Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Skarbonkowy ogródek 17:40, 14 kwi 2017

Do góry
elka_ napisał(a)
Wpadłam zobaczyć jak się cis miewa, widzę, że troszkę pociachałaś go, teraz trzeba dać mu czas, na pewno będzie się odnawiał, za parę lat będzie doskonałą zasłoną
Niwaki ekstra!
Magnolia zachwycająca!

Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałych Świąt

Cześć Elu, fajnie że zajrzałaś. Cis miewa się dobrz (chyba) Pociachałam go dość mocno od dołu. Na zdjęciach tego nie widać tak mocno. Mam nadzieję niedługo zobaczyć zieleniejące sie gałęzie.

Niwaki pierwszy raz robiłam, chyba nie najgorzej wyszło

Magnolia sprawia radochę

Dziękuję za życzenia i również życzę radosnych świąt.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 17:03, 14 kwi 2017

Do góry
Moje narcyzy odmianowe też w tym roku zawiodły. Pokazał się zaledwie jeden kwiat.
Magnolia super, ale ja czekam na te róże, aż się rozkręcą
Mój ogród pod górkę... 16:34, 14 kwi 2017

Do góry
No i tak to wygląda:

Zniknął niebieski pachruszcz
Magnolia jednak przesadzona przez co teraz muszę wysadzić na inne miejsce żółtą brzozę. Poczekam z tym aż przekwitną tulipany, bo żal mi tego stadka pod brzozą. Czekam jeszcze na rozplenice między hortki i tyle. Lecę posprzątać teren.
Mój ogród pod górkę... 16:10, 14 kwi 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
szybka decyzja i magnolia w innym miejscu

Już przesadzona
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:50, 14 kwi 2017

Do góry
babka napisał(a)
Kokoryczka !! Ona żyje !! A dziś patrzyłam na moją i własnie miałam plan by Ci ukopać Super, niech rośnie na zdrowie

Z tujkami masz już pomoc, niech oprysk cuda zdziała
A z magnoliami, z tego co czytałam to nie tyle mróz i słońce im nie służy co silne wiatry. Moją magnolię okryłam tylko w pierwszym roku. W ub i tym obłożyłam gałązkami iglaków na wysokość 40 cm max.
Może rana się zabliźni , skoro kwitnie to da rade

Te dziwolągi to na bank hiacynty A bergenie mam w podobnym stanie, liczę, że się rozruszają jak zrobi się cieplej

Pęknięcie na magnolii jest od strony południowej, dlatego myślę, że to od zimowego słońca. Wiatry u nas wieja raczej z zachodu. Liczyłam będzie AŻ 5 kwiatówNa razie zimno, więc magnolia nie czuję presji, żeby rozchylić kwiaty.

Patrz na moje tulipany sadzone wiosną... białe i papuzie pokazują kolorek. Nawet nie liczyłam na kwiaty

Byłam podsypać skorupki jajek sasankom (po wypiekach wielkanocnych) i moja majowa piwonia też już ma pąki
Mój zielony świat 09:53, 14 kwi 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
Alinko, dzięki Ja taka sentymentalna jestem, uwielbiam rośliny niosące wspomnienia. Rodzinne rośliny darze szczególną estymą. Zwłaszcza te zasadzone lata temu przez bliskich, których już przy mnie nie ma. Lubię też rośliny z imieniem w nazwie. I tak swojej chrześnicy kupiłam jabłoń ozdobną Ola, mojej mamie chce w tym sezonie kupić różę Princess Anne. A dla siebie poluję na hostę Justine. Mam też cis w odmianie Tymon, to nasze rodzinne nazwisko.

Jestem po uczcie dla oka.... nie pasuje dziś karmić żołądka to pokarmiłam oczy

Dużo tych samych roślin mam, a jednak ...pokazanie ich Twoim okiem powoduje, że u ciebie bardziej mi się podobają. Pomijam opóźnienie u mnie w stosunku do Ciebie o co najmniej 10 dni.

Turzyca cienista.. podoba się i mi..jest ładna...

Magnolia Alba jest piękna.. pomimo faktu, ze wszystkie magnolie są piękne.

Moje krokusiki Cream zarosły magnolią, pora odnowić obwódkę.. twoja jest cudowna.

Też lubię rośliny które mają imiona.. tym sposobem gromadziłam wszytko co miało w nazwie Everest..

Różę Princess Anna mam tylko i wyłącznie z tego powodu, że to moja imienniczka.

Na raniuszki tylko do Ciebie będę przychodzić..

Zazdroszczę bliskości Grochowskich i arboretum i Wrocławia.. a teraz koniec przerwy i do roboty... trzęsę się z zimna.. włączyliśmy ogrzewanie, bo ziąb jak cholera.. tradycja, że jak święta to musi być paskudnie zimno. Gdzie te czasy, że w Wielkanoc latało się z wiadrami i lało wodą bez obawy o zapalenie płuc???

Cały swat wariuje, dobrze, ze mamy nasze małe zielone oazy spokoju.. Wesołych Świąt.
Mój ogród pod górkę... 09:36, 14 kwi 2017

Do góry
szybka decyzja i magnolia w innym miejscu
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 07:48, 14 kwi 2017

Do góry
Zapisałam w kajeciku.
Czyli teraz pomijam pierwsze nawożenie tej co kupiłam kwitnącą i stosuję dwa kolejne nawozy. A ta druga magnolia malutka, ma pączusie, ale na razie pokazała tylko małe listki. Zdaje się, że ona dostała azofoskę jak reszta roślin. To ją też podsypać w maju i lipcu?
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 23:44, 13 kwi 2017

Do góry
Magnolia stellata 'Pink Stardust' i pierwszy trójlist T. camschatcense

Cieszynianka 'Thor', biedna, bo przesadzana jesienią i dzielona.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:23, 13 kwi 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Cieplutko u Ciebie, przyjemnie się patrzy, magnolie zachwycają, moja jest mała i ma listki, pąków nie widać.Po drodze gdy idę do domu rośnie w ogrodzie wielka żółta magnolia, ma mnóstwo pąków, zawsze się nią zachwycam.

Ja na żółtą poluję
Ogród w remoncie 23:07, 13 kwi 2017

Do góry
Witam się oficjalnie
Twoja wiosna bardziej zaawansowana od mojej i bardziej kolorowa. U mnie tulipany jeszcze w pąkach. Magnolia również mniej rozwinięta i podejrzewam, że kolejne mocne gradobicie skutecznie ją ogołoci. A po raz pierwszy ma pąki - całe 44 sztuki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:07, 13 kwi 2017

Do góry
Cieplutko u Ciebie, przyjemnie się patrzy, magnolie zachwycają, moja jest mała i ma listki, pąków nie widać.Po drodze gdy idę do domu rośnie w ogrodzie wielka żółta magnolia, ma mnóstwo pąków, zawsze się nią zachwycam.
Skarbonkowy ogródek 23:04, 13 kwi 2017

Do góry
Wpadłam zobaczyć jak się cis miewa, widzę, że troszkę pociachałaś go, teraz trzeba dać mu czas, na pewno będzie się odnawiał, za parę lat będzie doskonałą zasłoną
Niwaki ekstra!
Magnolia zachwycająca!

Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałych Świąt
W Gąszczu u Tess 22:42, 13 kwi 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
ale ładnie.
Wiosenne pozdrowienia Tess

Dziękuję, Magnolio. Już trochę mniej ładnie, bo cebulice przekwitły.
Dla Ciebie:

Wzorując się na Twoim ogrodzie, Magnolio, zapragnęłam mieć grabowe chmurki.
Wprawdzie mój grab jest chyba bukiem, a do etapu chmurek jeszcze nawet nie przystąpiłam, ale już rośnie.
Obecnie jest na etapie prostowania.

Uprasza się o niezabijanie go śmiechem. On wrażliwiec jest

Bawarka 22:15, 13 kwi 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

Magnolia Genie

No a przez Twoją Genię teraz nie zasnę! ❤
Bawarka 21:50, 13 kwi 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Kasiu u Ciebie wiosna już w pełni. Bosko się ogląda taki szybki start u nas w powijak ach wszystko porównując z Twoim klimatem.

Kasiu foty wycieczkowe super . Jak zawsze z chęcią poogladalam. Kwiecia masz pełno cudne go ech.

Kupiłam sobie te magnolie szczepiona pniu. Kasiu jak ja zasilasz czym i kiedy tak pięknie u Ciebie kwitnie .

Dziekuje za mile slowa Jolu
Szczerze sie przyznam ze jakos specjalnie magnolii nie dokarmiam. Maja dobre miejsce, pod murkiem, sporo ciepla. Jak robie gnojowke z pokrzyw to czasami dostana,, ale to tak bez przesady. Sama sie dziwie ze magnolie u mnie tak obficie kwitna.
Moze trzeba zapytac dziewczyn co uzywaja i kiedy, bo ja naprawde nie przejmuje sie nimi

Magnolia Genie

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:31, 13 kwi 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Obłędny widok te kwitnące magnolie i jeszcze tulipany obok. Pachnie twoja magnolia?

Jeżeli pachnie, to jakoś niewyraźnie - chodziłąm obok i ewentualny jej zapach nie zwróćił jakos mojej uwagi
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:29, 13 kwi 2017

Do góry
Karabela napisał(a)
Magnolia piękna, ja na moją też czekałam 3 lata az zacznie szaleć a Gienia kupiona rok temu u Stefana jeszcze obrażona - ze 3 kwiatki dała...
uściski

Karolcia, a nawozisz magnolie? One są strasznie żarłoczne.
Na Twoją Gienię czekam z niecierpliwoscią - ten kolor to nawet w pojedyńćzych kwiatach zachwyca, a jak zakwitnie całym krzaczkiem, to dopiero będzie widok!
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:28, 13 kwi 2017

Do góry
Ewik napisał(a)
Magnolia cudna .
mówisz, ze masz pączek na róży - u mnie to dopiero małe listeczki idą.

Dzisiaj trochę wiało i cały ogród w płatkach magnoliowych... Piękny to widok, ale krótkotrwały...

Pączków na Bouquet Parfait jest już więcej. Ale pierwsza i tak pewnie będzie Viridiflora.

Dzisiaj dojechały ostatnie róze z RP - wysłała je do mnie jednak przed Świętami. Jutro mam wolne, więc od rana zabieram się za sadzenie
Ogród wśród pól i wiatrów 20:56, 13 kwi 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Pole ciemierników las normalnie. Pieknie się zagescily. Każdy detal miły dla oka super wiosnę masz a nie chciałaś pokazać. Mognosie chyba mam te sama wczoraj kupiłam jeść ze nie kwitnie. Twoja sprawuje się pięknie ")())

Tak, ciemierniki szaleją Tak sobie myślałam, że ten rok to już będzie dopieszczanie detali w ogrodzie, ale się pomyliłam. Ciągle jeszcze jakieś grubsze roboty w trakcie. A magnolia wsadzana w ubiegłym roku, na początku słabo się aklimatyzowała, miała jakieś pożółkłe liście, ale widzę że dosyć sypnęła kwieciem Mam nadzieję, że trochę nabierze masy w tym sezonie. Idę zobaczyć Twoją
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies