Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Anity 08:19, 23 lip 2013

Do góry
Ogródek Anity 08:03, 23 lip 2013

Do góry
Ogródek Anity 08:00, 23 lip 2013

Do góry
Ogródek Anity 07:58, 23 lip 2013

Do góry
Budleją i Louise M
Ogródek Anity 07:54, 23 lip 2013

Do góry
Ogródek Anity 07:50, 23 lip 2013

Do góry
Dziś piękna pogoda! Lato w pełni!zapraszam na kawkę i spacer po moim ogrodzie
Rododendronowy ogród II. 07:50, 23 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu wierszyk o o żabkach śliczny przeczytałam i w podzięce papierówki na posmakowanie zostawiam

Dzięki Aniu za papierówki tycha jabłuszka i za miłe słowa. Buziaki.
Rododendronowy ogród II. 07:45, 23 lip 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Piekne Twoje zdjecia Bogdziu,widac dokladnie kolor czerwony wazki,moja byla robiona zwykla kieszonkowa cyfroweczka,sama sie dziwie ze tak wyraznie wyszlo,a do tego,wazka pozwolila podejsc do siebie bardzo blisko.Podsunelam jej reke na okolo 10 cm to tylko mnie obserwowala i otwierala smiesznie buzie Widac bylo ze sie nie bala ,sprawiala wrazenie ze jest bardziej zainteresowana tym co sie dzieje I tak sie gapilysmy,ja na nia a ona na mnie Bogdziu moze wiesz jak ona sie nazywa? Jutro pojade w to miejsce ponownie,jestem przekonana ze tam bedzie,popatrze co robi i czy dalej broni swojego terytorium przed innymi wazkami

Kasiu nie wiem jak to się stało ale wczoraj nie zauważyłam Twojego wpisu a powinnam bo napisałaś wcześniej niż ja ostatni wpis , pewnie wcale nie spojrzałam po jego napisaniu czy ktoś do mnie pisała. bardzo Cię przepraszam. Sprawdziłam, ważka nazywa sie szablak , czerwony jest samiec a samica zielonkawa. Myśle że dziś możesz już nie miec takiej okazji do fotografowania bo one jednak w miejscu siedza chyba tylko w dwóch przypadkach
a) wczesnie rano gdy mają skrzydełka w rosie i muszą je wysuszyc
b) gdy wyjdą z kokona i również muszą wysuszyc skrzydełka , wtedy mogą siedziec długo w ciagu dnia bo skrzydełka są słabe i ona nie jest w stanie odleciec.
Widziałam je u siebie w locie godowym , z powietrza zrzuca samica jaja do wody, ozywiście sa male i ich nie widziałam ale połączone wazki tak. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dalszych ciekawych obserwacji.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:39, 23 lip 2013

Do góry

W tym miejscu

może posadź drzewo (buk grab) stożek na nóżce, a tam gdzie tuja bliżej ogrodzenia stożek też na nóżce, ale innej wysokości. Coś jak tutaj na zdjęciu poniżej. Będzie spójnie. Tylko wtedy klon będzie za duży, więc tutaj tez by się przydało takie coś. A klona przesadzić.

Zawijaski są spójne, ale to co jest w nich jako punkty przyciągające uwagę - niespójne. Trzeba to uładzić dając to samo tylko na różnych wysokościach. Będzie po mistrzowsku.

Im mniej różnych elementów na tej rabacie tym lepiej.

Zamiast takich drzew moga być na prostych pniach wiśnie Umbraculifera, ale róznej wysokości, koniecznie proste pnie i koniecznie wtedy wszystkie wiśnie np. 3 szt w kluczowych miejscach.

Mój ogród - co dalej? 07:33, 23 lip 2013

Do góry
ewaglen napisał(a)
W końcu mamy taras ...

A i kominek wkrótce będzie gotowy

z tarasu możemy patrzeń na ogródek

Tyle historii mojego ogrodu. Rok 2011 to początek mojego wątku
Wszystkim, którzy są na etapie chaosu życzę owocnych, konstruktywnych pomysłów i realizacji

Ja jestem na etapie chaosu już 3 tydzień i już mam dość...Mieszkaliśmy sobie 4 lata spokojnie, bez kostki , bez ogrodu, było nam dobrze to sobie wymyśliliśmy A tak poważnie to już nie mogłam się doczekać, kiedy będę miała wreszcie porządek na podwórku, kiedy będę miała piękne alejki, piękne krzewy...A teraz nie mogę się doczekać, kiedy wreszcie robotnicy wyniosą się z mojej posesji I tak mam ładne podwórko, bo mieszkam przy samym lesie i na moim terenie też jest mnóstwo drzew...ale trzeba było nadać temu wszystkiemu jakiś kształt, porządek..Jak mnie najdzie wena to wrzucę parę fotek...może coś poradzicie... .
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 07:05, 23 lip 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
A dziś zapraszam wirtualnie do mojego ogrodu na pyszną kawkę ( taką tylko mój M robi )

Normalnie cudnie
Anitko to kiedy można wpaść???

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:45, 23 lip 2013

Do góry
Ogród botaniczny cd

Moje ulubione miejsce w OB

Zdjęcie rozwodowe?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:44, 23 lip 2013

Do góry
Klasztorny ogród w donicach

i "boskie" pelargonie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:43, 23 lip 2013

Do góry
I jak tu po takich klimtycznych fotkach wkleić moje....

Ostrów Tumski

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 03:32, 23 lip 2013

Do góry

i tą zadziorną trąbką przetacznika ... kończę spacer bo zrobił się środek nocy ... i już dawno nie wypada tak sobie siem szwędać po czyimś ogrodzie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 03:32, 23 lip 2013

Do góry
ten zakątek z parą ... wisterią (nie hortensją jak napisałam wcześniej ) , która ma już całkiem całkiem konar i drzewami ... to miejsce pełne emocji ... gdy sobie tak spacerowałam jeszcze nie wiedziałam dlaczego ...

Do góry
mijam domek ... zadzieram łeb i jest absolutnie cudownie ... początkiem dnia słoneczko sobie zaspało ... ale już jest i ta gra światła jaką sobie widzę dzięki koronom drzew to spektakl światła i cienia

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 03:31, 23 lip 2013

Do góry
łan ... dobre ... łan siem prowadzi od lat kilku i jest idealny ...

dawno odkryta niespodzianka zobaczona na własne oczy robi taaakie wrażenie ... dopiero teraz wiem, ze kcem mikołajka mieć u siebie ... bo o jeżówce wiedziałam od dawna ... ta rabata w skrzyni ... kompozycja roślin ... plus efekt jak daje przenikające przez gałęzie światło to magia ... jedna z wielu w tym ogrodzie więc pewnie jeszcze to powtórzę

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 03:31, 23 lip 2013

Do góry
eksperymentalna rabata Irenki ... a w zasadzie wspomnienie z angielskiej rabaty na jawie ...

Do góry
coś tam zaszurało w konarach ... Dżaga kontroluje ... gdy sytuacja opanowana obie spokojnie oddają się relaksacji ...

liliowce ... i słowa niepotrzebne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies