Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Margarete 17:32, 18 kwi 2017

Już cię widzę jak szalejesz w ten Dyngus...strach z tobą zadzierać na śmigusówki szalona kobieto

Nikita 22:54, 18 kwi 2017

Monia81 – rano laliśmy się garnkami z wodą, więc popołudniu musiałam się odpowiednio zabezpieczyć.

AnnaCh – fioletowe kaloszki z kokardkami w białe groszki zostały niestety na działce…ale masz rację, na drugi rok muszę koniecznie o nich pamiętać.

Margarytka40 - no, w tym roku troszkę poszaleliśmy…woda się lała po ścianach i płynęła po podłodze.

jolanka – ja suszarki nie używam…lekki wiosenny wiaterek i promienie słoneczne suszą me złociste włosy…ha ha. A naprawdę to tak szybko uciekałam, że suszarka nie była potrzebna !
Nikita 22:55, 18 kwi 2017

Bogdzia – ja wiem na co stać moich przyjaciół i rodzinkę. Już nie jeden raz pływałam w Dyngusa w ubraniu w wannie !
Kiedyś szłam na obiad do mojej mamy właśnie w lany poniedziałek. Szłam…bo piękna pogoda była…i całą drogę (ok. 4 km) czujnym okiem/wzrokiem wypatrywałam i omijałam szerokim łukiem wszelkie bitwy wodne. Około 300 metrów przed domem rodziców minął mnie samochód mojego wujka. Przez otwarte okno w aucie wujek krzyknął „czy nie idę czasem do mamy, bo on ma właśnie dla niej jakąś paczkę?” Idę do niej - mówię - więc mogę podać. Wujek wysiadł z samochodu, otworzył bagażnik i wyjął z niego …wiadro pełne wody !!!
20 litrów zimnej wody przyjęłam na tzw. „klatę” a moja mina zapewne była bezcenna i niepowtarzalna. Potem okazało się, że w bagażniku miał jeszcze 4 wiadra wody. Jeździł z tymi wiadrami po mieście wypatrując znajomych… Istne szaleństwo !!!

Margarete – Małgoś, kto by się rozdrabniał na jakieś śmigusówki. Wiadra, garnki i ogrodowe opryskiwacze o pojemności 5 litrów – to dopiero zabawa.
Nikita 22:59, 18 kwi 2017

Mimo wiosennej pogody – deszcz, śnieg, deszcz ze śniegiem i 3 stopnie powyżej zera…pojechałam dziś do „szmaragdowego” oglądnąć straty po nocnych przymrozkach. Jakież było moje zdziwienie i radość jednocześnie…
magnolia nadal sobie kwitnie, powoli rozwijając swe kwiecie

rododendrony skąpane w deszczu, ale nie nadgryzione zębem mrozu

tulipanki sterczą sztywno czekając na ciepłe promienie wiosennego słonka

Nikita 23:05, 18 kwi 2017

Szafirki się szafirkują

a migdałek migdałkuje

nawet zawciąg nadmorski pozbierał się po jesiennych, traumatycznych przeżyciach, kiedy to został drastycznie potraktowany przez nornicę i przeleżał na rabatce kilka dni wywrócony do góry nóżkami

Zapowiadają jeszcze 2 noce z temperaturą po niżej zera...mam nadzieję, że "szmaragdowy" nie ucierpi i będzie nareszcie cieszył wspaniałą, kolorową wiosną.
Podobno weekend majowy ma być w tym roku bardzo wiosenny...oby, bo już chyba wszyscy maja dość tej pogody.
AgataP 10:03, 19 kwi 2017

Nikita napisał(a)
Bogdzia – ja wiem na co stać moich przyjaciół i rodzinkę. Już nie jeden raz pływałam w Dyngusa w ubraniu w wannie !
Kiedyś szłam na obiad do mojej mamy właśnie w lany poniedziałek. Szłam…bo piękna pogoda była…i całą drogę (ok. 4 km) czujnym okiem/wzrokiem wypatrywałam i omijałam szerokim łukiem wszelkie bitwy wodne. Około 300 metrów przed domem rodziców minął mnie samochód mojego wujka. Przez otwarte okno w aucie wujek krzyknął „czy nie idę czasem do mamy, bo on ma właśnie dla niej jakąś paczkę?” Idę do niej - mówię - więc mogę podać. Wujek wysiadł z samochodu, otworzył bagażnik i wyjął z niego …wiadro pełne wody !!!
20 litrów zimnej wody przyjęłam na tzw. „klatę” a moja mina zapewne była bezcenna i niepowtarzalna. Potem okazało się, że w bagażniku miał jeszcze 4 wiadra wody. Jeździł z tymi wiadrami po mieście wypatrując znajomych… Istne szaleństwo !!!

Margarete – Małgoś, kto by się rozdrabniał na jakieś śmigusówki. Wiadra, garnki i ogrodowe opryskiwacze o pojemności 5 litrów – to dopiero zabawa.

Niezłą masz rodzinkę - jak tylko ciepło na zewnątrz to też lejemy się do majtek. W tym roku niestety przeziębienia nam to wykluczyły.
Bogdzia 20:17, 19 kwi 2017

No to juz wiadomo że Twoja energia to rodzinna cecha i te numery które robisz to to samoMagnolia to chyba nie ta ode mnie bo moja jeszcze nie kwitnie choc pąki juz popękały i kto wie czy nie zmarzna.
Nikita 00:00, 20 kwi 2017

AgataP - Przeziębienia nie zazdraszczam... Mokrych majtek też nie...hi hi.

Bogdzia - magnolia "tegoroczna" listki ma tylko.
Ta kwitnąca ze zdjęcia to też od ciebie...chyba dwa lata temu ją dostałam. Pamiętasz, w maju rozdawałaś ?! W zacisznym miejscu sobie rośnie i kwitnie dwa razy w roku.
Nikita 00:06, 20 kwi 2017

Doniesienia meteo:
Godzina 00:06. Na razie na termometrze +2ºC. Podobno najgorzej ma być nad ranem. U nas do - 3 stopni zapowiadają.
Opadów deszczowo - śniegowych brak. Delikatny wietrzyk sobie wieje.
Nikita 05:01, 20 kwi 2017

Doniesień meteo ciąg dalszy:
Godzina 05:01. Temperatura na wysokości drugiego piętra: + 1ºC (jak na razie nie jest tak źle jak zapawiadali)
Nie pada, nie wieje, słoneczka jeszcze brak.