Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:45, 16 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenko, co to jest za roślinka z tymi takimi dużymi zielonymi liśćmi? Nie mogę sobie poradzić
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:42, 16 sie 2013

Do góry
Karola, kupiłam te trawki - rozplenica japonska, chyba "little bunny"
Nawiasem mówiąc, piękne to zdjecie

I te, które wygladają na wyschnięte Wiesz które, tez je masz
No i kilka takich niziutkich, ciemnozielonych (ale nie niedźwiedzie futro). Pan mi mówił co to jest, ale oczywiście nie pamietam

Cudne te spiczaste pomidorki <3 A co ty z nimi robiłaś? Jak je okrywałaś? ja z moimi nic nie robiłam... Czytałam, ze ta zaraza przenosi sie z wiatrem. U mnie pomidorki rosna w bardzo zacisznych miejscach i myslę, ze dlatego sie uchowaly bez tego "parcha"
I piekne róże masz

Wichrowe wzgórze 09:08, 16 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Oj... dzięki Kondziowi z powrotem tu trafiłam... wycięło wątki i ... poszło w niebyt.......
A ja nie przepadam u siebie za różami, ale u innych lubię oglądać I masz dużo bylinek

W tym roku byliny nareszcie porządnie się rozrosły. Mam ich dużo, bo bardzo lubię byliny, ale są głównie w części ogrodu, którą pokazuję - to ogród różany. Bliżej domu i przed domem mam więcej zimozielonych cisów, bukszpanów z dodatkiem żurawek, host, traw i hortensji, czyli bardziej "ogrodowiskowo", a ozdobne w sezonie są bardziej kwiaty w donicach.

CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 09:05, 16 sie 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Ooo, jaki fajny szaraczek A on to sam przyszedł, czy zostal przyniesiony..?

on się urodził na sąsiedniej działce w sosenkach, ale gdy tam zaczęła się budowa to u nas znalazł schronienie w paletach za blaszakiem i pod tarasem.
A to jego mama lub tato zaglądali zimą w okna

W kamiennym kręgu od początku 09:01, 16 sie 2013

Do góry
JoannA napisał(a)

Cudnie Aniu, a co to za roslinka w dzbanie pod begonią? Śliczne te zestawienie

Joasiu, to Dichondra srebrzysta, mam ją pierwszy raz, podobno to bylina, ale u nas nie zimuje...spróbuje ja jakoś przetrzymać w domu....może same sadzonki, bo świetnie się ukorzenia warta jest takiego zachodu, bo daje ładne tlo
Pozdrawiam...tym razem nie kwiatkiem, a konwalnikiem

Wichrowe wzgórze 08:57, 16 sie 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
ojeju właśnie tak bym chciał ułożyć pięknie kwiaty taki klimat chciałem osiągnąć

Kondzio, osiągniesz, powoli Będziesz miał ładnie i tak, jak chcesz.
Wichrowe wzgórze 08:55, 16 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Moniko, ależ pięknie, ale naprawdę sporo pracy przy twoim romantycznym ogordzie na tarasie tez romantyzm
pozdrawiam, roslinki od ciebie ruszyły

Dziękuję, Irenko Cieszę się, że roślinki polubiły swój nowy ogród
Moje rośliny, przesadzane w te największe upały, również mają się dobrze, a róże puszczają nowe przyrosty.

W kamiennym kręgu od początku 08:55, 16 sie 2013

Do góry
Joku napisał(a)
A ja wożę kamienie od mojego ojca. Aktualnie wożę dla sąsiadów. A u mnie leży jeszcze sterta niewykorzystanego po robieniu mini murków.
Masz ładne begonie, też je lubię. Ładnie się rozrastają.

Jolu, no to się rozumiemy.

Pozdrawiam kwiatkiem

Wichrowe wzgórze 08:54, 16 sie 2013

Do góry
Michalina napisał(a)
Wow, weszłam wątek o różach i widzę znajome zdjęcia .Jak miło na tamtym forum się nie udzielam i już nawet nie wchodzę a miło będzie dalej obserwować

I jakie zmiany "poczyniłaś" dawno nie oglądałam .I jest lepiej .Mnie już się nie chce poprawiać a przydałoby się

Witaj, Olu
Ja ciągle coś udoskonalam, ale chyba o to chodzi, żeby zmiany szły ku lepszemu, bo inaczej nudno by było

W kamiennym kręgu od początku 08:52, 16 sie 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, ogród masz taki zadbany, wręcz wymuskany. widzę, że lubisz rośliny jednoroczne. Super wygląda ten dzban.

Ewciu, jednorocznych jest dlatego tak dużo, gdyż wypełniają miejsca po tulipanach...ale wszystko zmierza w tym kierunku, by ich ilość ograniczyć, bo pracy przy nich ogrom...sianie, pikowanie przesadzanie
Pozdrawiam

Dziwaczek wychyla się z klonu palmowego
W kamiennym kręgu od początku 08:47, 16 sie 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu odbyłam spacer twoimi śladami i podziwiałam piękno jakie zawarłaś w kadrach, kwitnące aksamitki - wdzięczne słoneczka, przebarwiające się hortensje, pławiące się w słoneczku żurawki i te cudne kompozycje z dzbanem i nie tylko, a całości dodaje smaczku niesamowity "potfur" na swojej firance
Aniu czy dodałaś swoje fotki z kompozycjami w donicach do konkursu? jeśli nie to uczyń to, są śliczne i warte pokazania szerszemu gremium
pozdrawiam

Aniu, bardzo mi miło, że kompozyje w moich dzbanach i donicach Ci się podobają.... nie myślałam żeby dawać zdjęć do wątku konkursowego,gdyż myślę, że tam musi być coś wyjątkowego, a moje są takie zwykłe.....ale może się postaram i coś zamieszczę
A to następny kamnienny.... z kwiatami

W kamiennym kręgu od początku 08:43, 16 sie 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu pięknie u ciebieJa tak lubie begonie a wtym roku mączniak mi wszystko zniszczył

Bogusiu, mak kilka begonii ale nigdy nie było na nich mączniaka... szkoda, że Tobie się to przytrafoło
Pozdrawiam oczywiście begonią

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:40, 16 sie 2013

Do góry
Juka na tle nieba

i moja psinka wpychająca się przed obiektyw z czupryną wołającą o nożyczki

W kamiennym kręgu od początku 08:35, 16 sie 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Dzban w głównej roli

Cudnie Aniu, a co to za roslinka w dzbanie pod begonią? Śliczne te zestawienie
ogrodoweimpresjejolki 08:02, 16 sie 2013

Do góry
Wczoraj było święto i dzień lenia i nawet fotek nie robiłam .... może dziś nadrobię
W ramach poobiedniego ruchu Marek zerwał trochę śliwek

Ogrodowy spektakl trwa ... 07:51, 16 sie 2013

Do góry
mira napisał(a)

np. tutaj - ta kostka granitowa
Miniaturowy ogródek 07:38, 16 sie 2013

Do góry
GabiK napisał(a)

Gabi ...co to za drzewko w lewym rogu...śliwa?
Starorzecze na górce 07:37, 16 sie 2013

Do góry
Napisałaś u Agnieszki z Czerwonego domku, że nie nadążasz za nimi. Co tu się dziwić skoro Twój wątek ruszył z galopa i już kłusuje do setki.

Ja przestałam nadążać u Ciebie.

Jeśli chodzi o Wisterie, to mi też się marzy to pnącze. Nie wiem tylko na ile jest wytrzymałe

Bo rozumiem że wolała byś pnącze kwitnące. Ja mam np pnącze owocujące (aktinidie - kiwi) tylko że jeszcze mi nie owocuje. W tej odmianie którą mam ja fajnie przebarwiają się liście

ponieważ mojemu egzemplarzowi w tym roku przebarwiło się niewiele listków to wrzucę fotki z internetu

http://michaelweishan.com/gardenblog/wp-content/uploads/2010/04/variegated-3.jpg

http://www.botanikfoto.com/preview/image-photo-variegated-kiwi-vine-actinidia-kolomikta-502102.jpg

a to już mój a właściwie moje egzemplarze na słupie (chłopiec i dziewczynka - bo jak to mówią do tańca trzeba dwojga i do małych owocków również).

Mam nadzieję że jeszcze zacznie się ładnie przebarwiać ten jeden w końcu posadziłam je rok temu.
Prosiłam w szkółce o tą aktinidie która się najładniej przebarwia więc mam nadzieję, że mnie nie zrobili w balona i nie dali mi odmiany która przebarwia się jako tako
Wiem że obie się nie przebarwiają tylko jedna (podobno panna - tak mi mówili) chociaż właśnie się doczytałam że najładniej przebarwia się odmiana 'Adam' czyli chłop - logiczne.

Najgorsze jak dali mi dwóch chłopów to by też wyjaśniało brak owocowania.

Czytałam też że musi mieć dużo słońca. A u mnie to miejsce jest raczej słoneczne niż niesłoneczne. To zdjęcie było robione popołudniu.
Zresztą nie ma co się martwić o słońce. Wejdzie wyżej to będzie miała słońca pod dostatkiem.

Liliowo i kolorowo:) 07:24, 16 sie 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Danusiu, co to za roślina, to powojnik?

Liście ma jak bluszcz

TAk to sa powojniki, przeszly na berberys żółty liscie tez tam sa winobluszcza, walcze z nim ale on rosnie szybciej
ogrodoweimpresjejolki 06:40, 16 sie 2013

Do góry
Ale zabalowałaś! Miłego dnia!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies