Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogrodowy song 20:44, 07 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Moje kilka lat miały mączniaka. W tym roku ładne. Ale przycięłam. Bo przekwitły.

Moje tnę po przekwitnięciu... przy ziemi je ciachasz ? wątpię ale pytam
Tu ma być ogród :) 20:26, 07 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja potwierdzam, że jesienią też się udaje.

A w połowie sierpnia w bukiecie od eMa były gałązki rozchodnika dodane jako dekoracja, też je od razu wsadziłam do ziemi i już mają korzonki.

Mi się jesienią rok temu podobały i ucięłam do wazonu. 3 miesiące tak stały jako dekoracja. Wypuściły korzonki, choć tego nie planowałam. Wtedy miałam problem. Grudzień i ukorzenione rozchodniki. Wsadziłam do doniczki z ziemią. Wiosną na rabatę posadziłam i przycięłam.
Ogród z uśmiechem 20:23, 07 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Lo piękna. U mnie słabo kwitł. Teraz lepiej. Marny krzaczek dostałam wiosnæ. Czekam na kolejny sezon.
Jolu, skąd masz takie fajne motylki?

LO u mnie od początku chorował - myślę, ze kupilam juz taki egzemplarz A to mszyce, a to skoczem, a to cos grzybowego, pryskany odzyskiwał energię i wypuszcza duzo pędów, ale z kwitnieniem to na razie niewiele jak na tę różę Też poczekam do następnego roku - będzie chyba przesadzony bo za duży do tego miejsca

Motylki robi w Gdańsku pewna Pani
Ogrodowy song 18:35, 07 wrz 2016

Do góry
Moje kilka lat miały mączniaka. W tym roku ładne. Ale przycięłam. Bo przekwitły.
Ogródek Iwony II 14:08, 07 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
M zrobił mi niespodziankę i kupił mi wczoraj cebulki:
Na razie wysłał mi tylko fotkę

Do tego te, co już mam i zeszłoroczne - nie są to tysiące, ale musi wystarczyć na mały ogródek Zeszłoroczne ładnie się namnożyły. Ciekawe, ile zakwitnie
Muszę zrobić plan nasadzeń, gdzie rozmieścić jakie kolory

O jaaaa!Jaki dobry mążMój zapewne nawet nie pomyślałby o kwiatkach.EchIwonko ogród zachwyca, domek dla owadów uroczy!
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:58, 07 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, macham z rana. U mnie cudnie dzielżan kwitnie. Ten od ciebie żółty.
Rewolucja na bylinowej? Już mi się podobała...

Iwonka, tylko żółty Ci się dostał? Ten się nie trafił? Bo miał być i ten.

I pelargonia różyczkowa.
Pszczelarnia 09:05, 07 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pszczółko, cofnęłam się troszkę, a tam zachwyty, więc znowu cofnęłam się i znowu zachwyty. Tym sposobem nadrobiłam 30 stron. Lubię twoje przemyślenia. Fajnie piszesz. Zamiast tylko fotki oglądać, poczytałam wszystko. Skąd takie fajne ławki bierzesz? I doniczki ze smaczkiem. Sporo miejsca masz w ogrodzie. Jest na czym oko zawiesić. I sporo się zmieniło od czasów, jak zamieszkaliście.

I znowu zachwyty. I miłe słowa.

Ławki kupione: 2 w TK Maaxie, 2 zdalnie z odbiorem własnym. Doniczki to Deroma albo targ lokalny lub tzw. giełda - starocie.

Niby miejsca sporo a kolejne pomysły muszę wciskać na siłę. Teraz np. głowię się, gdzie ulokować razem 9 piwonii dla czerwcowego splendoru.

Lawendowy zawrót głowy 08:28, 07 wrz 2016

Do góry
No to masz problem Słodki, bo M o ogrodzie chce decydować. Więc jest już was para. A tak lepiej się dziapa
Jolu moja Moundry wczoraj wypueciła pierwsze dwa kotki. Ale radośf z kotków
Siana w marcu.
Ogródek Iwony II 07:21, 07 wrz 2016

Do góry
To była przyzwoita pora. O 2.03 byłam u Oli Leona
Czasami budzę się w nocy i spać nie mogę. Więc zdarzają mi się nocne spacery po ogrodach.
Slimaków u was szukam wirtualnie
U mnie odpukać nie ma. Za to wczoraj u Ewy "Czasem słońce ..." chodziły po trawie
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/124/1246234/original.JPG
Feeee ...
Ogródek Iwony II 23:02, 06 wrz 2016

Do góry
Kochani, odpiszę jutro. Dziś idę szybciej spać. Padam.
Ale zamelduję, że dziś zobaczyłam 2 kotki na sianej wiosną Moundry. Sama radość. Zakwitła
Ogród z uśmiechem 22:59, 06 wrz 2016

Do góry
Lo piękna. U mnie słabo kwitł. Teraz lepiej. Marny krzaczek dostałam wiosnæ. Czekam na kolejny sezon.
Jolu, skąd masz takie fajne motylki?
Ogródek Iwony II 22:27, 06 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
I już przestałam się zastanawiać nad zmianą miejscówki dla Grahama Thomasa. Rośnie teraz samotnie, posadzę go na tej rabacie w głębi wśród rudbeki i dzielżanu:

I słusznie. Piękne widoki ogrodowe u Ciebie.
Czasem słońce czasem deszcz 22:09, 06 wrz 2016

Do góry
Ewuniu, współczuję zachodu i kłopotów, pracy masz więcej, więcej zmartwień, ale musisz dać radę. Jesteś dzielna. Buziaki. A ogród śliczny, ślimaków nie lubię ...
Rododendronowy ogród II. 22:07, 06 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bogdziu, cudne to połączenie. Tak mi po głowie chodziło dosadzić grahama do rudbeki i potwierdziłaś, że warto
Bardzo mi się podoba róża i rudbekia. Takie nieoczywiste

Iwonko mój Graham jest chudy i wysoki i na ogół kwiaty ma zbyt wysoko ale tym razem postanowił zaprzyjaźnic sie z rudbekią.
Pszczelarnia 20:59, 06 wrz 2016

Do góry
Pszczółko, cofnęłam się troszkę, a tam zachwyty, więc znowu cofnęłam się i znowu zachwyty. Tym sposobem nadrobiłam 30 stron. Lubię twoje przemyślenia. Fajnie piszesz. Zamiast tylko fotki oglądać, poczytałam wszystko. Skąd takie fajne ławki bierzesz? I doniczki ze smaczkiem. Sporo miejsca masz w ogrodzie. Jest na czym oko zawiesić. I sporo się zmieniło od czasów, jak zamieszkaliście.
Moje małe królestwo 20:56, 06 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tereniu, wpadłam dziś na twoje początki. Pokazywaław tam czerwonæ różę na ogrodzeniu. Teraz jej nie widzę. Jest nadal?
Mi się zapraw odwidziało, jak sobie uświadomiłam, że M na diecie

Czerwona róża jest i będzie ona jest znakiem rozpoznawczym na mojej ulicy
Teraz ma drugie kwitnienie,ale bardzo słabe. Samych ogórasów na różne sposoby mam 100 słoików, do tego kompoty mój Janek bardzo lubi no i dżemiki truskawkowy, brzoskwiniowy to akurat ulubiony Filipa ( jak kiedyś kupiłam dżem brzoskwiniowy w sklepie to powiedział mi,że on nie lubi chleba z galaretką brzoskwiniową on chce z dżemem więc siła wyższa ) a ja uwielbiam śliwki
Handmade by Elka 19:56, 06 wrz 2016

Do góry
Bardzo podoba mi się szpaler hortensji. Pięknie
Moje małe królestwo 17:04, 06 wrz 2016

Do góry
Tereniu, wpadłam dziś na twoje początki. Pokazywaław tam czerwonæ różę na ogrodzeniu. Teraz jej nie widzę. Jest nadal?
Mi się zapraw odwidziało, jak sobie uświadomiłam, że M na diecie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies