Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hirutkowy raj:)) 21:51, 19 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Krysiu, podrosła. Szkoda, że musialam ją dwa razy przesadzać. Gdyby nie to, z pewnością bylaby wieksza!

Basiu cieszy mnie ,ze tak pieknie rośnie juka od Ciebie pięknie kwitnie,host mam juz sporo rozmnożonych zrobie w niedziele zdjecia to może sobie jakąś upatrzysz pozdrawiam
Z wizytą u ...... 21:51, 19 lip 2013

Do góry

Znowu na wsi 21:48, 19 lip 2013

Do góry
Fuksja się rozszalała

A po drugiej stronie łan wierzbówki

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:47, 19 lip 2013

Do góry
Najpierw glebogryzałka jeszcze raz......
Potem walcowanie... w zasadzie dawno z M nie tańczyłam... ale walc nam wyszedł super

Walcowaliśmy że ho, ho , ho... tanciory z nas , że hej.

Potem równanie.. skomplikowane narzędzie, lata doświadczeń i pokoleń nad tym pracowało......... ale skuteczne.. tak cały trawnik równaliśmy domowym sposobem , dwa stalowe kątowniki na sznurku

I tu łatwe i przyjemne się skończyło...
Z wizytą u ...... 21:47, 19 lip 2013

Do góry
Dla Gabrielii

Z wizytą u ...... 21:46, 19 lip 2013

Do góry
W ogrodzie tym bywałam już nie raz. Wiosną zachwycam się w nim niezliczoną ilością kwitnących narcyzów.
Teraz dominują liliowce.
Chętnych zapraszam na wspólny spacer.

Lilie - Lilium 21:45, 19 lip 2013

Do góry
Tak piękne lilie ,ale sadzone wiosną?Moje takie same odmiany ale mniejsze.

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:45, 19 lip 2013

Do góry
Hortensje Vanille Fraise z wszystkich, które posiadam największe
W kapeluszu mam ze 160, a one sięgaja mi do ramion

I tu kolejne cięcie mnie czeka - tylko nie wiem czy kulki, czy na płasko żywopłot...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:44, 19 lip 2013

Do góry
Z gabionem sprawa była niełatwa....Zjeździłem wszystkie składy budowlane, sklepy z ogrodzeniami i centra ogrodnicze - wszyscy pracownicy na słowo GABION robili takie oczy
W jednym tylko wiedzieli CO TO JEST, ale czas realizacji do dwóch tygodni - a cena po prostu jakbym ze złota to chciał....Postanowiłem kupić przęsło ogrodzeniowe i zrobić samodzielnie- najpiękniejszy ten gabion nie jest, ale przynajmniej nie muszę głodować
Teraz jestem w trakcie wysypywania kamienia - niestety musiało mi braknąć

Oczywiście stanie się on podestem - jednak jeszcze nie wiem na co....Nie może to ważyć 100 kg na pewno - i tak jak pisałem spełniać moje warunki - i najlepiej, żeby wystawało ponad hortensje Ma pewne plany, ale są na razie tylko w mojej głowie

Może się to wydawać trochę głupie - ale podoba mi się o wiele bardziej niż tamta studnia, której nie znosiłem.....Szarości u mnie są zastosowane na podjeździe, na obrzeżach rabat, żwiry również są szare - także niczym to nie dominuje nad resztą - w przyszłym roku bukszpany znów podrosną - dodatkowo hortensje zwrócę również z jego stronę - gabion zniknie w tłumie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:43, 19 lip 2013

Do góry
Syla - kulasy są w workach jutowych i już nie mam takich dużych doniczek Jutro będę myśleć gdzie je tymczasowo zakopać .. a fotki.. trza robić.. ja nie umiem żadnych parametrów ustawiać.. po prostu cykam i już

Jotka - kwiat lotosu się robił bez problemu, a teraz ..hmmmm muszem sprawdzić Ale chyba już kości nie te Dmucham pozytywną energią w Twoja stronę

Ewa - nie zazdraszczać bo zdechną

Julka - przemeblowana będzie cała wg pomysłów Danusi, ale ja jak zwykle z dwóch projektów zrobię jedne.... no nie może być tak, że nie pomieszam czegoś .. ale ja miałam wrażenie, że mówisz o rabacie z tujami co je pociachałam na jajka wielkanocne.. wbiłam to sobie do głowy - przymierzyłam hibiskusa na pniu.. i mnie sie spodobało.... więc wykopałam dwie azalie i posadziłam hibiskusa. Fota niet bo już było za ciemno Ale wg mnie dobry pomysł miałaś Wprowadzony w życie... Azalie i tak były do przekopania Jeszcze są 2 pąki lotosowe.. wiec serial mam nadzieje, że doczeka jeszcze dwóch powtórek

Madżen - miszczu to ja jestem... nie mam wprawy - mam fantazję Melduję, że reszta kulek przycięta ..co do jednej.. zostały sie tylko żywopłotki bukszpanowe... lawendę też obcieąłm, ale tak byle jak, byle kwiatki ściąć, bo już mi sie puściła z nowymi przyrostami, bezwstydnica jedna... Wiosna i tak opierdutam na pałę.. i albo przeżyje zabieg, albo wymienię na nową.. i teraz zaczynam pilnować Będę tak jak Ty ciąć W poduszeczki

Bogdzia - o nowej rabacie mi nie mów, o Danusina rabatę się nie boję.... ale tę co robię na starym warzywniaku.. to mnie szlag trafia, ale o tym potem.

Bociek- wiedziałam, że przyleciałaś.. bo mi M dziś krzyczy i pokazuje na niebo nad nami i mówi "Patrz Twoja koleżanka przyleciała ". Jeżówka białą sie zwie.. zaraz poszukam w zapiskach.. poczekaj.... "MERINQUE" Domek dla owadów wydziergałam ze sklepu Ma takei fajne rączki ze sznureczków i M sie śmieje, że fajny domek będę nosić na plecach... za sznureczki jak plecaczek..

Gierczuś - koleżanka, najlepsza psipiółka pochwaliła doniczki ... możesz być dumna Moje przemarsze są zwykle tak szybkie, że te korzonki nie zdążą.. ale wiesz...... to dobra teoria.. Szkoda ze ten przedogródek do przeniesienia sie już wczepił mocno Domek zajefajny....ale ze sklepu

Nasze robótki dziś skończyły się na tym, że Tercia mi wyszlifowała i zaolejowała stół To sie nazywa wakacje A my walczyliśmy z rabatą kulkową.
Do nocy walczyła.. stół jak nowy I że nie kłamię

Znowu na wsi 21:43, 19 lip 2013

Do góry
Na Ogrodowisku akcja ścinania lawendy trwa. U mnie dopiero rozkwitła, bodziszki się rozszalały, róże przekwitają

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:42, 19 lip 2013

Do góry
Ta rabata do zmiany - żeby było ciekawie jeszcze nie wiem jakiej .
Na pewno zmienię Paul`s Scarlet na "szlechetniejsze" drzewko, bardziej dekoracyjne.
No i te tawuły nieszczęsne.... znów do ścinania.... a dopiero co były u fryzjera....

Seslerie na brzozowej...

Frosted Curls na brzozowej...

Morning Light na brzozowej....

Ale niech nie zmyli was jego "bujność" - to są 3 szt wsadzone do jednego dołka...
Moja prawie roczna korespondencja z p. Anetą S. właśnie się zakończyła...
Miała mi te miskanty zareklamować - od wiosny się bujałamy, co mail, to gdzies wyjeżdżała i obiecywała, że przywiezie dla mnie te trawki...
Zakończyło się na oddaniu kasy - dobre i tyle...

Zielony chaos u Dawida 21:42, 19 lip 2013

Do góry

A dzięki uprzejmości i wskazówkom Danusi mogłem zakupy zabrać do domu pociagiem

Piknik w Hanusiowie 14 lipca 2013 21:41, 19 lip 2013

Do góry
W całym ogrodzie było tak kolorowo i kwiatowo.
Oglądałyśmy i gadałyśmy.
Ja pytałam a Hania cierpliwie opowiadała.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:39, 19 lip 2013

Do góry
zdjęcie z ogrodniczego.
Mieli mi przywieźć 120szt georgi peach przywieźli 120 marmelad z etykietą georgia peach... gdybym jej nie znała pewnie bym wzieła i byłabym przekonana że mam georgie peach
Zielony chaos u Dawida 21:36, 19 lip 2013

Do góry

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:34, 19 lip 2013

Do góry
To fajnie - jak na początku kominek będzie wystawał to zawsze mogę doniczke z jednorocznymi ustawić
Mam nadzieje, że uda mi się kupić jutro to co zaplanowałam

Fotki, fotki.... co tu pokazywać jak trzeba się ostro nagimnastykowac aby nie uchwycic w kadrze tego co nie zrobione... ???

Ta rabata od poprzedniego roku bujneła najbardziej chyba - z pozycji żaby

Kwiaty żurawek do ściecia - nie podobają mi się..... chociaż dużo rzeczy podobających i nie- zmianiło we mnie Ogrodowisko, więc....

Prawie jak Gap.... ..... ale prawie robi dużą różnicę
Zielony chaos u Dawida 21:34, 19 lip 2013

Do góry

Zielony chaos u Dawida 21:32, 19 lip 2013

Do góry
No to kolej na moje fotki z wizyty u Danusi. Ogród zachwyca na każdym kroku i pełen jest wspaniałych detali.

Piknik w Hanusiowie 14 lipca 2013 21:32, 19 lip 2013

Do góry
Krzesła i stolik czekają

a one chodzą, oglądają i gadają.
Borówek posmakowałam, winorośl podziwiałam.

Brzoskwinie obrodziły aż się malwy zadziwiły.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies