Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

renatamama3 21:36, 04 wrz 2013

JoannA napisał(a)

Renatko, słaba fotka tych moich zdobyczy bo nocne światło
tulipany Elegant Lady, Claudia, Cilesta, Synaeda Orange, Queen of Night,
hiacynt Fondant
i szafirki

Asiu,te szafirki u mnie też były ,nie brałam ,bo w tamtym roku kupiłam 150 szt na giełdzie ,te bordo z żółtym też były i pełne pomarańczowe i narcyzy ,dziś ani jednej paczuszki nie było ,pytałam pani w kasie o dostawę ale nic nie wie.Wrzosy ,cudne masz ,ja właśnie dziś na wrzosowisku troszkę sprzątałam,wywalałam kilka wrzosów ,jak nas nie było dopadła je jakaś choroba grzybowa ,jutro chyba podjadę na giełdę dokupić trochę,dzieliłam też trawy z 3 mam 8 sztuk .pozdrawiam
JoannA 21:39, 04 wrz 2013

renatamama3 napisał(a)

Asiu,te szafirki u mnie też były ,nie brałam ,bo w tamtym roku kupiłam 150 szt na giełdzie ,te bordo z żółtym też były i pełne pomarańczowe i narcyzy ,dziś ani jednej paczuszki nie było ,pytałam pani w kasie o dostawę ale nic nie wie.Wrzosy ,cudne masz ,ja właśnie dziś na wrzosowisku troszkę sprzątałam,wywalałam kilka wrzosów ,jak nas nie było dopadła je jakaś choroba grzybowa ,jutro chyba podjadę na giełdę dokupić trochę,dzieliłam też trawy z 3 mam 8 sztuk .pozdrawiam

Pytałam męża bo był dzisiaj w Biedro i są u nas cebule tulipanów i narcyzów. Przez pare dni była pustka, pewnie dzisiaj rzucili kolejna partię.
GorAna 21:39, 04 wrz 2013

Pozdrawiam...czytam o cudownym rozmnożeniu traw...też tak robię z żurawkami
Ola54 21:43, 04 wrz 2013

A ja się bronię przed cebulowymi.
JoannA 21:47, 04 wrz 2013

Michalina napisał(a)
A ja się bronię przed cebulowymi.

Dlaczego Michalino? Wiosną, zanim byliny bujnie ruszą cebulowe pieknie zdobią rabaty! A że jest z nimi trochę pracy bo trzeba wykopać, przesuszyć, a jesienią posadzić to taka rola ogrodnika
bogumila 21:54, 04 wrz 2013

JoannA napisał(a)
na dzisiejszym spacerku z sunią uzbierało się całe wiaderko
...ładne zbiory,tez trochę już uzbierałam,codziennie suszarka pracuje na Zacienionej.Pozdrawiam.
JoannA 22:04, 04 wrz 2013

bogumila_bienko napisał(a)
...ładne zbiory,tez trochę już uzbierałam,codziennie suszarka pracuje na Zacienionej.Pozdrawiam.

Bogusiu, troszkę się tego już uzbierało, suszę, marynuję, zamrażam. Czekam na weekend bo wtedy mam więcej czasu żeby pochodzić po lesie. W tygodniu to tylko jak idę z sunią na spacer.
pozdrawiam
09:48, 06 wrz 2013
Asiu pozdrowienia zostawiam i życzę udanego weekendu,fajnie bo ciepluchno będzie
Widzę,że grzybki znosisz z wypraw leśno-spacerowych..podejrzewam,że nawet nie zauważyłabym nawet gdybym na grzybka weszła..taka to już ze mnie grzybiara
Wybieram się do naszego miasteczka,może jakieś cebule kwiatowe jeszcze wynajdę w ogrodniczych..a przy okazji do starszej siostry na kawę..
Pa
renatamama3 13:30, 06 wrz 2013

Asiu,grzybki mniam ,mniam .Poszłam dziś do Biedrony jak przeczytałam ,że Twój M widział cebulowe ,no i były ale w tych opakowaniach ,tekturowych ,czosnki z tulipanami i czosnki z narcyzami .pozdrawiam słonecznie.
JoannA 13:49, 06 wrz 2013

renatamama3 napisał(a)
Asiu,grzybki mniam ,mniam .Poszłam dziś do Biedrony jak przeczytałam ,że Twój M widział cebulowe ,no i były ale w tych opakowaniach ,tekturowych ,czosnki z tulipanami i czosnki z narcyzami .pozdrawiam słonecznie.
A te czosnki z tulipanami to jakie kolory?