Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 10:56, 20 kwi 2017

amelia_b napisał(a)
Już ma być lepiej z pogodą, jeszcze aby ogrodniki szkód nie narobili i można spać spokojnie
nie pogardze ciepłem
nawigatorka 11:01, 20 kwi 2017

magnolia napisał(a)
tyle się u Ciebie dzieje, że wpadanie raz na 2 tygodnie nic nie daje.... szkoda.
Napisz ze dwa zdania co słychać?
Wiem że tez zimno.
My z M. w święta okrywaliśmy ogród agrowłókninami, doniczkami, zasypywałam liśćmi co mogłam, ale nie wiem co z tego będzie.
Jakiś koszmar
Pozdrawiam ciepło

Marto przy pomocy dziewczyn z forum i zakupach mamy już sporo sadzonek trzcinnika oba pasy zaplanowane na ten rok juz obrzeżone i jeden obsadzony. Drugi lada chwila. jak dobrze pojdzie może jeszcze kawałek wiecej ponad plan da się obsadzić. Łatwo z czyszczeniem tego terenu nie było ale najgorsze chyba za nami. Ściółkę konsultowałm z Toszka i dostałam błogosławieństwo więc jeden pas juz wyściółkowany. grubo.
od zimna oberwał troche tulipanowiec i grujeczniki ale te były zapakowane więc nie jest najgorzej. u nas zimno było tylko dwie ostatnie noce i to jedynie -2.
graby tarasowe w liściach ale jeszcze slonka im trzeba. no i śś kwitną im mruz krzywdy nie zrobił. fajnie, ze zaglądasz
magnolia 11:08, 20 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)

Marto przy pomocy dziewczyn z forum i zakupach mamy już sporo sadzonek trzcinnika oba pasy zaplanowane na ten rok juz obrzeżone i jeden obsadzony. Drugi lada chwila. jak dobrze pojdzie może jeszcze kawałek wiecej ponad plan da się obsadzić. Łatwo z czyszczeniem tego terenu nie było ale najgorsze chyba za nami. Ściółkę konsultowałm z Toszka i dostałam błogosławieństwo więc jeden pas juz wyściółkowany. grubo.
od zimna oberwał troche tulipanowiec i grujeczniki ale te były zapakowane więc nie jest najgorzej. u nas zimno było tylko dwie ostatnie noce i to jedynie -2.
graby tarasowe w liściach ale jeszcze slonka im trzeba. no i śś kwitną im mruz krzywdy nie zrobił. fajnie, ze zaglądasz

sporo dobrych wiadomości, świetnie!
Nie mogłam się oprzeć i przytargałam do siebie tez świdośliwę. I też mam i tez się nią bardzo cieszę ( a jak ja widzę, to często Ty mi się
przypominasz )
magnolia 11:12, 20 kwi 2017

I jak to dobrze że mamy Toszkę
nawigatorka 11:35, 20 kwi 2017

magnolia napisał(a)

sporo dobrych wiadomości, świetnie!
Nie mogłam się oprzeć i przytargałam do siebie tez świdośliwę. I też mam i tez się nią bardzo cieszę ( a jak ja widzę, to często Ty mi się
przypominasz )
o super a w jakiej odmianie? masz jakies fotki bom ciekawa
nawigatorka 11:36, 20 kwi 2017

magnolia napisał(a)
I jak to dobrze że mamy Toszkę
to prawda
Marto a czy Twoje turzyce cieniste już ruszyły? moje jakies marne na razie
magnolia 11:43, 20 kwi 2017

Kupiłam świdośliw lamarcka, bez odmiany.
Zrobię foty jak ciut cieplej będzie i pościągam agrowłókniny.

Cieniste u mnie ruszyły, ale one maja tak że ruszają b. wcześnie pierwszymi źbłami,a potem jakby wolniej. Jedna czy dwie z nich kwitnie teraz.

Ale Twoje mają jakieś nowe listki, czy nic?
Kawa 11:49, 20 kwi 2017

Asik
u mnie zima nie chcesz trochę śniegu?
magnolia 11:49, 20 kwi 2017

tu fota z zeszłego kwietnia- ta kępka ucięta to turzyca-nie wygląda cudnie

magnolia 11:51, 20 kwi 2017

w maju juz więcej miała młodych i wtedy ładnieć zaczyneła