Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

MiluniaB 08:26, 24 mar 2021

Elu pokaż krzewy, tak czekałam na tą Twoją dostawę - pokaż co kryją kartony

To bardzo miło ze strony sprzedawcy, że różany gratis dostałaś, tym bardziej, że ta róża bardzo Ci się podoba - to miłe.
pestka56 11:07, 24 mar 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

A ty dobrze sprawdź czy to nie twoje roczniki się rejestrują. Wiem że od dziś można się zarejestrować roczniki od 1956 do 1961. Pania z Ukrainy (tutaj pracuje) zarejestrowałam na 6 mają na Szaserów. Pani od rejestracji mówiła, że rano nie było problemu na tel 989 w połowie kwietnia.

Dobrej na nocy

Ela, mam wyznaczony termin na 12 kwietnia SN o 9:30, ale może ktoś dziś zrezygnuje tam, gdzie dziś szczepi się mój J, wtedy może mnie zaszczepią też. Takie przypadki bywają.
Zaraz wyjeżdżamy z domu.
JoannA 11:42, 24 mar 2021

Ja tam zawsze jestem z Ćwika zadowolona reklamy nie potrzebują. Lubię z nimi rozmawiać. To rodzinny biznes więc dbają.
Patrz na zdrowotność i atest ADR.

Elu
Zamówiłam róże Kosmos, Aprikola, Petticoat, Souvenir de Baden-Baden. Wszystkie posiadają certyfikat ADR.
Widzę że po mrożnej zimie będę miała ze dwie róże raczej do wymiany.
Narazie posadzę te zamówione do donic i zobaczę jak te podejrzane odbiją po przycięciu.
ElzbietaFranka 12:53, 24 mar 2021

JoannA napisał(a)

Elu
Zamówiłam róże Kosmos, Aprikola, Petticoat, Souvenir de Baden-Baden. Wszystkie posiadają certyfikat ADR.
Widzę że po mrożnej zimie będę miała ze dwie róże raczej do wymiany.
Narazie posadzę te zamówione do donic i zobaczę jak te podejrzane odbiją po przycięciu.

Kosmos bardzo ładna. Aprikola chyba mam ale nie jestem pewna, muszę sprawdzić.
Petticoat mam. Więc possdz ja w dobrym miejscu u mnie rośnie w półcieniu do godz 13 ma słońce. Była posadzona w pełnym słońcu przesadziłam ja bo mi nie pasowała do całości była za niska i rozłożysta. O ile się nie mylę nie daleko niej jest posadzona Aprikola. Zaraz zobaczę w górach.

Aprikola to jest jej drugie kwitnienie połowa wrzesnia

Nie mogę znaleźć Petticoat ona jest niska zdrowa ciemne liście ma w zeszłym roku wiosna ja przesadzałem i pewnie miała jeszcze mało kwiatów i nie robiłam. Poszukam jeszcze w poprzednich latach.
JoannA 13:08, 24 mar 2021

Kosmos bardzo ładna. Aprikola chyba mam ale nie jestem pewna, muszę sprawdzić.
Petticoat mam. Więc possdz ja w dobrym miejscu u mnie rośnie w półcieniu do godz 13 ma słońce. Była posadzona w pełnym słońcu przesadziłam ja bo mi nie pasowała do całości była za niska i rozłożysta. O ile się nie mylę nie daleko niej jest posadzona Aprikola. Zaraz zobaczę w górach.
Aprikola to jest jej drugie kwitnienie połowa wrzesnia

Dzięki Elu
Jak znajdziesz zdjęcia to wrzuć.
Aprikola u Ciebie piękna

Nie mogę znaleźć Petticoat ona jest niska zdrowa ciemne liście ma w zeszłym roku wiosna ja przesadzałem i pewnie miała jeszcze mało kwiatów i nie robiłam. Poszukam jeszcze w poprzednich latach.
daszum 20:39, 24 mar 2021

Ja mam ponad 80 róż, ale ograniczoną ilość odmian, gdyż zawsze kupuję po kilka sztuk każdej odmiany np. mam obwódkę z 16 szt róży Bad Birnbach.
U mnie jest bardzo kiepska ziemia i pomimo jej ulepszania róże nie są rewelacyjne.
Ania111 20:42, 24 mar 2021

Elu , piękna ta różą
Mam nadzieję ,że w tym roku będzie lepiej
i nasze róże pokażą swoje piękno

Kasiek 20:49, 24 mar 2021

Alez Elus trafilam na piekne roze I nurtujacy nas wszystkich temat...
Pisalam to juz u siebie, pytalas sie mnie czy sie zaszczepie... Stojac na pierwszej linii, pracujac na oddziale przeksztalconym na covidowy, mam to od pracodawcy zapewnione, ale...Zrezygnowalam. Kiedys sie zaszczepie, bede musiala, ale narazie musze odczekac.
Mam nadzieje, ze jestescie zdrowi i szybko dostaniecie miejsce...
Pozdrawiam cieplutko, uwazaj na siebie i najblizszych, buziaki
ElzbietaFranka 21:18, 24 mar 2021

daszum napisał(a)
Ja mam ponad 80 róż, ale ograniczoną ilość odmian, gdyż zawsze kupuję po kilka sztuk każdej odmiany np. mam obwódkę z 16 szt róży Bad Birnbach.
U mnie jest bardzo kiepska ziemia i pomimo jej ulepszania róże nie są rewelacyjne.

16 szt to piekny szpaler. U mnie też nie wszystkie róże dobrze rosną. Mimo, że dobrze odzywione.
Np Venrossa mam.ja 4 lata nie za bardzo rosła chorowała ciągle mączniak się czepiał. W zeszłym roku przesadziłam do bardzo dobrej ziemi i ruszyła pięknie kwitła i nie miała mączniaka. Z tym maczniakuem to mówią, że najwięcej atakuje róże jak jest bardzo ciepło i sucho. A zeszły rok przynajmniej u nas był ciepły ale często padało. Więc zobaczę jak będzie w tym roku.

Dzisiaj był mój najmłodszy wnuk Jeremiasz. Kupisz zrobił. Maja sprząta nic nie mówi

JoannA 21:26, 24 mar 2021

Ale on słodki ten Twój wnusio. I imię ma bardzo oryginalne.
Takim maluchom się dużo wybacza, a Maja to rozumie to sprząta