Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród dla Agusi 21:51, 21 sie 2013

Do góry

Celebration -ciągle mnie zachwyca ....i zapachem.
Ogród Nebel 21:50, 21 sie 2013

Do góry
Coś z dzisiaj...
Ostatnie tchnienie lilii...

Goji - a już myślałam, że nie będzie owoców w tym roku. Prawie nie widac kwiatów, ale co parę dni, jest co zbierać...

No i domek dla owadów - zaczynają pojawiać się pierwsi mieszkańcy
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:49, 21 sie 2013

Do góry
Porobiłam trochę w warmińskim po 18.00, bo wcześniej padala cały czas mżawka, rozsadzilam żuraweczkę Solar Eclipse na 7 sadzonek, sama się dzieliła i podsadziłam nią 2 krzaczki rh Pumucki, dosadziłam trochę jeżówek z rajskiego, pierwiosnków, goryczkę wysoką, a potem już się nie dało, bo komary za bardzo gryzły

Datura cały czas kwitnie, ale stoi na ziemi i nie ma wyglądu

jedna z mniejszych żurawek Southern Comfort, większych aparat by całych nie objął
coś zżera liście mojego Pilgrima
Mój wymarzony ogród 21:47, 21 sie 2013

Do góry
a to widoki z mojego okna

i rzeczka zaraz za ulicą

woda jest czyściutka i moja córka w upalne dni lubi się tu kąpać
Rododendronowy ogród II. 21:44, 21 sie 2013

Do góry
Lepiej nie widzieć floksów jak kwitną, niż widzieć jak nie kwitną
Moje się ciągle po powodzi zbierają...ale twardziochy są

Melduję, że zakupy ( Orlice i Haaga ) już są Azalia posadzona, rodek czeka na miejsce do jutra

Twój ogród piękny o każdej porze roku, ale kwiatów...pięknie!!!

Taki motylek siedział sobie u mnie, wiesz Bogdziu jak się nazywa? Zupełnie nie płochliwy...

Słoneczny ogród słonecznej safikey 21:42, 21 sie 2013

Do góry
dzień pracy w poniedziałek po południu i udało mi się dokonczyć zdzieranie wokniny z jednej strony pod żywopłotem z tujek:

po prawej widać wyplewiony warzywnik a w nim wszystko co najlepsze: swoje ekologiczne marchewki, papryczka, pomidorki itd...

pozostał jeszcze cały tył i 20 metrów z ostatniej strony i skonczę wydzieranie włokniny,

a tu widok od końca działki, który bardzo mnie cieszy

a teraz dobry news z dzisiaj: nareszcie w nocy i prawie cały dzień padał tak wyczekany deszcz, super

jeszcze przed deszczem przygotowałam rabatę II do rewolucji - zdejmowanie włokniny, zakłądanie obrzeży i wysypanie korą

teraz czekam na lepszą pogodę aby zabrać się do pracy
Ogródek do zmian gotowy 21:37, 21 sie 2013

Do góry
kasiaa napisał(a)
Joanna__

agatanowa o takiej śmietanie mowa?

Hmmm... tylko zdjęcie bokiem wyszło...

Tak, o tę bitą śmietanę mi chodziło.
Już niedługo będzie pięknie.... 21:37, 21 sie 2013

Do góry
Sezon na truskawki trwa...

Ogródek do zmian gotowy 21:36, 21 sie 2013

Do góry
kasiaa napisał(a)
A tu skarpa przed wejściem, z prawej rośnie wierzba, perowskia, lawenda kiepsko wyglądająca, a z lewej póki co trawa.

Tu widze, że hakuro nishiki, o ile dobrze widzę, zaraz zasłoni Ci okno, bo tak się wstrzeliłaś z tym nasadzeniem. Koniecznie trzeba bedzie przesadzić

Co do dwóch rabatek przy schodach, choć rozumiem sam zamysł - chęć pozbycia się dziur koło schodków, to widzę problem: zawilgacania elewacji. Nie wiem, czy słusznie. Ale chyba tak jest niewskazane, aby wyprowadzać rabatę, kto się na tym zna? Niech pomoże.

Generalnie masz fajną działkę i widać, że pomysł na nią też masz, bo już jest podzielona na przestrzenie.

Rysunek ok jest, ale koniecznie narysuj, jak idzie (lub jak ma iść w przyszłości) kostka, podjazdy.
Grembosiowo 21:35, 21 sie 2013
Do góry
grembosia napisał(a)
I jeszcze na deser- moja córcia w ogródku

Jaka śliczna..też pomyślałam..anioł..
Już niedługo będzie pięknie.... 21:35, 21 sie 2013

Do góry

[/img] [img size=480x360]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/44/442128/original.JPG" width="480" height="360" alt="" class="forum-upload" />
Blokersi w ogrodzie 21:33, 21 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To miejsce jest rewelacyjne

Potwierdzam, to miejsce jest rewelacyjne. Też tam byłam, też to i owo piłam, i pozdrawiam Blokersów, dumna, że ich ogród tak żywo zaistniał na Ogrodowisku, co jest na równi zasługą ogrodu jak i ich osobowości. Zresztą, to mój podziw bałwochwalczy dla tych właśnie bukszpanów, zrodził u Asi podejrzenie, że musiałam zostać zarażona- wiadomo czym. I tak się zgadałyśmy, iż obie po Ogrodowisku hulamy, nic o tym nawzajem nie wiedząc, mimo że w "realu" znamy sie juz kupe lat i bynajmniej nie pobieżnie.
Już niedługo będzie pięknie.... 21:32, 21 sie 2013

Do góry
Powrót po roku do własnego wątku Wasze oglądam codziennie i zbieram coraz to lepsze pomysły. Przeglądam moje stare zdjęcia i tak sobie myślę ile przez ten rok zmian w moim ogrodzie.
Ogródek do zmian gotowy 21:28, 21 sie 2013

Do góry
kasiaa napisał(a)

Huśtawka i widok na nieszczęsną rabatkę

Co tam widok na rabatę, tam jest widok na huśtawkę z cenną zawartością Gratuluję

A koło hustawki rośnie jakaś choinka, niezaznaczona na planie.

A z tyłu słoneczniki

Huśtawka podobna do Sebkowej, link do wątku - warto sobie poczytać:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=868
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:27, 21 sie 2013

Do góry
To co wczoraj przywiozłam z rajskiego, pomidory olbrzymie, ale widać, ze nie podlewane zapomniałam spod szklarenki zabrać fasolnik i ogórki szklarniowe w skrzynce no trudno nie będzie sałatki w słoikach
przyklad, że pomidory mają mało wody
W Gąszczu u Tess 21:27, 21 sie 2013

Do góry
Z niedobrych wieści jeszcze jedna. Moje ulubione żurawki Earth Angel, o te:

złapały bakteryjną plamistość liści. Świeżutka sprawa, pierwsze małe nieliczne plamki zauważyłam w ubiegły poniedziałek, kiedy wykopywałam dla siostry kilka kępek. Na zdjęciu powyżej jeszcze bez objawów.

Postaram się zrobić zdjęcia, żeby instruktażowo pokazać, jak to paskudztwo się objawia.
Grembosiowo 21:24, 21 sie 2013

Do góry

Anioł spaceruje w ogrodzie.
Zjawiskowo piękna córcia Grembosiu.
W Gąszczu u Tess 21:23, 21 sie 2013

Do góry
Citronelki nadal "rdzewieją" choć przyznać trzeba, że ładnie przyrastają, choć nierówno rosną.

Śmieszne są, bo tworzą takie poduszeczki

Kilka żurawek na rabacie brakuje, widać puste miejsca.
To dlatego, że zabrałam z przedogródka najmniejsze, żeby nie zardzewiały "na amen", bo tak zasychały, że ledwie po kilka listków miały.
Przechodzą rekonwalescencję w doniczkach, w cieniu.
Trzeba przyznać, że w cienistym miejscu mają ładny nasycony kolor i ani śladu "rdzewienia".

No i kto się uważnie przyjrzał pierwszemu zdjęciu ten bez trudu dostrzegł, że coś się dzieje z kopytnikiem. Bardzo nad tym ubolewam.
Chyba też zbyt dużo słońca. Jednak nie wszystkie mają te dziwne przebarwienia i bardz jasny kolor liści. Część wygląda zdrowo, a przecież światła mają tyle samo.

Mój wymarzony ogród 21:22, 21 sie 2013

Do góry
A co powiecie na taką moją MIX-OWĄ rabatkę

lub po niewielkiej modyfikacji
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies