo nasze zimy są dla niej zbyt ostre. Szczegółowych informacji poszukaj w necie. Sądzę, że uprawa prusznika rózowego nie bedzie różniła się od uprawy prusznika niebieskiego
Ogród do odświeżenia 21:45, 23 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Ludzie ... kiedy to tak urosło ???!!! Pamiętam te jałowce łyse...dopiero na nóżkach były...
Dobrze te jałowce wyglądają teraz. Będziesz im jeszcze golić czuprynki? Moje, po cięciu, lekko brzydkie się zrobiły, jakoś brązowieją im końce...

Kasiu hosty mają to do siebie, że szybko rosną, za to je uwielbiam....koniecznie wiosną muszę zmniejszyć ilość host o połowę, bo w przyszłym roku będzie dwa razy tyle....za jałowce chciałabym się wziąć, ale komary przeszkadzają...albo upał....końcówki żółkną, jak się je ścina elektrycznie, bo nie wszystkie gałązki się zetną i są tylko połamane...u mnie też tak było w zeszłym roku
To właśnie tu 21:40, 23 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzidka zaraz zajrzę na Twoje wojaże, ale jak byś mogła wskocz do Basi na 690, tam jest zagadka ode mnie a teraz idę poczytać link pozdrawiam

Aniu, a nie nabywałaś itei ?

Dla porównania moja Itea virginica 'Henry's Garnet'

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:36, 23 lip 2013

Do góry
Pokażę Wam coś... hicior Pod Augustowem chłodno, moja Młoda z Dziadkami i kuzynem na wakacjach zostali

Grzeją ich w saunie
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:32, 23 lip 2013
Do góry
Danusiu, żeby nie zwlekać i czasu nie tracić - dla Ciebie róża za Twoje serduszko, ciepło i dobre myśli. Dziękuję za subtelną Clarie, kwitnie pięknie!
Czekam na dobre wieści.

ogrodoweimpresjejolki 21:29, 23 lip 2013

Do góry
Dziwne to lato ... W dzień upał niemiłosierny, teraz tylko +17 ...

Bogdziu, śliczne te Twoje rudbekie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies