Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Wiolka5_7 17:06, 22 mar 2021

Ja też mam upatrzone ozdoby ,ale narazie passuje z zakupami ogrodowymi,bo trochę poszalałam już w tym roku.... ale mam upatrzone,więc za jakiś czas na pewno kupię

Twoje Cortenowe bardzo fajne
Anda 17:15, 22 mar 2021

Widzę Mirelko, że Cię "wzięło" na ozdoby
Mnie się dużo ozdób podoba, ale u siebie ich jakoś jeszcze nie widzę.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasiek 18:29, 22 mar 2021

Buksy super, ja mam ich sporo, choc teraz przy tej ćmie to trzeba je regularnie pryskać, ale warte są zachodu
ElzbietaFranka 00:01, 23 mar 2021

Witam Milunia

A ty wiesz Milunia wczoraj wertowałam swój wątek od początku i byłas na moim wątku stałym bywalcem?
Awatarek doniczka z wrzosikami tak?

Już jadą do mnie róże od Cwika tylko 4 szt bo reszta dopiero w jesieni.

Pozdrawiam
wiola_14 09:17, 23 mar 2021

Witajcie Kochane Ogrodniczki,
czytam wasze rady, podglądam i się zachwycam. Czekam z utęsknieniem na wiosnę, by moc zacząć coś działać w swoim ogrodzie. A tu śnieg, mróz i zimno. Ja tez jak Milunia z Podkarpacia, okolice Dębicy a u mnie zimno. Troche zmartwiły mnie wasze wpisy, ze rezygnujecie z bukszpanów, bo ja przymierzam się do kupna większej ilości w celu zrobienia obwódek do hortensji. I zaczynam się zastanawiać czy to dobry pomysł. czy sa jakies alternatywy dla zimozielonych obwódek? Proszę o rady.
Judith 12:30, 23 mar 2021

Witaj Wiola . Ja w tym sezonie bukszpany będę wymieniać na cisy - są różne odmiany, ja ostatnio znalazłam cis o pokroju kulistym (Anna).
MiluniaB 14:14, 23 mar 2021

Wiola ciekawa jestem jakie masz ozdoby upatrzone Wolu zobacz rzeźby wiatrowe - Darcia mi poleciła - piękne tyłku drogie.

Ewa rozumię - nie wszystkie ozdoby pasują, albo zwyczajnie się ich nie widzi u siebie w ogrodzie - tak jak Ty.
Ja chciałam kule betonowe - coś mi nie pasują, chciałam kule metalowe - też coś nie tak. Wybrałam na początek cortenowe - te pasują do elewacji

Kasiek tak trzeba pryskać i cały czas obserwować. W zeszłym sezonie regularnie stosowałam opryski i szczęśliwie bukszpany nie chorowały. W tym roku też tak będę robiła

Ela tak Elu to ja Pokaż koniecznie nowe róże A ja już wybieram krokusy jakie zamówię jesienią. W zasadzie to już wybrałam

Wiola ja z Wielkopolski Dużo osób zastępuje bukszpany cisami. U mnie nie chorują dlatego jeszcze dokupiłam. Oby szczęśliwie zaraza je omijała. Możesz zrobić zamiast obwódki bukszpanowej obwódkę z cisów, trzmieliny, zimozielonych traw

Judith Ty jesteś po bukszpanowych przejściach - decyzja zrozumiała
Wiolka5_7 15:02, 23 mar 2021

Ja mam upatrzone 2 ważki,będą mi.pasować na rabatę z cisami i hakone
Roocika 17:52, 23 mar 2021

Tezmi się podobają te ozdoby ale najpierw to trzeba mieć Ogród
Nelaa94 15:37, 24 mar 2021

MiluniaB napisał(a)

Ty traviny hameln vypadají super! Jak daleko od sebe jsou prosím zasazené? děkuji