Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 09:58, 08 paź 2013

Zimowity rosną w towarzystwie języcznika, zgadza się Marzenko. Oczywiście w dużym stopniu przez przypadek (było miejsce). Na duże liście wiosną, które zagłuszają rośliny w sąsiedztwie przypadkowo wpadłam na pewien pomysł. Miałam kiedyś sporą kępę, która przez całe lato straszyła pustym miejscem. Posadziłam w sąsiedztwie kocanki, które utworzyły dywanik.Kwitnące zimowity wyglądały w nim bardzo ładnie.
Zdjęcia kiepskiej jakości, niestety

Rosły też w runiance

Joku 10:03, 08 paź 2013

Pogoda znowu u nas ładna, mam częściowo wolny dzień . Po południu czeka mnie szkolenie zawodowe w Gdańsku, zaplanowałam sobie przy okazji spacer po Trójmieście.
Życzę wam cudownej pogody i udanego dnia.

Pszczelarnia 10:51, 08 paź 2013

Joku napisał(a)

Jolu, tak sobie oglądam i powiem Ci, że nigdy bym nie wpadła na tak prosty i doskonały podział takiej przestrzeni ogrodowej.
Debra 11:15, 08 paź 2013

Joku napisał(a)

Rosły też w runiance

Rewelacyjne zestawienie. Mam sporo runianki, dostanie takie towarzystwo

Zimowity sadzi się na wiosnę, prawda?
Runianka sama zakwitnie na wiosnę, a na jesieni będzie miała kwiaty zimowitów
Joku 20:43, 08 paź 2013

Ewa, po prostu wykorzystałam różnicę wysokości jaka powstała po wysypaniu ziemi z miejsca gdzie powstawał podjazd. Pomyślałam że zamiast dowozić ziemi można zrobić takie mini tarasy. Zawsze mi się podobały różnice poziomów w ogrodzie.

Debro, zimowity sadzi się raczej późnym latem. Ale ja przesadzałam o różnej porze, jak jakieś cebulki mi się przypadkowo wykopały. Problemu nie było.
rozajerycha 21:39, 08 paź 2013

Miłej nocy Joku ,dobranoc
GorAna 22:00, 08 paź 2013

Joku napisał(a)

Piękna ta żurawka..pamiętasz jaka to odmiana?...ja dzisiaj kupiłam podobną
Joku 22:12, 08 paź 2013

To jest chyba Southern Comfort, ma bardzo duże liście i rośnie spora.
Joku 22:13, 08 paź 2013

Martku, dobranoc. Zbieram się już do spania, bo jutro muszę wcześniej wstać.
an_tre 13:16, 11 paź 2013

Podziwiam i pozdrawiam Jolu
życzę jak najdłuższej pięknej złotej jesieni
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies