Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród w Klein Kottorz 21:08, 09 sty 2021

Do góry
Nie musisz się chwalić tym śniegiem u nas też tyle jak kot napłakał.
Ale za to w Hiszpanii jest więcej eM mnie woła bo jest mecz Real Madryt z kimś tam a tam sypie i murawa się bieli

Ja też mogę zapomnieć zanotuje w notatniku.

Zwis piękny szybko rośnie?. Obłędnie wygląda jak duży. Fachowo jak się nazywa.
Ja mam cyprysy nuthajskie bardzo mi się podobają.

Też bym chciała mieć trawy nie wiązane, ale u mnie wydmuchow. Mam ich dużo miałabym je wszędzie nawet na drzewach.
Mirkowy ogród (początki) 20:56, 09 sty 2021

Do góry
Już teraz trochę więcej.

Też chciałam zrobić fotkę kreciego kopczyka opruszonego. Wyglądał jak babka murzynek obsypana cukrem pudrem.

Wielki mi śnieg i gołoledź. Gadają w tv bzdury.

Moudry nie mam. Mam rozplenice duże. Dzisiaj chodziłam po działce i planowałam gdzie co przesadzić. Łupy jesienne posadzić roboty od groma.
Mam dużo wody na działce. Jak wiesz ostatnio u nas ciągle leje ziemia nasiąknięta. Dobrze by było jakby przyszedł.mroz chociaż kilka centymetrów by zamarzło ziemi. W międzyczasie woda by wsiąkła.
Suche oczko z dużym kamieniem pełne wody.
Boje się aby czerwona gaura obok nie zgniły jej korzenie. Jadę w środę to sprawdzę stan wody na rabacie. Jak będzie wysoki i nie będzie mrozu będę musiała wykopać gaure do donic lub teren podwyższyć bo szkoda mi jej taka ładna była.

Jeszcze wracam moje posiane wiosna Naparstnice bardzo dorodne ciekawe czy będą kwitły. Mirka jak długo kwitną Naparstnice.

Mirkowy ogród (początki) 17:36, 09 sty 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dzięki ta Mundry też piękna. Zresztą nie ma śniegu ani mrozu małe trawy stercza a stipa zielona.
Ja stipy później scinam tak mi radziła kiedyś Toszka bo taki nasz mazowiecki klimat. Jak wcześniej ścięte a młode odbija mogą zmarznąć.

Scinam ok 10 cm nad ziemią. Wiosna muszę wszystkie siewki w jeden krzak zebrać.

Elu a ty nie masz Moudry?
Ja stipę ścinam wyżej jak jest zielona. Najwcześniej tnę trzcinniki bo one szybko wiosną wypuszczają liście.

Tyle dziś śniegu napadało
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:59, 09 sty 2021

Do góry
Wszystko jest w porządku. Jak wchodzisz na drugą stronę zamówienia jest okienko Rabat i tam trzeba wpisać "ogrodmarzen" i kwota za książkę obniża się o 25 proc.
Jeżeli chodzi o ten żółty komunikat to prawdopodobnie albo książka nie została jeszcze przyjęta na magazyn. Albo jest jeszcze w produkcji np jest wydrukowana jakas partia i klejone są okładki.
Może być wiele innych powodów, że tak się dzieje. Produkcja książki to jest spory obieg nim dotrze do naszych rąk. Często wydawcy wcześniej dają zwiastuna książki aby się zorientować jakie jest zapotrzebowanie. Premiera dopiero 18 stycznia o ile się nie mylę a tutaj jest przedsprzedaż.

Pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:08, 09 sty 2021

Do góry
Danusiu przed chwilą kliknelam na kupuj, ale tam żadnego rabatu nie ma.
Jak to jest z tym rabatem.
Szkoda,że książka nie wyszła listopad/grudzień.

Pozdrawiam

Trzeba wpisać hasło podane na tym banerze OGRODMARZEN
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:37, 08 sty 2021

Do góry
Danusiu przed chwilą kliknelam na kupuj, ale tam żadnego rabatu nie ma.
Jak to jest z tym rabatem.
Szkoda,że książka nie wyszła listopad/grudzień.

Pozdrawiam
Ogród w Klein Kottorz 23:15, 08 sty 2021

Do góry

Danka to o tych zielonych kępach piszesz, że to są bambusy tak? A jak on teraz wygląda? Trzeba go posadzić w głębokiej donicy i nie będziesie rozlazil. A co ty robisz w czym sądzisz.
Jak będziesz rozsadzać to daj cynk wyśle adres.

Jakie te trawy są piękne cudo.

Pozdrawiam
Bylinowa łąka 21:36, 08 sty 2021

Do góry
galgAsia napisał(a)
Gosiu, zatem w Nowym Roku spełnienia planów życzę , a także szczęscia, radości i spokoju ducha

Asiu wzajemnie. I niech wszelkie mordory z naszych ogrodów znikają precz.

Urszulla napisał(a)
Podziwiam Cię za chęci do jeżdźenia i uprawiania tak wysoko na trudnym terenie. Życzę Ci spełnienia marzeń i sił, abyś mogła się cieszyć miejscem i w nim odpoczywać

Ula dla mnie to najlepszy odpoczynek, mimo że często jestem porządnie fizycznie zmęczona. Jak pracuje się przez cały czas przy komputerze, to takie oderwanie się jest bardzo potrzebne.
Za życzenia bardzo dziękuję i Tobie wzajemnie spełnienia planów ogrodowych życzę.

Agania napisał(a)
Gosiu oby nam wszystko rosło to chcemy i chwastami żeby ta walka w końcu jakąś przewagę naszą pokazała
Macham

Agatko z chwastami, to walka nierówna, choć konieczna. Od czasu do czasu trzeba jakąś bitwę stoczyć, żeby tak całkiem nudno nie było.

Witam Gosiu

Wszystkiego dobrego w tym roku. Aby zdrówko, radość i szczęście dopisało. Dobry anioł niech ciebie,rodzinę i twoją dzialeczke ochronia.

Pozdrawiam

Elu dziękuję bardzo za życzenia. Zaglądam do Ciebie bardzo często i życzę, aby te szarobure dni jak najszybciej minęły, a słońce napełniło radością.
Ogrodowe kreacje 19:30, 08 sty 2021

Do góry
Aurelia zapomniałam o Tobie, ale co się odwlecze to nie uciecze.

Wszystkiego dobrego w 2021 roku. Zdrowia,radości i szczęścia, aby się spełniły wszystkie twoje marzenia jakie ci po głowie chodzą.
Aby rok obecny był lepszy (a chyba nie był najgorszy dla ciebie ten poprzedni).
Życzę z serca.

Pozdrawiam
Bylinowa łąka 19:20, 08 sty 2021

Do góry
Witam Gosiu

Wszystkiego dobrego w tym roku. Aby zdrówko, radość i szczęście dopisało. Dobry anioł niech ciebie,rodzinę i twoją dzialeczke ochronia.

Pozdrawiam
Ogród w Klein Kottorz 19:10, 08 sty 2021

Do góry
Witam Danusiu

Wszystkiego dobrego w obecnym roku, zdrowia, radości i dobrej pogody w tym roku tak cudownej jesieni jak w poprzednim.

Ja tam mam.lenia i pracować mi się nie chce.

Pozdrawiam
Pamiętajcie o ogrodach 19:06, 08 sty 2021

Do góry
Oj Grzegorz obawiam się, że będzie gorszy syf niż w poprzednim.ja tam jestem pesymistką jak to wszystko obserwuje.
"bestia" miała przyjść i się rozpierzchła nad Ukraina u nas przynajmniej tutaj dalej szaro i buro słońca brak.

Pozdrawiam
Ogród Mokre 18:57, 08 sty 2021

Do góry
ztomas napisał(a)
Snow tree

Dziękuję i wszystkie go dobrego w obecnym 2021 roku.

Ja nie mogę wszędzie pada, szroni tylko nie u nas w Wawie i dokoła.

Przeczytałam cały wątek znowu i chciałam napisać odnosnie trawnika. Wertykulację robi się 2 lata po zasiewie trawnikawięc pewnie tej wiosny możesz przynajmniej raz zrobić i ewentualnie pod koniec czerwca przed drugim nawożeniem drugi raz w poprzek.

Pozdrawiam
Ania -Spełnione marzenie 15:00, 08 sty 2021

Do góry
Aniu Tobie też wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Elu
Wszystkiego Naj....
co tylko Ci w duszy zagra
buziaczki
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:17, 08 sty 2021

Do góry
Jak ja tobie zazdroszczę tak dobrych fachowców.
Stelaż jest można baraszkować

U mnie wszystko jest tylko fachowców brak. Jak zrobię porządki w garażu to sama się zabiorę.

Pozdrawiam

Elu jednego wybrałam, a kolejnych wychowałam Będą żony miały dobrzeBo wychowujemy nie dla siebie, a ja uważam, ze każdy chłop powinien umieć młotek trzymać i gwoździa wbić
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:17, 08 sty 2021

Do góry
Pięknie jest przecież to Bawaria to jak.ma być inaczej. U nas zero śniegu.
I zazdroszczę pozytywnie

Elu Bawaria wielka jest. U nas snieg u znajomych we Frankonii nie ma ani platka. W Alpach i Bawarskim Lesie poewnie po 2 metry
Mirkowy ogród (początki) 10:05, 08 sty 2021

Do góry
Dzięki ta Mundry też piękna. Zresztą nie ma śniegu ani mrozu małe trawy stercza a stipa zielona.
Ja stipy później scinam tak mi radziła kiedyś Toszka bo taki nasz mazowiecki klimat. Jak wcześniej ścięte a młode odbija mogą zmarznąć.

Scinam ok 10 cm nad ziemią. Wiosna muszę wszystkie siewki w jeden krzak zebrać.
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:16, 07 sty 2021

Do góry
Dorotka piękna ta róża Elfe. Przeczytałam o niej to zdrowa róża, czy masz ja długo. Na 2 focie jak mi odpowiadasz taki długi pęd czy też ją kulkujesz. Ma bardzo dużo paczków.

A za nią jest taka łososiowo/różowa też ładna jak się nazywa
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:58, 07 sty 2021

Do góry
Jak ja tobie zazdroszczę tak dobrych fachowców.
Stelaż jest można baraszkować

U mnie wszystko jest tylko fachowców brak. Jak zrobię porządki w garażu to sama się zabiorę.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 21:22, 07 sty 2021

Do góry

Asiu daj jej się rozkrzewić jeszcze młody krzaczek. Jak będzie miał grube pędy od spodu np 3 kciuki złączone to możesz na przemiennie wycinać np w jednym roku że 2 pędy w następnym znowu dwa tak aby go nie ogołocić zawsze jakieś pędy muszą rosnać. Zresztą sama będziesz widziala jak będą rosły.
Na razie nie wycinaj. Tylko po przekwitnięciu przytnij aby się zagescily.

Dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies