Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ochrona przed wiatrem 17:04, 23 sie 2013

Do góry
ja z tych roztrzepańców,mata tu (chyba się uda)
Ochrona przed wiatrem 17:02, 23 sie 2013

Do góry

na jednej focie mata wiklinowa
wierzby jest tylko jeden rządek,żeby nie prześwitywała mozna bardziej ciąc lub posadzic dwa
nie jestem mistrzynią fotek,pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 17:01, 23 sie 2013

Do góry
Może kilka zdjęć z ogrodu
rozchodnik Mr Goodbud

horti hayes starburst

rozchodnik nn

rozchodnik dark knight

Ogród Bogusława 16:45, 23 sie 2013

Do góry
aldonkaw napisał(a)
Witam . Poniżej wstawiam zdjęcia sosny - " pudla" . Ma ona trochę za małą wysokośc ale w maju zostawię przewodnik to podskoczy do góry i wtedy juz zostanie. Niestety nie wiedziałem o pozostawianiu igieł i je zerwałem . Mam nadzieję że z tych małych szypułek coś wyrośnie.

a teraz planowany wygląd
Może mało ciekawy ale na początek proste formy , potem bardziej skomplikowane. Pozdrawiam.

Moje czarne sosny w maju 2011 wyglądały żałośnie a dziś sam widziałeś pozdrawiam
Jurajski Ogród 16:44, 23 sie 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dobranoc

Dziękuję , dziękuję , dziękuję
uwielbiam takie widoki
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 16:34, 23 sie 2013

Do góry
Tak wygląda rabata południowa i mam nadzieję że za rok będzie ją można nazwać różaną. Jak przestanie padać to posieje trawę a wiosną dosadzę lawendę i przystrzygę jałowce co by im nic po za ramy nie wychodziło i na tym skończę nasadzenia tego miejsca no może skuszę się jeszcze na lilie pomiędzy różami a jałowcami

Róża Rosarium Uetersen

jakie ciężkie

Cindirella

natomiast w trzeciej róży kwiat już usechł
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 16:21, 23 sie 2013

Do góry
Czy tego bodziszka chcesz mieć ?
Jeżeli tak to służę odszczepkami. On bardzo szybko się rozrasta, jest bardzo ekspansywny.

Jeszcze mogę się podzielić tym białym, bardzo go lobię. Kwitnie bardzo obficie, fajnie zadarnia, jest niższy od korzeniastego i chyba po nim kwitnie.

Cieszę się, że z pieskiem już lepiej. Dziękuję za słowa otuchy i wsparcia. Pozdrawiam Ewa
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:26, 23 sie 2013

Do góry
Ewa - rozczaruję Cię.... miałam w warzywniaku mięty bardzo dużo.... ślimakom mięta nie przeszkadzała wcale... mi bardziej bo rozlazła się po połowie ogrodu..... a ślimaki nic z niej nie robiły.

Milina nie okrywam i nie zabezpieczam.. jest posypany korą.. by zielsko nie rosło.. wiosną i to taką późniejszą.. jak już widzę które pędy żyją tnę wzytkie umarznięte (nie zdążyły zdrewnieć przez zimą) ... i resztę też mocno.... kwitnie na nowych przyrostach. Tnij i nie żałuj Odbije i zakwitnie
W tym roku M się pochorował.. i milin był przycięty za mało i byle jak

I na poczatku sierpnia tak już zarósł..
Ogród w skali mikro :) 15:13, 23 sie 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ale chcę Wam coś pokazać .... Pod drewutnią za kępą ted barona czai się moje cudo , które jak już urośnie... Za jakieś hmmmmm 5 lat będzie na pewno powalające .., bluszcz errecta .... Bez podtekstów plizzz ... Nie potrzebuje podpór , rośnie sam pionowo , liście ułożone równolegle do podłoża..aaaaa... Wyszła moja matematyczna dusza lubi cień , więc jest tak ukryty ,że ledwo się dokopałam do niego by mu z krzaków focię zrobić

P

Ooo tu może będzie lepiej widać

http://www.google.pl/search?q=bluszcz+erecta&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=uBgXUsGuLMjbsgbb4IDIBA&ved=0CCYQsAQ&biw=768&bih=928

No masz! To ja mam cudo? Dostałam kiedyś od mamy to coś i rośnie gdzieś w kącie zapomniane....
Aczkolwiek troszkę się załamuje....z tym pionem nie do końca mu wychodzi....
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:00, 23 sie 2013

Do góry
Kasia, róża angielska Graham Thomas U nas jest producent, w ub roku kupowałam je po 5 zł/szt, z gołym korzeniem. Na alle widziałam po 7,99 ostatnio. polecam

Grembosiu, no raczej nie. Proponuję przesadź je do doniczki i na zimę schowaj do piwnicy. Wiosną odbiją Zrobiłam tak rok temu Mam teraz kępę werbenki doniczkową

O tutaj (doniczka wkopana w ziemię):
O....! 14:52, 23 sie 2013

Do góry

Formalne koło pięknie się zagęszcza, bosko to wygląda.

A porośnięty pnączami mur powala na kolana.
Cudnie, Marzenko!
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:48, 23 sie 2013

Do góry

A tak sympatycznie wyglądają. Wiem, że to tylko złudzenie. U mnie pomimo,że teren piaszczysty to też są i też im zapodałam "czarną nalewkę" w postaci niebieskich granulek. Podobnież one i te pomarańczowe na liliach nie lubią mięty. Ja ją skolei lubię i zaczęłam ją sadzić. Zobaczymy, czy to coś da. Zawsze to bardziej ekologicznie i taniej. Pozdrawiam Ewa
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:35, 23 sie 2013

Do góry
Portulaka warzywna.. jak to się je??

Magical Candle

Śliweczki

Pomponella

Zebrinus, na pierwszym planie werbena - ale marne kwiatki ma:/

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:34, 23 sie 2013

Do góry
I na koniec postępy trawkowe:
czerwiec i sierpień:

maj i sierpień:

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:29, 23 sie 2013

Do góry
Limka nowa przekwita:/

Podzieliłam miodunkę (miałam 1 sadzonkę, kupioną wiosną):

Brzoskwinie będą!

Słoneczniki powoli zjadam, paluchy bolą

Moja własna siewka werbeny

Limki kwitną, w przyszłym roku będę nawozić żeby były wielkie

Grahamek nabędę więcej, podobno cienioznośne, przy tarasie posadzę

Spartyna zaczyna kwitnąć:

Mój własny ostrogowiec z nasionka

Ogród w skali mikro :) 14:28, 23 sie 2013

Do góry
Moja jaszczura zatęskniła dziś za towarzystwem

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:27, 23 sie 2013

Do góry
Funkie kwitną sobie z hortkami w zgranej kolorystycznie komitywie:

Zgolona na zero kłosówka dochodzi już do siebie po przeżytym szoku:

Rozplenice już zaczynają się kotkować:

I u mnie też perovskia w towarzystwie limki:

W kamiennym kręgu od początku 14:27, 23 sie 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Jolu, choć to nie ogrodowiskowy temat, który poruszyłaś....ale bardzo ważny...bo sprawa życia w zgodzie ze sobą....nie wypierania się korzeni
.......kiedyś dawno temu po szkole rolniczej zarzekałam się w gronie przyjaciół i nie tylko, że nie będę pracować na gospodarstwie....bo za ciężko...za pospolicie....że zamieszkam w mieście i tam osiądę..... pomieszkałam zaledwie rok....okazało się,że mijamy się z Mężem i wracając póżno z pracy czasu dla siebie i rodziny jest bardzo mało......brakowało mi przestrzeni, bolała głowa i każdą możliwą chwilę spędzliśmy u jednych lub drugich rodziców pomagając w gospodarstwach.....jedynym wyjściem dla nas było poszukanie gospodarstwa dla siebie.......los sprzyjał... i tak od 1982 roku, z pustymi kieszeniami, czworgiem rąk do pracy i dwujką małych dzieci osiedlismy na swoim...... krok po kroczku bez wielkiego pędu....bez wyścigu szczurów (jak to dzisiaj bywa) raz na wozie a raz pod, zbudowaliśmy swoje miejsce na ziemi szczęśliwi, że samodzielinie, że w zgodzie z powołaniem....czasami baaaaardzo napracowani, a czasami z brzuchami do góry sami sobie; sterem żeglażem, okrętem
Tylko przyjaciele, wierni od lat, wspominają jak to Anka zarzekała się, że na gospodarstwie to nigdy

Pozdrawiam Jolu

a to dzisiejszy zachód słońca nad naszymi polami

Pięknie to wyjaśniłaś. Widać to szczęście, gdy żyjemy w zgodzie ze sobą. Do pewnych rzeczy trzeba jednak dojrzeć. Uwierzysz, ja jakiś czas temu myśląc o działce to widziałam tylko trawnik, dwa drzewa i hamak.
Mazury i mój kawałek ziemi 14:25, 23 sie 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Zakupy iglaków na skarpę zrobione ale nie zdążyłam się za nią zabrać ale skończyłam rabatę obsypałam korą wygląda tak

Super te rabatka Ci wyszła......w przyszłym roku będzie cieszyć oczy
Pozdrawiam
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:21, 23 sie 2013

Do góry
Podsumowawszy = ja wiem, że nie jest jeszcze całkiem ok i pracy wiele, ale sukces, że Ogrodowisko podstawiło mnie na tory w dobrym chyba kierunku.

I aktualności :

Hortensja od jednej takiej kochanej osóbki:
(muszę kupić ładną donicę...)

I cudne werbenki od innej kochanej osóbki:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies