Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 20:08, 23 mar 2021

April napisał(a)
Ale masz bajeczną Lagunę Ja posadziłam w zeszłym roku ale już widzę że muszę zaplanować większą pergolę. Gigant, wspaniała jest

Jest bardzo.ladna bardzo szybko rośnie. Niektóre pędy są pozakrecane po kracie. Najgorsze u niej to kolce ma ich ponad miarę. Ale trudno nie można mieć wszystkiego róża bez kolców na ile ma takiej, zapach cudowny.

Miała mszyce, ale opryskam.gnojowka z wrotycza.

Kwitnie cały czas do mrozów. W zeszłym roku ja deszcz pokiereszował. Przy takich liściach kwiatów bardzo źle to wyglądało musiałam ją przerzedzić balam się, że zacznie gnić.

ElzbietaFranka 20:25, 23 mar 2021

daszum napisał(a)
W ubiegłym roku kupiłam dużo róż i do dnia dzisiejszego nie mogę im znaleźć ostatecznego miejsca. Siedzę i myślę gdzie posadzić 2 róże Bukavu i 7 róż Ballerina.
Czekam na wielkie krzaczory, a one przez to przesadzanie wolno rosną

Obejrzałam te róże piękne są. A dlaczego ty tak czekasz 7 szt Baleriny to tylko w szpalerze. Bukavu mi się podoba sądź może też się skuszę

Napalilam się na róże news dawn ma 4 szt.i tak wyrosły że mnie przerażają.
Coś muszę zrobić z 2 sztukami. Muszę wysadzić.
Mirka 20:36, 23 mar 2021

Ale różano tu się zrobiło Weszłam na stronę Rosa Ćw. ale nic nią da się obejrzeć.
daszum 20:43, 23 mar 2021

Ela miałam te Balleriny posadzone w szpalerze i ładnie wyglądały, ale nie mogłam ich tam zostawić. One się pokładają i są bardzo kolczaste. Rosły wzdłuż jedynej wąskiej ścieżki do dalszej części ogrodu i od tych kolców miałam stale potargane spodnie. Szukam dla nich miejsca, one dosyć duże rosną.
pestka56 20:52, 23 mar 2021

Poczytałam Jutro odpiszę po kolei, bo dziś J chce oglądać film, a jutro jedziemy go szczepić i może jak będzie wolna szczepionka to mnie także. A więc film i dobrze się wyspać.
ElzbietaFranka 20:56, 23 mar 2021

Mirka napisał(a)
Ale różano tu się zrobiło Weszłam na stronę Rosa Ćw. ale nic nią da się obejrzeć.

Mirka a dlaczego. Wszystkie róże oglądam bez problemu.
Z boku masz rozpiskę parkowe, wielokwiatowe i inne i przyciskasz i oglądasz.

A jakie ciebie interesują?

Ja kupiłam
1. Grossherzogin Louise, 2. Kiss me Kate, 3. La Villa cotte, Suvenir dr Baden Baden no i w prezencie Grafin Diana
ElzbietaFranka 21:05, 23 mar 2021

pestka56 napisał(a)
Poczytałam Jutro odpiszę po kolei, bo dziś J chce oglądać film, a jutro jedziemy go szczepić i może jak będzie wolna szczepionka to mnie także. A więc film i dobrze się wyspać.

A ty dobrze sprawdź czy to nie twoje roczniki się rejestrują. Wiem że od dziś można się zarejestrować roczniki od 1956 do 1961. Pania z Ukrainy (tutaj pracuje) zarejestrowałam na 6 mają na Szaserów. Pani od rejestracji mówiła, że rano nie było problemu na tel 989 w połowie kwietnia.

Dobrej na nocy
Mirka 21:07, 23 mar 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

Mirka a dlaczego. Wszystkie róże oglądam bez problemu.
Z boku masz rozpiskę parkowe, wielokwiatowe i inne i przyciskasz i oglądasz.

A jakie ciebie interesują?

Ja kupiłam
1. Grossherzogin Louise, 2. Kiss me Kate, 3. La Villa cotte, Suvenir dr Baden Baden no i w prezencie Grafin Diana

No właśnie ten przycisk nie działa. Sprawdzę zaraz jeszcze.
Popatrzę na te twoje róże
JoannA 21:11, 23 mar 2021

W połowie kwietnia o 6 rano już nie było miejsc.
Mąż się zapisał na 15 kwietnia, ale niestety musi podjechać na szczepienie 125 km.
Tak tu zachwalałaś Elu szkółkę róż, że skusiłam się na zakup paru sztuk.
Chyba w donicach będę je sadziła
ElzbietaFranka 21:16, 23 mar 2021

daszum napisał(a)
Ela miałam te Balleriny posadzone w szpalerze i ładnie wyglądały, ale nie mogłam ich tam zostawić. One się pokładają i są bardzo kolczaste. Rosły wzdłuż jedynej wąskiej ścieżki do dalszej części ogrodu i od tych kolców miałam stale potargane spodnie. Szukam dla nich miejsca, one dosyć duże rosną.

Właśnie też widziałam że ta Ballerina pokłada sie to już nie dla mnie. Ładny ma kwiat.
Też mam zawsze po cięciu pokiereszowane ręce nogi. Zawsze się gdzieś potkne. Raz się przewróciłam masakra chodziłam w spodniach długi czas.

Oglądając Hyżego jak przycina roze ma ładne rękawice skórzane. W jesieni też sobie takie kupiłam i po rzynajmjuej nie mam rąk poklotych.