na jednej focie mata wiklinowa
wierzby jest tylko jeden rządek,żeby nie prześwitywała mozna bardziej ciąc lub posadzic dwa
nie jestem mistrzynią fotek,pozdrawiam
Tak wygląda rabata południowa i mam nadzieję że za rok będzie ją można nazwać różaną. Jak przestanie padać to posieje trawę a wiosną dosadzę lawendę i przystrzygę jałowce co by im nic po za ramy nie wychodziło i na tym skończę nasadzenia tego miejsca no może skuszę się jeszcze na lilie pomiędzy różami a jałowcami
Ewa - rozczaruję Cię.... miałam w warzywniaku mięty bardzo dużo.... ślimakom mięta nie przeszkadzała wcale... mi bardziej bo rozlazła się po połowie ogrodu..... a ślimaki nic z niej nie robiły.
Milina nie okrywam i nie zabezpieczam.. jest posypany korą.. by zielsko nie rosło.. wiosną i to taką późniejszą.. jak już widzę które pędy żyją tnę wzytkie umarznięte (nie zdążyły zdrewnieć przez zimą) ... i resztę też mocno.... kwitnie na nowych przyrostach. Tnij i nie żałuj Odbije i zakwitnie
W tym roku M się pochorował.. i milin był przycięty za mało i byle jak
No masz! To ja mam cudo? Dostałam kiedyś od mamy to coś i rośnie gdzieś w kącie zapomniane....
Aczkolwiek troszkę się załamuje....z tym pionem nie do końca mu wychodzi....
Kasia, róża angielska Graham Thomas U nas jest producent, w ub roku kupowałam je po 5 zł/szt, z gołym korzeniem. Na alle widziałam po 7,99 ostatnio. polecam
Grembosiu, no raczej nie. Proponuję przesadź je do doniczki i na zimę schowaj do piwnicy. Wiosną odbiją Zrobiłam tak rok temu Mam teraz kępę werbenki doniczkową
A tak sympatycznie wyglądają. Wiem, że to tylko złudzenie. U mnie pomimo,że teren piaszczysty to też są i też im zapodałam "czarną nalewkę" w postaci niebieskich granulek. Podobnież one i te pomarańczowe na liliach nie lubią mięty. Ja ją skolei lubię i zaczęłam ją sadzić. Zobaczymy, czy to coś da. Zawsze to bardziej ekologicznie i taniej. Pozdrawiam Ewa
Pięknie to wyjaśniłaś. Widać to szczęście, gdy żyjemy w zgodzie ze sobą. Do pewnych rzeczy trzeba jednak dojrzeć. Uwierzysz, ja jakiś czas temu myśląc o działce to widziałam tylko trawnik, dwa drzewa i hamak.