Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 11:07, 24 mar 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

A ty dobrze sprawdź czy to nie twoje roczniki się rejestrują. Wiem że od dziś można się zarejestrować roczniki od 1956 do 1961. Pania z Ukrainy (tutaj pracuje) zarejestrowałam na 6 mają na Szaserów. Pani od rejestracji mówiła, że rano nie było problemu na tel 989 w połowie kwietnia.

Dobrej na nocy

Ela, mam wyznaczony termin na 12 kwietnia SN o 9:30, ale może ktoś dziś zrezygnuje tam, gdzie dziś szczepi się mój J, wtedy może mnie zaszczepią też. Takie przypadki bywają.
Zaraz wyjeżdżamy z domu.
Ptasi gaj 23:25, 23 mar 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Jak tu różanie się zrobiło .
Jest tyle pięknych róż, że to naprawdę ciężki wybór . Dobrze, że to jeszcze nie ten etap u mnie .

Jest dużo pięknych na zdjęciach. Jak się wglebisz w porównania i opisy szkolek to róże mają plusy i minusy. Każda szkółka pisze coś innego. Trudno jest wybrać perfekcyjna róże.
Zawsze patrzę czy róża zdrowa i ma atest, po tem kolor, ścisłość kwiatów, jak się zachowuje na deszczu itd
Te czasy które kupowalam oczami już u mnie minęły.
Ptasi gaj 23:18, 23 mar 2021

Do góry
Anabell napisał(a)
Ja z Rosaria 3 lata temu brałam 30 szt. róż to 11 mi nie wyszło, nie reklamowałam.
reklamacje by uznali i przysłali by takie same, niektóre dostały guzowatość.

Dziś zadzwonili do mnie i 16 kwietnia na szczepienie tu na miejscu zapisywałam się w przychodni i nie wiem czy mam się cieszyć.

Nawet się nie zastanawiaj tylko idź. Jak ci coś dolega bierz dokumenty pod pachę i pokaż. Po szczepieniu się połóż nie lataj.
Widziałam staruszki z całymi teczkami pod pachą i się zaczepiły.
Ptasi gaj 23:13, 23 mar 2021

Do góry
JoannA napisał(a)
Elu
Nasz bąbelek ma 6 tygodni. To jeszcze maleństwo, córka karmi piersią i dlatego tak zachowujemy środki ostrożności.
Cała ciąża w czasie pandemii to też była straszna trauma dla wszystkich.
Ale jesteśmy bardzo szczęśliwi bo to długo oczekiwane dzieciątko

Zawsze potomek to szczescie a jak długo oczekiwany to podwójne szczescie. Moje wnuki też karmione piersią. Wnuczka odsunięcie od piersi to tragedia (prawie 3 lata) Jeszcze dzisiaj się przytula do piersi.
Niech córka ma zawsze zapas pokarmu w buteleczkach w zamrażalniku. Bo to czasy niepewne. Można trzymać zamrożone 1 mc.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:34, 23 mar 2021

Do góry
Odnośnie Robisz jak człowiek ma nóż na gardle to wszystko zaakceptuje. Mój eM powiedział że nawet ruskim sputnikiem by się zaszczepił.

Bombelek fajny ile ma miesięcy? Moj najmłodszy ma 21 m-cy już rozrabia szczupły ale zwinny biega i podskakuje. Tylko z nim się widujemy bo on tylko z mamą siedzi w domu. Syn nie przychodzi bo pracuje przy covidzie.
Ze starszymi (Staś 3 kl. I Helenka przedszk.) ostatnie widzenie było w święta na odległość prezenty na klatce schodowej.

Jakie rośliny odmianowe wprowadzasz?

Zdrowia zycze
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:20, 23 mar 2021

Do góry

Też stawiam pytanie jak przeżyją nasze jeżówki, dobrze że zapas będzie.

a z cowidem żartów nie ma. Jeszcze w listopadzie miałam mieszane zdanie.

i z całego serca Zdrówka życzę.

Strachy robisz Haniu odnośnie Jeżowek jak mi wymracto już nie kupię jak one takie wrażliwe.
Joasia masz piękne jezowki kiedy ja się takich doczekam. Na razie widziałam że tylko jedna zielone listki wypuściły. U mnie w styczniu zielone były.
Ptasi gaj 22:08, 23 mar 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

No właśnie ten przycisk nie działa. Sprawdzę zaraz jeszcze.
Popatrzę na te twoje róże

Mirka zobacz jeszcze te, ale będą dopiero w jesieni

1. Oh happy Day - wielkokwiatowa
2. Wellenspiel - parkowa
Ptasi gaj 21:43, 23 mar 2021

Do góry
JoannA napisał(a)
W połowie kwietnia o 6 rano już nie było miejsc.
Mąż się zapisał na 15 kwietnia, ale niestety musi podjechać na szczepienie 125 km.
Tak tu zachwalałaś Elu szkółkę róż, że skusiłam się na zakup paru sztuk.
Chyba w donicach będę je sadziła

Joasia jak to taka odległość? Zapisywał się przez telefon czy przez internet.
Może późniejsze terminy bylybyvw Wawie.
Tak mi pani mówiła. Zapisywałam o godz ok godz 19.00.

Ja tam zawsze jestem z Ćwika zadowolona reklamy nie potrzebują. Lubię z nimi rozmawiać. To rodzinny biznes więc dbają.
Patrz na zdrowotność i atest ADR.

Joasiu zobacz babich stronie.

Ptasi gaj 21:16, 23 mar 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Ela miałam te Balleriny posadzone w szpalerze i ładnie wyglądały, ale nie mogłam ich tam zostawić. One się pokładają i są bardzo kolczaste. Rosły wzdłuż jedynej wąskiej ścieżki do dalszej części ogrodu i od tych kolców miałam stale potargane spodnie. Szukam dla nich miejsca, one dosyć duże rosną.

Właśnie też widziałam że ta Ballerina pokłada sie to już nie dla mnie. Ładny ma kwiat.
Też mam zawsze po cięciu pokiereszowane ręce nogi. Zawsze się gdzieś potkne. Raz się przewróciłam masakra chodziłam w spodniach długi czas.

Oglądając Hyżego jak przycina roze ma ładne rękawice skórzane. W jesieni też sobie takie kupiłam i po rzynajmjuej nie mam rąk poklotych.
Ptasi gaj 21:07, 23 mar 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Mirka a dlaczego. Wszystkie róże oglądam bez problemu.
Z boku masz rozpiskę parkowe, wielokwiatowe i inne i przyciskasz i oglądasz.

A jakie ciebie interesują?

Ja kupiłam
1. Grossherzogin Louise, 2. Kiss me Kate, 3. La Villa cotte, Suvenir dr Baden Baden no i w prezencie Grafin Diana

No właśnie ten przycisk nie działa. Sprawdzę zaraz jeszcze.
Popatrzę na te twoje róże
Ptasi gaj 21:05, 23 mar 2021

Do góry
pestka56 napisał(a)
Poczytałam Jutro odpiszę po kolei, bo dziś J chce oglądać film, a jutro jedziemy go szczepić i może jak będzie wolna szczepionka to mnie także. A więc film i dobrze się wyspać.

A ty dobrze sprawdź czy to nie twoje roczniki się rejestrują. Wiem że od dziś można się zarejestrować roczniki od 1956 do 1961. Pania z Ukrainy (tutaj pracuje) zarejestrowałam na 6 mają na Szaserów. Pani od rejestracji mówiła, że rano nie było problemu na tel 989 w połowie kwietnia.

Dobrej na nocy
Ptasi gaj 20:56, 23 mar 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Ale różano tu się zrobiło Weszłam na stronę Rosa Ćw. ale nic nią da się obejrzeć.

Mirka a dlaczego. Wszystkie róże oglądam bez problemu.
Z boku masz rozpiskę parkowe, wielokwiatowe i inne i przyciskasz i oglądasz.

A jakie ciebie interesują?

Ja kupiłam
1. Grossherzogin Louise, 2. Kiss me Kate, 3. La Villa cotte, Suvenir dr Baden Baden no i w prezencie Grafin Diana
Odcienie zieleni 2 20:33, 23 mar 2021

Do góry
Ewa ja to tylko wieczorami na forum jestem. W ciągu dnia to w doskoku.

Wiesz jestem jakaś przygnębiona tym co się dzieje w kraju i z covidem.
Pogoda nie taka wszystko razem przygnębia.

Jadę w czwartek na działkę może coś przez kilka dni zrobię. Ty masz ogród na stałe zrobiony więc tylko porządki masz na głowie. U mnie dużo przycinania, grabienia, oprysk świerków od ochojnika. Wertykulacja trawnika. Gdzie nie spojrzeć tam czeka coś do zrobienia.
Aby tylko słonko zaświeciło.

Na Śląsku tez wysokie zachorowania jak w Warszawie.

Pozdrawiam Ewa i zdrowia życzę
Ptasi gaj 20:25, 23 mar 2021

Do góry
daszum napisał(a)
W ubiegłym roku kupiłam dużo róż i do dnia dzisiejszego nie mogę im znaleźć ostatecznego miejsca. Siedzę i myślę gdzie posadzić 2 róże Bukavu i 7 róż Ballerina.
Czekam na wielkie krzaczory, a one przez to przesadzanie wolno rosną

Obejrzałam te róże piękne są. A dlaczego ty tak czekasz 7 szt Baleriny to tylko w szpalerze. Bukavu mi się podoba sądź może też się skuszę

Napalilam się na róże news dawn ma 4 szt.i tak wyrosły że mnie przerażają.
Coś muszę zrobić z 2 sztukami. Muszę wysadzić.
Ptasi gaj 20:08, 23 mar 2021

Do góry
April napisał(a)
Ale masz bajeczną Lagunę Ja posadziłam w zeszłym roku ale już widzę że muszę zaplanować większą pergolę. Gigant, wspaniała jest

Jest bardzo.ladna bardzo szybko rośnie. Niektóre pędy są pozakrecane po kracie. Najgorsze u niej to kolce ma ich ponad miarę. Ale trudno nie można mieć wszystkiego róża bez kolców na ile ma takiej, zapach cudowny.

Miała mszyce, ale opryskam.gnojowka z wrotycza.

Kwitnie cały czas do mrozów. W zeszłym roku ja deszcz pokiereszował. Przy takich liściach kwiatów bardzo źle to wyglądało musiałam ją przerzedzić balam się, że zacznie gnić.

Ptasi gaj 17:59, 23 mar 2021

Do góry
Od kilku dni siedzę i przeglądam róże. Byłam u Zagajanki, która ma ich sporo i pięknie o nich opowiada i wyraża swoje opinie. Zrobiłam listę. Nie ważne gdzie posadzę nie mam miejsca najwyżej stworzę nowe.

Dzisiaj przyszła paczka od Ćwieka elegancko zapakowana.
Aż się uśmiałam, wieżowce połączone. 5 szt jedna z odkrytym korzeniem w doskonałym stanie już zielone.
Dostałam też gratisa.
Nie wiem czy pamiętacie zachorowałam na róże Grafin Diana. Z rozarium uschła w ciągu tygodnia.
Następna zamówiłam u Ćwika ta w ciągu miesiąca też ją szlak trafił.
Przed wczoraj opowiedziałam wszystko Pani Monice od Ćwika i niespodzianka dzisiaj w donicy przyszła Grafin Diana.
Mówią do trzech razy sztuka.

Posadzę ja teraz w półcieniu niech nabiera siły jak jej w tym miejscu dobrze to zostawię ewentualnie przesadze jesienią.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 17:47, 23 mar 2021

Do góry
Milka napisał(a)
To samo twierdzę, gdzie sucho i kamienie stipa rośnie bez zarzutu.
Ja mam ją wszędzie.

Stipy wg mnie najlepiej rosną między kamieniami w najgorszej ziemi a nawet w piasku i wysoko.
Tak żałuję że nie posadziłam między stipy późniejszych czosnków

O taki efekt mi chodzi. Tylko te czosnki są w odległości 1 metra trzeba je posadzić blisko stipy

Przeglądam fotki i taka róże lagunę miałam przed deszczami. Potwornie urosła zapach na cały ogród

Ogród w Klein Kottorz 17:36, 23 mar 2021

Do góry
daszum napisał(a)

Kilka dni temu widziałam w B. róże na "nóżce", ale nóżka miała tylko 50 cm wysokości i nie kupiłam. Teraz żałuję, mogłam kupić i wsadzić do donicy.

A ja dzisiaj dostałam paczkę od Ćwika. Nawet niespodzianka była ale się nie chwalę dopiero jak posadzę.

Jak się przyjrzałam moim zakupom i zasiewów potrzebny jeden dzień sadzenia a z przygotowaniem podłoża 3 dni.
Najważniejsze, że się ociepla

Pozdrawiam i zdrowia zycze
Ptasi gaj 00:03, 23 mar 2021

Do góry
Kasia Stipy nie rosły bo miały mokro i gniły. Są rośliny jak wiesz, że muszą mieć w zimie sucho bo inaczej korzeń gnije. Musi woda odpływać spod korzenia.
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 00:01, 23 mar 2021

Do góry
Witam Milunia

A ty wiesz Milunia wczoraj wertowałam swój wątek od początku i byłas na moim wątku stałym bywalcem?
Awatarek doniczka z wrzosikami tak?

Już jadą do mnie róże od Cwika tylko 4 szt bo reszta dopiero w jesieni.

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies